Quizvraag Voetbal Stadion Brugge 2969

We zoeken de huidige naam van het stadion dat tot 1992 het Prater-stadion heette en in Wenen te vinden is. Behalve het Oostenrijkse nationale team speelt er geen voetbalploeg vast. Het stadion werd vernoemd naar een bekende voetballer/coach, die in 1992 stierf en die onder meer met Club Brugge 3 landstitels won.

Goed zo !


Quizvraag Ziektes 2970

Ben X is een dramatische film van Nic Balthasar over Ben Vertriest. De synopsis van de film besparen we jullie. De vraag luidt: aan welke stoornis lijdt het hoofdpersonage?

Goed zo !


Quizvraag Londen 2971

Dit gebouw in hartje Londen werd in 2004 afgewerkt en is ontworpen door architect Norman Foster. De eigenlijke naam van dit gebouw is de 30 st Mary Axe, maar het is de bijnaam die het meest gebruikt wordt. Het is ook naar de bijnaam dat we nu vragen. Wat is de gangbare naam van dit gebouw?

Goed zo !


We zijn op zoek naar een beweging voor mensen boven de 55 jaar waarin de universele democratische waarden van de mens en het evangelie centraal staan. Een blik op de activiteitenkalender leert ons dat er deze zomer vooral veel petanque werd gespeeld en af en toe een fietszoektocht

Goed zo !

wielterm

We zoeken een term uit het baanwielrennen. De term wordt gebruikt wanneer één renner vanuit het peloton naar de kop(groep) demarreert en halverwege blijft hangen. Indien deze zijn achtervolging volhoudt (of zelfs begint) – zonder uitzicht op aansluiting bij die kop(groep) – wordt die achtervolging met deze term benoemd.

Goed zo !


 Duits conservatief politicus
© CDU

In juni dit jaar (2017) ging deze staatsman ook de pijp uit. Het was een Duits conservatief politicus en was bondskanselier van Duitsland van 1982 tot 1998. Verder was hij ook voorzitter van de Christendemocratische Unie (CDU) van 1973 tot 1998.

Goed zo !


Quizvraag Schilderij 2975

Dit is een prachtig werk van de schilder John William Waterhouse uit 1888. De titel van dit werk is vernoemd naar een gedicht van Tennyson dat het noodlottig leven van een edelvrouw beschrijft. Het is losjes gebaseerd op de Arthurlegende en vormt in de 19e eeuw een veelgebruikt motief in de kunsten en literatuur. Hoe heet het gedicht en dus ook het werk?

Goed zo !


Dit jaar (2017) verscheen de platste Antwerpenaar ‘Robbe de Hert’ terug op de televisie. Een beetje bleekjes verkondigde hij dat hij door belastingsproblemen al zijn geld verloor. Via crowdfunding kon hij toch geld inzamelen om een nieuwe film te verwezenlijken. Zijn meest geprezen film bracht hij echter al uit in 1989, een tragikomedie met in de hoofdrol Michael Pas. Hoe heette deze film nu weer?

Goed zo !

Hij lijkt een beetje op Charles Manson, maar is eigenlijk een heel getalenteerd roman - en theaterschrijver. Voor zijn boek ‘Wil’ uit 2016 ontving hij in 2017 de prestigieuze Fintro literatuurprijs. Wat is de naam van deze schrijver?

Goed zo !


Weinig woorden vuil te maken aan deze vraag. Wie is de uitvoerder van dit nummer?

Goed zo !