Naast casino’s vindt u in Las Vegas ook heel wat themahotels, waarin u zich in alle luxe kan uitleven. Het hotel dat wij zoeken, weerspiegelt de glorie van het oude Rome. Het heeft 3000 kamers en vijf torens, met als meest luxueuze de zogenaamde Forumtoren. In het hotel is er ook een kopie van het Colosseum, waar geregeld wereldsterren als Céline Dion, David Copperfield of Frank Sinatra optraden. Wat is de naam van dit hotel?

Goed zo !

Quizvraag Modellen 3167

Deze dame gaat er prat op niet uit haar bed te komen voor minder dan 10 000 dollar per dag. De Canadese, geboren in 1965, was dan ook één van de absolute topmodellen uit de jaren ’90. Hoe heet ze?

Goed zo !


De Noorse kunstschaatser Paulsen voerde deze sprong als eerste uit in 1882. Het is de enige sprong waarbij voorwaarts wordt afgezet. Wij willen graag de voornaam van Paulsen, tevens de naam van de sprong. U ziet nu een voorbeeld van hoe het moet.

Goed zo !


Naast het koolwitje is de vlinder die u hier op de foto ziet één van de meest voorkomende vlinders in de Belgische tuin. Deze trekvlinder is met een vleugelspanwijdte van 5 tot 6 centimeter een vrij grote vlinder. De prachtige rood, wit en zwarte kleurschakeringen op de vleugels zijn een lust voor het oog van iedere natuurliefhebber. Naam graag van dit diertje.

Goed zo !


Quizvraag Geschiedenis 3170

In de jaren ’70 van vorige eeuw werd in de Afar woestijn in Ethiopië naar verluidt het oudste, meest complete en best bewaarde fossiel van een rechtoplopende voorouder van de mens gevonden. Het bleek om een klein dametje te gaan, van ongeveer 3,5 miljoen jaar oud , 1,15 meter groot en 28 kilo zwaar. Wij vragen naar de naam van dit bekende fossiel, genoemd naar een nummer van de Beatles. Dat nummer werd door de archeologen die dit dametje vonden, afgespeeld op de avond van de vondst.

Goed zo !

Quizvraag Snoep 3171

Nutella, Kinder Suprise en Mon Chéri zijn allemaal lekkernijen die gemaakt worden door een Italiaans bedrijf dat werd genoemd naar de twee broers die het kort na de tweede wereldoorlog oprichtten. U kent de naam vast van een andere lekkernij die wordt gemaakt door deze onderneming van onder andere hazelnoten en chocolade. Hoe heet die onderneming?

Goed zo !


Ze was deze zomer te zien in de komedie ‘Bad moms’ als tegenspeelster van Mila Kunis, maar is bij het grote publiek vooral bekend geworden door de serie ‘Married With Childeren’. Daarin speelde ze dochter Kelly van schoenenverkoper Al Bundy. Graag de naam van deze actrice.

Goed zo !