Gemiddelde pubquizvragen films

117 resultaten

In 1985 werd De Leeuw van Vlaanderen, de schitterende historische roman van Hendrik Conscience, verfilmd. De hoofdrollen waren voor Jan Decleir, Julien Schoenaerts en Frank Aendenboom. Wij willen graag de naam van de man die de film regisseerde, met Stijn Coninx en Dominique Deruddere als zijn assistenten.

Goed zo !

De film die wij zoeken, riep een van de meest iconische beelden van de 20ste eeuw in het leven: Marilyn Monroe staat boven een metrorooster terwijl haar witte jurk omhoog wordt geblazen door een aanstormende trein. Naam graag van die film uit 1955, naar het gelijknamige toneelstuk van George Axelrod.

Goed zo !

De fictieve Britse geheim agent James Bond kent men vooral uit een van de succesvolste filmreeksen aller tijden, die begon met Dr. No met Sean Connery als Bond. Op dit moment bestaat de filmreeks uit vierentwintig films en is Daniel Craig de laatste en zesde James Bond. In welk jaar kwam de eerste Bond film Dr. No uit?

Goed zo !
Pubquiz vraag Marvel 3037

Marvel is een Amerikaanse uitgever. Het bedrijf heeft als bijnaam The House of Ideas (het ideeënhuis). Iedereen kent onwaarschijnlijk the avenger films van Marvel. Maar van welke film zien we hier de affiche?

Goed zo !
Pubquiz vraag Leonardo DiCaprio 3030

Films met verhaallijnen waar drugs in gebruikt worden doen het algemeen genomen niet slecht, zo kwam er recent nog een vervolg op de film Trainspotting, maar uit welke film met Leonardo DiCaprio zien we hier een stukje? (filmstukje

Goed zo !

Dit jaar (2017) verscheen de platste Antwerpenaar ‘Robbe de Hert’ terug op de televisie. Een beetje bleekjes verkondigde hij dat hij door belastingsproblemen al zijn geld verloor. Via crowdfunding kon hij toch geld inzamelen om een nieuwe film te verwezenlijken. Zijn meest geprezen film bracht hij echter al uit in 1989, een tragikomedie met in de hoofdrol Michael Pas. Hoe heette deze film nu weer?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van Helen Parr, beter gekend als Mrs. Incredible voor ze met Mr. Incredible trouwde. Haar naam dankt ze aan haar speciale gave.

Goed zo !

Deze Amerikaanse gangsterfilm uit 1990, geregisseerd door Martin Scorcese, staat samen met The Godfather en Scarface bekend als een van de grote misdaadfilms. Het scenario is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Henry Hill. Hij wil al van jongs af aan bij de maffia, begint als loopjongen en krijgt gaandeweg steeds grotere klussen. Naam graag van deze klassieker.

Goed zo !

In de film La dolce vita van Federico Fellini gedroeg zich deze man zeer opdringerig bij het fotograferen van mensen op straat. Wat is zijn achternaam in deze film?

Goed zo !

Kiefer Sutherland is ondertussen bekender van de series 24 en Designated Surviver, maar in het fantastische jaar 1990 speelt hij een hoofdrol in een film van Joel Schumacher. Welke film over vier medische studenten die experimenteren met bijna-doodervaringen, zoeken we?

Goed zo !

We zoeken een Amerikaanse actie/komische film uit 2005. De film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. De film werd geregisseerd door Jay Chandrasekhar. Hoofdrollen worden vertolkt door Johnny Knoxville, Jessica Simpson en Seann William Scott. (De auto op de foto heeft de naam 'General Lee') Welke film zoeken we?

Goed zo !

Van welke Drama/Actiefilm uit 1986 zien we hier de cover?

Goed zo !

We zijn op zoek naar de naam van een film uit 1995 waarin Brad Pitt en Morgan Freeman als rechercheurs jacht maken op een seriemoordenaar vertolkt door Kevin Spacey?

Goed zo !

“Allright mister Demille, I’m ready for my closeup”. Met dit legendarisch citaat eindigde het meesterwerk van Billy Wilder, een cynisch portret van het Hollywood achter de oppervlakkige glitter en glamour. Gloria Swanson vertolkt een oude en vergeten actrice. Wanneer een afgedankte scenarioschrijver bij haar intrekt, denkt ze dat haar carrière een nieuwe boost zal krijgen, maar dat blijkt al snel een illusie. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !

In deze zenuwslopende thriller wordt Nancy (Blake Lively) aangevallen door een witte haai wanneer ze in haar eentje aan het surfen is. Welke film uit 2016 zoeken we hier?

Goed zo !