Gemakkelijke pubquizvragen algemeen

448 resultaten

Pubquiz vraag Algemeen 7798

Dit Duitse bedrijf is nog steeds één van de grootste naaimachineproducten van de wereld. Het werd genoemd naar diens oprichter in 1862 en hun iconisch model met pedaal en tafel war er voor die tijd erg vooruitstrevend. Wat is de naam van deze fabrikant waarvan u het model 130 op het scherm ziet?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7767

We zoeken de naam van een Frans bedrijf uit Ancenis. Het bedrijf maakt onder meer heftrucks en telescopische laders. Het is wereldmarktleider op het gebied van verreikers en allterrainheftrucks.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7762

Eind 2018 schakelden de tankstations over naar een nieuwe benaming voor hun brandstoffen. Diesel werd B7 en Euro 95 werd E10. Wat is de nieuwe benaming voor Euro 98?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7728

Wat zijn de namen van deze twee mascottes die kinderen informeren over verkeersveiligheid?

Goed zo !
Pubquiz vraag App 7721

We zoeken de naam van een social media app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. De app werd in 2017 uitgebracht, maar bestond al sinds september 2016 onder de naam Douyin voor de Chinese markt. Ontwikkelaar Byte Dance lanceerde de app specifiek voor markten buiten China. In 2018 werd de app dermate populair dat het in oktober van dat jaar de meest gedownloade app was in de Verenigde Staten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7719

Wat is de naam van dit digitaal schoolplatform die in het secundair en basisonderwijs veel wordt gebruikt? Gaandeweg is het uitgegroeid tot een platform met hulpmiddelen voor administratie, rapportering en communicatie tussen directie, leerkrachten, leerlingenbegeleiders, leerlingen en ouders.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7715

Wat is de naam van het bekendste merk van dit licht bouwmateriaal? Het is een materiaal dat tegelijkertijd dragend en isolerend is. Men kan er massieve muren mee optrekken of dubbele muren met een luchtspouw. We zoeken dus de meer gekende naam voor cellenbeton.

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 7694

We zoeken de naam van een Nederlands fabrikant van exclusieve sportwagens. Het motto van de autofabrikant is "nulla tenaci invia est via" (vertaald "voor volhouders is geen weg onbegaanbaar"). Dit motto, en de merknaam zijn afkomstig van Nederlandsche Automobiel- en Vliegtuigfabriek "Trompenburg", een Nederlandse automobielfabriek die begin 20e eeuw internationaal doorbrak, maar in 1926 werd opgeheven. Eind 2014 werd de fabrikant failliet verklaard, maar begin 2015 werd dit faillissement teruggedraaid.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7684
© Brucevdk

Wat is de naam voor een schijfje van kunststof of karton dat gratis bij de chips van Smiths zat. Op het schijfje werden verschillende stripfiguren afgebeeld.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7682

Welk getal hebben we hier vakkundig weggeshopt van de beroemde eau de cologne?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7671

Deze haan werd beschuldigd van geluidsoverlast, mag blijven kraaien op het eiland Île d’Oléron in het westen van Frankrijk. Wat is de naam van de haan die een proces in 2019 won dat symbool stond voor de clash tussen plattelandsbewoners en stedelijke inwijkelingen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7646
© Presidencia de la Nación Argentina

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een groepering van Argentijnse moeders van verdwenen personen onder de dictatuur van de militaire junta, die het land van 1976 tot 1983 bestuurden. Deze beweging is spontaan ontstaan toen een groep moeders opheldering ging vragen aan de autoriteiten over hun vermiste kinderen. Ze werden niet ontvangen, en gingen toen maar zwijgend over het meiplein in Buenos Aires lopen. De volgende week kwamen ze terug, en zo elke week, bijna dertig jaar lang. Hoe noemt men deze moeders, met een licht negatieve conotatie?

Goed zo !
fictieve beer cartoons van Hanna-Barbera

Deze fictieve beer die meespeelt in een aantal cartoons van Hanna-Barbera woont in het fictieve Jellystone Park, wat gebaseerd is op het Yellowstone National Park. Hij wordt vaak vergezeld door een andere beer genaamd Boo Boo. Samen proberen ze geregeld de picknickmanden te stelen van de bezoekers van het park. Wat is de naam van deze beer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7580
© Keitsist

Voor deze vraag zijn we op zoek naar een kogel die fragmenteert of uitzet bij het treffen van het lichaam. Hij werd genoemd naar een Britse legermunitiefabriek nabij Calcutta in India waar de eerste zulke kogels werden vervaardigd. In het verdrag van de internationale Vredesconferentie van Den Haag uit 1899 werd het gebruik van fragmenterende en uitzettende kogels voor militaire doeleinden verboden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7579

Naast de overbekende dixi toiletcabines zijn ook deze vrij vaak voorkomend op bouwwerven of evenementen. Wat is de naam van de toiletcabine die jullie op de foto zien? Ze zijn trouwens eigendom van hetzelfde bedrijf achter de dixi toiletcabines.

Goed zo !