2de Stronk quiz

Quizronde 6: Rode draad 4

Organisatie quiz: Kriko-Bea Tienen

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 116

Moeilijkheid: 89.39 %

Pubquiz vraag Muziek 6709

Welke Belgische rockgroep rond Dag Taeldeman bracht in 2004 zijn eerste single 'Riding your ghost' uit en gaf eind 2013 zijn afscheidsconcert op het Antwerpse Sint-Jansplein?

Goed zo !
Pubquiz vraag Goden 6710

In de Griekse mythologie was ze de godin van de overwinning. Haar beroemdste beeltenis is te vinden in het Louvre. Welke godin zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 6711

Er bestaan verschillende grote katachtigen die op elkaar lijken. We zijn op zoek naar de naam van het dier dat oppervlakkig op een luipaard lijkt maar steviger gebouwd is. Het is tevens het gevaarlijkste dier uit de kattenfamilie. Hij komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Welk dier zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 6712
© Mandy Hall

In 2011 scoorde Wouter De Backer een megahit samen met Kimbra. Hij deelt ondertussen echter alle rechten en inkomsten van dit succesnummer met de nabestaanden van een Braziliaanse componist. Wat is de artiestennaam van singer-songwriter Wouter De Backer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 6713

We zoeken de naam van de de Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger die tussen 1271 en 1295 voor Europa grotendeels onbekende gebieden als Perzië, China en Indië bereisde en later beschreef in "Il Milione".

Goed zo !

We zoeken de Franstalige naam van een stad die het keerpunt vormt in de bekende wielerwedstrijd "La Doyenne" en die bekend werd door een belangrijke slag tijdens het Ardennenoffensief in 1944.

Goed zo !

Welke Rode Duivel debuteerde op 28 april 2004 in een vriendschappelijke interland tegen Turkije? De destijds 16-jarige verdediger mocht in de 90e minuut invallen. Hierdoor werd hij de op één na jongste speler in de geschiedenis van de nationale ploeg. Enkel Fernand Nisot was bij zijn debuut in 1911 nog jonger.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 6716

Met welke 2 letters wordt in computergames meestal aangeduid hoeveel levens een speler nog heeft?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 6717

We zoeken een vrouw die haar toekomstige man voor het eerst ontmoette in 1929. Aan haar zus omschreef ze hem als "een heer van zekere leeftijd met een grappige snor en een hoed". Ze was echter niet zijn enige vriendin en mede ingegeven door jaloezie, schoot ze zichzelf in 1932 in de hals. Haar zus vond haar bloedend op de grond en haar leven werd gered. In 1935 ondernam ze een nieuwe poging, nu met een overdosis slaappillen. Ze werd voor de tweede keer gered. 10 jaar later, de dag na haar trouw, pleegden ze tenslotte samen zelfmoord. Wat is de naam van de vrouw?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 6718

In 1989 lanceerde Microsoft een softwarebundel met hun bekendste applicaties die vooral voor de zakelijke markt bedoeld waren. Sinds 1998 worden er ook versies gemaakt voor Macintosh. Wij zoeken niet de naam van het softwarepakket, maar het achtervoegsel waarmee de cloud-versie wordt aangeduid, die in 2011 werd gelanceerd.

Goed zo !
Pubquiz vraag  6719

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !