Snelle wagens zijn voor de eerste vraag van belang. We zijn namelijk op zoek naar een franse F1 autocoureur. Het belangrijkste deel van zijn carrière reed hij voor het russische ‘Marrusia F1 team’. Veel potten brak hij niet in de sportwereld. Hij kwam in de belangstelling door zijn fatale ongeval in 2014 in Japan. Na een zware crash overleed hij in het ziekenhuis. Hij was daarmee de eerste piloot na Ayerton Senna in ‘94 die overleed aan de gevolgen van een Grand prix crash in Formule 1. Wat was de achternaam van deze autocoureur?

Goed zo !


De datum 1 Maart 1872 zegt jullie waarschijnlijk weinig. Het is de ontstaansdatum van het oudste nationale park ik Amerika. Het betreft een van de grootste en populairste parken en het ligt voornamelijk in de staat Wyoming. Het park heeft verschillende mooie rivieren en meren maar is vooral bekend om zijn warmwaterbronnen en geisers. Welke park zoeken we?

Goed zo !


Wij Belgen hebben weinig winnaars van nobelprijzen voor de literatuur. Toch in 1911 slaagde ene Maurice Maeterlinck erin eentje binnen te halen. Onder meer voor zijn werk dat gaat over de zoektocht van Mytyl en tyltyl. Weten jullie nog de naam van dit werk?

Goed zo !


Quizvraag Ziektes 2933

Ouders in de zaal zullen het antwoord op volgende vraag zeker weten. We zijn op zoek naar de naam voor een meestal onschuldige virale kinderziekte die door het rubellavirus wordt veroorzaakt. Ze kenmerkt zich na een incubatietijd van 14 tot 21 dagen door opgezette lymfeknopen achter de oren, gevolgd door huiduitslag. Deze uitslag begint op het gezicht en in de hals, waarna hij zich tot op de romp en ledematen verspreidt. Tevens doen zich koorts, oogbindvliesontsteking en gewrichtsklachten voor. Over het algemeen worden de geïnfecteerde mensen nauwelijks ziek en is de ziekte snel over.

Goed zo !


We zijn op zoek naar een term uit de belgische politiek. De term is een spottende bijnaam voor iemand die bekend is om andere dan politieke activiteiten en onverwacht naar voren wordt geschoven voor een politiek mandaat of een hoge functie. Bekende voorbeelden zijn Jan Becaus en onze geliefde Siegfried Bracke.

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 2935

We gaan even richting de keuken. Welke kooktechniek kan omschreven worden als: voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd koken en erna in koud water leggen of door koud water laten afspoelen zodat het kookproces wordt onderbroken. Deze techniek gebeurt altijd zonder deksel?

Goed zo !

Quizvraag Golf 2936

De mensen die een polo aangetrokken hebben, hebben alvast geluk want de volgende vraag gaat over golf. Het balletje vertrekt vanop de ‘Tee’ en gaat hopelijk zo snel mogelijk in de ‘hole’. De hole is letterlijk het gaatje in de grond waarin het balletje moet eindigen. Dit wordt meestal aangeduid met een vlaggetje. De hole bevindt zich steeds in een zone met kort gras dat duidelijk afsteekt tegenover de rest van het terrein. Hoe heet deze zone?

Goed zo !


Quizvraag Keizers 2937

Het Romeinse Rijk heeft enkele keizers gekend. De ene al geschifter dan de andere. Wij zijn op zoek naar de 5e Romeinse Keizer die leefde van 54 tot 68 n.Chr. Hij was de zoon van Proconsul Ahenobarbus en Agrippina de jongere. Hij was nogal een sloeber. Zou de grote brand van Rome van 64 zelf aangestoken hebben, liet hij zijn moeder vermoorden en was een frequent bezoeker van bordelen en tavernes. Welke keizer zoeken we hier?

Goed zo !


Een stel dat 50 jaar getrouwd is viert welk soort jubileum?

Goed zo !

Quizvraag Olympische Spelen Duitsland 2939

De olympische zomerspelen van 1972 in Munchen werden opgeschrikt door een terroristische gijzelneming door een palestijnse splintergroep van de PLO. Het israelische onderkomen werd bestormd en 9 atleten werden gegijzeld. De gijzeling zelf eindigde in een totale ramp en verschillende mensen kwamen om. Wat was de naam van deze splintergroep van de PLO?

Goed zo !


Een nog grotere ramp dan het EK voor de rode duivels was de officiële soundtrack van het EK. Door het duo Dimitri Vegas en Like Mike. De neefjes van Lukaku brachten echter een alternatief lied op de ether dat meer succes oogstte. Hoe heette het collectief van de neefjes van lukaku?

Goed zo !