Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Pubquiz vraag Wielrennen 7253

We zijn op zoek naar een wedstrijdvorm in het wielrennen waarbij in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de wielersport geen individuele renner wint maar een wielerploeg. Er is een klimkoers, een sprintkoers en achtervolgingskoers. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door de ploeg die als eerste de finish bereikt bij de achtervolgingskoers. Dit nadat het klassement en de bonusseconden op dag 1 en 2 de startvolgorde en tijdsachterstanden hebben bepaald. Teams kunnen maximaal 7 renners selecteren, maar per onderdeel kunnen er maar 5 starten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7243
© Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

5 augustus 2019 was alweer een gitzwarte dag voor het Belgische wielrennen. De talentvolle Bjorg Lambrecht kwam ten val in de ronde van Polen en de toegesnelde hulp mocht niet meer baten. Om Bjorg nooit meer te vergeten, werd als eerbetoon een sticker aangebracht op de motorkap van alle ploegwagens. Een sticker gebaseerd op de combinatie van zijn laatste rugnummer (143) en een bijnaam die hij kreeg van toenmalig ploegmaat André Greipel. Onder welke bijnaam was Bjorg alom gekend in het wielerpeloton?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7237
© U.S. Ski Team/Doug Haney

Voor menig mannelijk sportliefhebber is dit ongetwijfeld een makkie. Maar welke Amerikaanse skiester – die we hier zien- beëindigde op 10 februari 2019 haar carrière in het Zweedse Are met WK-brons op de afdaling?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7219
© Rufus46

Een voetbalvraag uit het recente verleden. Deze Duitser komt voort uit de zeer vruchtbare bodem van de jeugd van FC Bayern München. Daar zal hij ook de rest van zijn carrière spelen. Hij was van 2004 tot en met 2014 actief als international van het Duits voetbalelftal, waarvoor hij 113 wedstrijden speelde en waarvan hij in zijn laatste fase ook aanvoerder was. Hij kon zowel als rechts- en als linksback uit de voeten. Wie zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Basketbal 7176
© Lorie Shaull

Deze vrouw is nu wel genoegzaam gekend bij het Belgische publiek dankzij haar puike prestaties met de Belgian Cats op het WK. Maar afgelopen zomer haalde ze een nog straffere toer uit in de WNBA, de hoogste Amerikaanse Basketballcompetitie. Emma Meesseman, zoals ze het daar uitspreken, werd kampioen met haar ploeg en werd bovendien uitgeroepen tot MVP (meest waardevolle speelster) van de playoffs. Met welke ploeg werd Meeseman kampioen in de States (de volledige naam graag).

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 7166
© Koen Suyk

Hoe heet deze Amerikaanse tennislegende die in zijn twintigjarige carrière tussen 1970 en 1992 8 grandslams won en maar liefst 268 weken de nummer 1 was op de wereldranglijst?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rugby 7162
© Clément Bucco-Lechat

De Franse speler Sebastien Vahaamahina beleefde helaas niet z’n gelukkigste momenten op het Wereldkampioenschap rugby in Japan in oktober 2019. Rugby is geen voetbal en dus kreeg hij de toorn van de hele rugbywereld over zich heen voor deze zware overtreding. Frankrijk ging er uit en gelukkig sprak na de finale iedereen alleen nog maar over de terechte nieuwe wereldkampioen. Wie pakte de titel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7154
© Adrian Zawislak

U herkent u deze Duitse voetballer nog: 15j Bayern met 8 titels, 1x Uefacup ,1 C L en Europees kampioen met die Mannschaft enz... Wat is zijn naam?

Goed zo !

Ze is zwart, ze is vrouw, ze is 1m42 groot en werd ook nog eens het slachtoffer van seksueel misbruik maar kent wel ongeëvenaarde successen in het turnen. 22 medailles op wereldkampioenschappen, 5 olympische medailles: opboksen tegen een resem vooroordelen en toch dat verwezenlijken dan hoor je thuis in een ronde over gelijkheid. Wie is deze 22 jarige Amerikaanse die ongetwijfeld in Tokio haar aantal olympische medailles nog zal opkrikken.

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 7123

Met deze campagne probeert de UEFA los te geraken uit de aloude traditie dat voetbal oorlog is. Ze werd gelanceerd op het Europees kampioenschap voetbal van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland, en boven de doopvont gehouden door voormalig UEFA-president Michel Platini De man werd later omwille van corruptie uit zijn functies ontheven. Behalve het logo is daar weinig van te zien op de Europese velden waar doodschoppen, vuurpijlen, oehoegeluiden en Hitlergroeten de orde van de dag zijn. Wat is de naam van deze UEFA-campagne?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7103

Welke sprong zien jullie hier op de afbeelding?

A. Tijgersprong B. Dievensprong C. Hurksprong D. Tussensteunsprong

Goed zo !

Een wereldkampioenschap voetbal dat niet in juni maar in november en december gespeeld wordt, dat hadden we nog niet gehad. Maar alles is dan ook extreem rond dit tornooi dat in 2022 de beste landen samenbrengt. Er hing al meteen een geur van omkoperij rond de hele toewijzing van de kandidatuur en dat de temperatuur in het land in de zomer boven de 40° bengelt bleek voor de bobo’s ook geen echte hinderpaal. Airco, weet u wel. De voetballers zelf zien het met lede ogen gebeuren. Waar staat dit wereldkampioenschap gepland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sporttermen 7066

Wanneer je op een bowlingbaan een speciale worp of score hebt, zie je dikwijls de gekste filmpjes passeren op het scherm. Zo ook wanneer je 3 strikes na elkaar gooit. Hoe heet deze bowlingterm?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 7065
© Stig Nygaard

We zoeken een Amerikaanse skateboarder. Zijn bijnaam is The Birdman. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle en invloedrijkste pioniers in het "verticaal" skateboarden. Hij was officieel de eerste die een 900 uitvoerde.

Goed zo !

We zoeken een discipline in de paardensport waarbij de verschillende aspecten van de training aan bod komen. Het werd voorheen 'military' genoemd. De combinaties moeten een dressuurproef, een terreinproef en een springparcours rijden. De combinatie die de minste strafpunten behaalt over de drie onderdelen is de winnaar.

Goed zo !