Quiztet 2020

Quizronde 5: De cluedo ronde

Organisatie quiz: Steinerschool Gent

Aantal ronden: 8

Aantal vragen: 74

Moeilijkheid: 86.19 %

Dat Europa er niets linkser op wordt moeten we u niet vertellen. Daar zorgt ook deze Française voor. Deze 51 jarige dame trad in de voetsporen van haar vader en is sinds 2011 voorzitter van het rechtse Rassemblement National. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7525

Waarom niet een beetje internationale literatuur om verder te gaan? We zoeken een boek van Harriet Beecher Stowe en één van de bekendste boeken uit de canon van de Amerikaanse literatuur en een aanklacht tegen de slavernij. Het werd in 1852 gepubliceerd. Jullie krijgen van ons de cover. Krijgen we van jullie de naam (Nederlands) van dit boek?

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 7526

We zoeken een naam voor een aantal verwante stoffen. Wij geven jullie drie beschrijvingen, jullie moeten ons maar één antwoord geven.

  • een dikke, melkwitte emulsie: het sap van de Braziliaanse rubberboom, of van vergelijkbare planten zoals Castilla elastica
  • natuurrubber dat (nog) niet gevulkaniseerd is: een vaste, maar nog flexibele substantie die uit dit sap van de rubberboom kan worden gemaakt, en die vroeger de basis was van alle rubberproducten, zoals rubberen ballen, luchtbanden, het condoom, handschoenen en sexy kleding
  • het woord wordt ook vaak gebruikt om een type verf mee aan te duiden.
Welke naam/gemeenschappelijke term zoeken we?

Goed zo !

Puccini is een onwaarschijnlijk getalenteerde en bekende componist. Veel van zijn opera’s zullen hoogvliegers blijken. Ook de opera die wij zoeken. De Opera beleefde trouwens zijn première op 1 februari 1896 in het Teatro Regio in Turijn. We fietsen even door het verhaal: Een jonge dichter, Rodolfo, woont samen met een schilder, Marcello, een musicus, Schaunard, en een filosoof, Colline, op een etage in de binnenstad van Parijs. Zij maken vanalles mee. De grondtoon is de verstikkende armoede in de hoofdstad. Maar ook de liefde. Spoiler: op het einde sterft mimi. Welke opera zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7528

Welk object zien we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7529

Sergio Herman: naast sterrenchef ook entrepreneur en visionair. Zo kreeg hij het briljante idee om een luxefrituur te stichten. Kwalitatieve frieten, originele vlezekes en handgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise. Welke naam gaf hij deze restaurants? In Gent vind je eentje op de groentemarkt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games app 7530

COC is een gratis strategiespel uit het genre massively multiplayer online game dat in-app aankopen bevat. De eerste versie werd uitgebracht op 2 augustus 2012. De gameplay gaat als volgt: De speler bouwt een aantal gebouwen voor het opslaan van goud, elixir en duister elixir en het trainen van manschappen. De speler mijnt het goud en pompt de waardevolle stof elixir op uit de grond. Door omliggende dorpjes en kampen te plunderen groeit de schatkist. Stammen uit de omgeving kunnen het dorp van de speler ook aanvallen. Het is dus belangrijk om je dorp te verdedigen door verdedigingswerken te bouwen. Bij een gewonnen aanval krijgt de speler trofeeën en bij een verloren aanval verliest hij trofeeën. Welk spelletje?

Goed zo !

We zoeken een voormalige voetballer en een huidig voetbalcoach. Wat is zijn achternaam?

Goed zo !