Quizterniksv4n 2019

Quizronde 10: Tafelronde 2

Organisatie quiz: MVC La Squadra

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 112

Moeilijkheid: 88.63 %

Pubquiz vraag  2786

Weet je wat de som is van deze optelling of met andere woorden welke cijfers op de plaats van MONEY moeten staan? We geven mee dat de O een nul is en dat elke unieke letter, een uniek cijfer is.

Goed zo !
Pubquiz vraag  2999

We zoeken een tiencijferig getal dat wordt bepaald door de tien opeenvolgende cijfers van de eerste rij, volgens deze regel:

Het eerste cijfer van rij 2 geeft het totale aantal nullen aan in het tiencijferige gatal; het tweede cijfer het totale aantal enen; het derde cijfer het totale aantal tweeën, enzovoort tot het laatste cijfer dat het totale aantal negens aangeeft.

Goed zo !
Pubquiz vraag  4235

Twee dobbelstenen worden op een tafel op elkaar geplaatst. Als je rond de dobbelstenen wandelt, wat is dan de som van alle zichtbare ogen?

Goed zo !
Pubquiz vraag  4237

Wat is de oplossing van deze droedel?

Goed zo !
Pubquiz vraag  4240

Wat is de oplossing van deze droedel?

Goed zo !

Een figuur bestaat uit drie cirkels en twee lijnen. Hoeveel snijpunten kunnen er maximaal zijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag  4607

Vul aan.

Goed zo !
Pubquiz vraag  4608

Welk spreekwoord kan je vormen met deze klinkers?

Goed zo !

Op de kermis kan je meedoen aan het spel “Fruitraden”. Op een tafel staan vier afgesloten dozen. In elke doos zit een verschillend stuk fruit, te weten een appel, een peer, een meloen of een mango. De bedoeling van het spel is natuurlijk om te raden in welke doos welk stuk fruit zit. Er zijn 100 deelnemers die allemaal hun uiterste best doen om alle vier de stukken fruit goed te raden. Na afloop blijkt dat 23 mensen geen enkel stuk fruit goed hebben geraden, 58 mensen precies één stuk fruit goed heeft en 14 mensen precies twee stukken fruit goed hebben geraden. Hoeveel mensen hebben precies drie stukken fruit correct geraden? En hoeveel mensen precies vier?

Goed zo !