Quizterniksv4n 2019

Quizronde 8: Boekskes

Organisatie quiz: MVC La Squadra

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 112

Moeilijkheid: 88.63 %

We zoeken de excentrieke CEO van stellingbedrijf Kontrimo die in 2016 2 weken vermist was nadat zijn toenmalige vriendin Sofie hun relatie had stopgezet. De man is daarnaast bekend van het tv programma ‘The Sky is the limit’ en zijn obsessie voor snelle wagens.

Goed zo !

Temptation Island werd in 2002 voor het eerst uitgezonden in Vlaanderen. Het was vooral het 6 e seizoen met Gringo en Ciska die ons in het geheugen gegrift staat. Na enkele jaren van pauze werd in 2016 het 8 e seizoen uitgezonden. De meest spraakmakende deelnemer van dat seizoen was zonder twijfel Marvin uit Brugge. Maar kennen jullie nog de voornaam van zijn partner waarmee hij het eiland betrad?

Goed zo !

Voor de meer diepgaande songteksten hebben we in Vlaanderen enkele rasechte talenten. Ongetwijfeld komen nu onmiddellijk artiesten bij jullie naar boven, zoals daar zijn ‘Sergio’, ‘Patje Krimson’, maar neen, deze vraag gaat over de meest pure performer die Vlaanderen ooit heeft gekend. “Laat het gras maar groeien, laat het gras maar groeien, neen, ik rijd het nooit meer af!”. Hoe heten de 2 kinderen van Sam Gooris en Kelly Pfaff? We zoeken beide voornamen.

Goed zo !
Pubquiz vraag  5179
© Hayu

We kennen Kim Kardashian allemaal wel van haar vrij grote, mooie … kroost. Ze verwacht namelijk met haar man Kanye West een 4 e kindje via een draagmoeder. Maar dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is ten huize West mag blijken uit het feit dat Kim het kerstcadeau dat ze kreeg van Kanye eind vorig jaar, reeds een maand later terug te koop zette. Wat precies was dit kerstcadeau?

Goed zo !

Kennen jullie de echte naam van Guga Baul die hier wordt afgebeeld?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 5181
© JJ Duncan

Hoe hard verschoten we wel niet toen Miley Cyrus ineens haar, haar afschoor en op een bal zittend, halfnaakt de kamer in vloog? Na de uitkomst van het liedje 'Wrecking Ball' was de actrice te zien in extravagante outfits, volgde er een break-up met haar vaste vriend Liam Hemsworth en zette ze verschillende tattoos en piercings. Maar onder welke naam leerden we Miley Cyrus in 2006 kennen in de gelijknamige Disney serie waarbij ze een blonde pruik droeg?

Goed zo !

Lenny, de frituuruitbater die deelnam aan het meest recente seizoen van ‘Blind getrouwd’, vond zijn liefde niet in het programma maar erna bij Chloé Evangelista, die je op de foto hier kan bewonderen. Maar Chloé is ook geen onbekende, ze nam namelijk deel aan een ander televisie programma in 2018, maar welk was dit precies?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 5183
© EverJean

Kennen jullie de echte naam van Axelle Red? We zoeken zowel voor- als achternaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag  5184
© Instagram

Wat is de naam van dit Limburgse naaktmodel dat poseert op enkele minder evidente locaties? Een actie die wij uiteraard steunen, maar die haar door de lokale instanties niet altijd in dank wordt afgenomen.

Goed zo !

Welke politicus plaatste hier zijn of haar campagnebord op een nogal ongelukkige plaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5187

In Leuven kwam begin van dit jaar (2019) een studentenclub in zeer slecht daglicht te staan. Één van de studenten kwam om het leven tijdens een studentendoop nadat hij urenlang halfnaakt in een put had moeten zitten en visolie moest drinken. Maar hoe heette deze Leuvense studentenclub nu ook al weer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 5188

Eind 2010 kwam aan het licht dat Berlusconi had opgedragen om een 17-jarig Marokkaans meisje dat van diefstal werd beschuldigd, vrij te laten. Volgens Berlusconi was dit omdat ze de kleindochter was van Egyptisch ex-president Mubarak, maar wellicht was de reden eerder dat ze zijn zogenaamde Bunga-bunga feestjes had bijgewoond. Op 24 juni 2013 werd Berlusconi schuldig bevonden aan het betalen voor seks met een minderjarige en machtsmisbruik. Hij werd veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf maar werd later terug vrijgesproken. Het schandaal dat het einde van zijn machtsperiode betekende, werd gekend onder de bijnaam van de 17-jarige prostitué. Onder welke naam werd dit schandaal bekend?

Goed zo !