Quiz van TTC De Pinte 2016

Quizronde 8: Reeks 6

Organisatie quiz: TTC De Pinte

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 99

Moeilijkheid: 91.33 %

Deze screenshot komt uit een film die vertelt over het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger. Welke film zoeken we?

Goed zo !

We zoeken de naam van één van de meest zeldzame en daarom duurste LP’s ter wereld. Op de cover van dit originele album uit 1966 waren de Beatles te zien als slagers, en zijn ook lichaamsdelen van baby’s te zien. Die foto bracht heel wat tumult teweeg zodat Capital Records het album terugtrok en zorgde voor een meer aanvaardbare cover. Naam graag van dit album.

Goed zo !
Pubquiz vraag Beurs Aandelen 3142

In het kader van de zogenaamde ‘tax shift’ voerde België dit jaar een belasting van 33% in op meerwaarden op bepaalde financiële instrumenten, zoals beursgenoteerde aandelen, die door particulieren op korte termijn na aankoop opnieuw worden verkocht. Of dat een goede zaak is voor de Schatkist, valt te betwijfelen. De belasting leverde vooralsnog immers niet het verwachte resultaat op én deed de handel in aandelen in kleine bedrijven kelderen. De kans dat de belasting wordt afgeschaft, is daarom zeer reëel. Hoe wordt deze belasting van artikel 90, eerste lid, 13° van het Wetboek Inkomstenbelastingen in de volksmond genoemd?

Goed zo !
koffielikeur Jamaica

Deze koffielikeur wordt gemaakt in Jamaica en kan zuiver gedronken worden of gebruikt worden als ingrediënt voor cocktails, bij de koffie of in nagerechten. De gebruikelijke naam in de horeca voor een koffie met deze likeur erin, is Spaanse koffie. Hoe heet deze donkerbruine drank met een alcoholpercentage van 20%?

Goed zo !
Pubquiz vraag Planten 3144

Dit plantje met paarse bloemen kan je bij ons in het Zwin vinden omdat het groeit op zilte bodem. Met wat geluk kan je bij zonnig weer zelfs de zoutkristallen op de blaadjes zien. De bladeren van de plant zijn niet eetbaar, maar de bladeren van de zee-aster zie je wel vaak op een menu staan onder de naam van het plantje dat we zoeken. Welke plant zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 3145

Wielrennen. We kijken er al lang niet meer van op dat een overwinning in een wielerwedstrijd geschrapt wordt na dopinggebruik. Als een rechtbank deze overwinning dan na zes jaar teruggeeft, moeten we wel nog de wenkbrauwen fronsen. Dit gebeurde voor een Spaanse berggeit met de eindoverwinning in de Vuelta van 2005. Wie mocht zich in 2005 al heel even en vanaf 24 juni 2011 voor altijd recordhouder noemen met vier Vuelta-eindzeges?

Goed zo !

In het najaar van 2016 stierf oud Israëlisch president en premier Shimon Peres. In 1994 kreeg hij samen met twee andere mannen de Nobelprijs voor de Vrede voor hun rol bij het afsluiten van de Oslo-akkoorden het jaar voordien. Daarmee kregen de Palestijnen autonomie in bepaalde zones op de westelijke Jordaanoever en werden de eerste stappen naar vrede gezet. Yasser Arafat was ook één van de laureaten. Wie was de derde man en zien we rechts op de foto?

Goed zo !

Boven de poolcirkel, ter hoogte van Narvik, ligt iets buiten de Noorse kust een eilandenarchipel die meer en meer toeristen lokt. Deze archipel bestaat uit twee eilandengroepen, de noordelijke groep vormt de Vesterålen. Wij willen echter de naam van de veel bekendere zuidelijke groep.

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 3148

De sociale media zijn niet meer uit ons leven wegen te denken tegenwoordig. Wij zoeken de naam van deze website die eigenlijk een virtueel prikbord is waarop men allerlei foto’s kan delen. Wat is de naam van deze site, die werd opgericht door Ben Silbermann, Paul Sciarra en Evan Sharp?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 3149

“Verder”, een strip uit 2007, van deze man werd als eerste stripverhaal ooit genomineerd voor de Libris Literatuur prijs. Daarnaast zou u hem moeten kennen als auteur van de populaire Amoras-reeks, als nieuwe auteur van De Rode Ridder en van strips als Sam en Biebel. Naam graag van deze stripauteur die in 2013 de Bronzen Adhemar kreeg.

Goed zo !