Quiz van TTC De Pinte 2016

Quizronde 9: Kruiswoordspecial

Organisatie quiz: TTC De Pinte

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 99

Moeilijkheid: 90.41 %

Wie zong deze klassieker?

Goed zo !

Welk bestaand woord, dat zowel met het eerste als met het tweede woord een nieuw woord vormt, kunt u invullen? Het woord en de samenstellingen moeten als grondwoord terug te vinden zijn in “Het groene boekje”. U krijgt enkel een punt als u alle opgaven juist heeft. Het aantal puntjes verwijst naar het aantal letters van het woord dat we zoeken. In het kruiswoordraadsel moet u eerst het woord van opgave A invullen, na de spatie dat van opgave B.

A) LUXE . . . . PARTIJ (5 letters)
B) GOUDEN . . . . .DANS (5 letters)

Goed zo !

Deze Nederlander won twee gouden griffels, de prijs voor het beste jeugdboek. “Briefgeheim” en “De koning van Kathoren” zijn twee boeken van hem die ook verfilmd werden. Daarnaast was hij ook een succesvol politicus die het schopte tot minister van economische zaken en van 1991 tot 1996 was hij commissaris van de provincie Gelderland. Hoe heet deze nu al 85-jarige Nederlander?

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank 3153

Dit bekende cidermerk werd door Carlsberg in 2008 ontwikkeld voor de Deense markt, maar verovert inmiddels de hele wereld. De cider is te verkrijgen in appel-, peer- of braambessmaak. Wat is de naam van dit cidermerk?

Goed zo !

Deze Antwerpse is de meest succesvolle Belgische boksster uit de jaren ‘90. Als superlichtgewicht werd ze in die periode acht keer wereldkampioen, waarvan twee keer in het kickboksen. Op vandaag is ze niet meer actief in het profcircuit, maar runt ze wel nog boksclub ‘the Buldoggs’. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 3155

Deze kunstschilder uit de Italiaanse renaissance werd vooral bekend door zijn artistieke uitvinding van het zogenaamd "compositieportret". Dit zijn portretten die samengesteld worden uit allerlei niet-menselijke voorwerpen zoals groenten, fruit, bloemen, boeken en vissen. Bekend voorbeeld van zijn hand zijn deze vier schilderijen, die samen een reeks vormen, en te bezichtigen zijn in het Louvre.

Goed zo !
Pubquiz vraag Tunesië 3156

Met deze term wordt de golf van opstanden, protesten en revoluties aangeduid die begon op 18 december 2010 in Tunesië, met de zelfverbranding van de straatverkoper Mohammed Bouazizi. De vonk sloeg nadien over naar landen zoals Egypte, Libië en Syrië, en zijn tot op vandaag voelbaar. Naar welke term zijn wij op zoek?

Goed zo !
jeugdserie Studio 100

We zoeken de naam van een jeugdserie van Studio 100 die van 2002 tot 2008 liep op de Vlaamse televisiezender Ketnet. Het verhaal draait om een groep jongeren die zichzelf en de wereld ontdekken in en rond een dansschool. Naam graag van deze serie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Drank Bieren 3158

We zoeken de naam van een biersoort die zijn oorsprong vindt in de provincie Henegouwen. Dit bier werd oorspronkelijk door de boeren gebrouwen in de winter om gedronken te worden op het ogenblik van de oogst. Een van de oudste van deze bieren wordt nog steeds gebrouwen in Brouwerij Dupont te Tourpes. Naam graag van deze biersoort.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3159

In deze Amerikaanse film uit 2000, geregisseerd door Joan Chen, worden de hoofdrollen vertolkt door Richard Gere en Winona Ryder. De film vertelt het verhaal van de 48-jarige restauranteigenaar Will Keane, een echte playboy, die echte liefde vindt wanneer hij de 21-jarige Charlotte ontmoet. Charlotte heeft echter een levensbedreigende tumor. Naam graag van deze film.

Goed zo !