Welk shotje drink je door het te schudden, het dopje op je neus te zetten en vervolgens zonder handen achterover te slaan?

Goed zo !

Quizvraag Mythologie 6747

Welke mythologische figuur bekocht zijn hoogmoed met een vrije val in de Egeïsche Zee?

Goed zo !

Quizvraag Sport 6748

We zijn op zoek naar de sport waarbij je met behulp van een speciale overall door de lucht vliegt. Het is tevens de naam de overall.

Goed zo !

Quizvraag Mythologie 6749

Wat is het beroep van Charon, die volgens de Griekse mythe de zielen van overledenen helpt om Hades te bereiken, ter hoogte van de Styx?

Goed zo !

In sommige muziekgenres zijn "luid" en "zeer luid" de basisbeginselen, in de klassieke muziek worden er de termen forte en fortissimo voor gebruikt. Welke term gebruikt men er om "zacht" aan te duiden?

Goed zo !

Quizvraag Literatuur 6751

Wie schreef samen met Karl Marx in 1847 het Communistisch Manifest?

Goed zo !

We zoeken een nummer van Birdy, tevens de naam van de band rond Paul McCartney die ons onder andere "Band on the run" bracht.

Goed zo !

Quizvraag  6753

Welke Vlaamse coverband met o.a. Miguel Wiels en "de Charles" stopte op een hoogtepunt en hield het in 2011 voor bekeken? In 2003 stonden ze op Suikerrock, maar u zag ze in hun 10-jarige carrière misschien wel op 1 van hun andere 1000 optredens.

Goed zo !

Quizvraag Microsoft 6754

We zoeken de naam van onderstaand lettertype van Microsoft bestaande uit 3 sets pictogrammen, dat al sinds Windows 3.1 standaard aanwezig is.

Goed zo !


Quizvraag  6755

Wat is de rode draad van deze ronde?

Goed zo !