Quiztet 2020

Quizronde 2: Ronde 2

Organisatie quiz: Steinerschool Gent

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 74

Moeilijkheid: 86.19 %

Uitleg ronde: Ronde 2: Hoe zal ik mijn kind noemen ca 2015 (meisje)?

Pubquiz vraag Films 7493

Een beetje erotiek hier op school, het moet kunnen vinden we. Het kon er nogal heet aan toegaan in de films waarin Sylvia Maria Kristel de hoofdrol heeft. Het verhaal is vrij eenvoudig en vernoemd naar het personage dat Sylvia speelt. De film was erg controversieel voor zijn tijd. Zo waren er expliciete seksscènes te zien, naaktzwemmen, masturbatie, verkrachting, lesbische vrijscènes en een scène waarin een danseres een sigaret rookt vanuit haar vagina. De film droeg haar 18+ -gradering met trots en de film werd internationaal door zo'n 300 miljoen bioscoopbezoekers bekeken. Het is nog steeds één van de succesrijkste Franse films ooit. Welke film?

Goed zo !

Het is de eerste grote klassieker van het wielerseizoen. Met 298 km is het in het moderne wielrennen de langste professionele eendagskoers van het jaar. Haar bijnaam is La Classicissima of La Primavera , De Lente. Deze italiaanse rit werd 7 keer gewonnen door Eddy Merckx en vorig jaar door Julian Alaphilippe. Hoe heet deze Italiaanse koers?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 7495

Ook Renault sprong op de elektrische kar met een gloednieuwe hatchback. De auto is een volledig elektrische auto. Deze werd in het tweede kwartaal van 2013 op de nederlandse markt gebracht met een accu van 24 kWh. Het realistische bereik is ongeveer 150 kilometer. In 2017 verscheen een model met een accu van 40 kWh. Het bereik daarvan is (afhankelijk van het seizoen) 250-300km. Welke autootje zoeken we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 7496

Een vleugje aardrijkskunde voor de vierde vraag. Wat is nu weeral de hoofdstad van Bulgarije? De stad ligt aan de rivier Iskar en telt een slordige 1.2 miljoen inwoners.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7497

Deze knappe vrouw is schrijfster en vrouw van Lieven Scheire. Haar naam: Sien Volders. Maar wat was nu weer de naam van haar debuut in de literaire wereld? Het verhaal gaat over twee vrienden die in een berekoud deel van de wereld muziek en liefde zoeken. Een echte aanrader. Welk boek?

Goed zo !

Een korte vraag: Jullie kennen natuurlijk het Nato-alfabet zomaar uit jullie hoofd. Maar wat is de Natobenaming voor de letter J?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mythologie 7499

We zoeken een begrip uit de Griekse mythologie. Het is het lieflijk gedeelte van de onderwereld. Een soort hemel of verblijfplaats van de gelukzaligen. Als jullie het antwoord nog niet weten kunnen we ook kijken naar een Gentse wijk/zone tussen het kanaal Gent-Brugge en het Rabot. Daar ligt trouwens de Teunisbloem, de andere steinerschool van Gent. Mocht je het antwoord nog steeds niet weten kan je ook vertalen uit het Frans. Het gaat over een zeer beroemde laan in het centrum van Parijs die van de Place de la Concorde in een rechte lijn naar de Arc de Triomphe leidt, waar het legendarische einde van de ronde van Frankrijk ligt. Welke tweeledig antwoord zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Boten 7500
© Belgian Naval Component

Zag je laatst de F931 nog? Je weet wel, het kroonjuweel van de Belgische Marine. Het fregat werd overgekocht van de Nederlandse marine en werd tot driemaal toe ingezet in de operatie Atalanta; tegen piraterij voor de Somalische kust. Hoe heet dit Fregat?

Goed zo !