Gemiddelde pubquizvragen films

118 resultaten

Onder welke bijnaam kennen we Dwayne Johnson, één van de grootste professionele worstelaars aller tijden, beter? Naast een indrukwekkende worstelcarrière, bouwde hij een minstens even indrukwekkende filmcarrière uit, met films zoals 'The mummy returns', 'Baywatch' en met de reeks 'The Fast & The Furious'.

Goed zo !

Van welke broers zijn deze films: Fargo, The Big Lebowski en No Country for Old Men?

Goed zo !

Wie regisseerde de film "C'era una volta il West", ook bekend als "Once Upon a Time in the West"?

Goed zo !

Welke actrice speelt de verweduwde gravin van Grantham in Downtown Abbey en Minerva McGonagall in de Harry Potter films?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3940

Welke film uit 2013 gaat over de rampzalige expeditie op zoek naar leven op Europa, de maan van de planeet Jupiter?

Goed zo !

In de film Le fidèle van Michael Roskam zien we het levensverhaal van Brusselse gangster Gino "Gigi" Vanoverbeek, vertolkt door Matthias Schoenaerts. De film veroorzaakte enige opschudding daar deze te sterke gelijkenissen zou vertonen met het leven een bepaalde Brusselse gangster. Diens vrouw Virginie Barré vond het immers niet kunnen dat de film zonder inspraak van de familieleden werd gemaakt. Op wiens leven zou de film van Michael Roskam zijn gebaseerd?

Goed zo !

Dit personage is geboren als James Howlett, een fictieve superheld uit de comics van Marvel. Hij is al lid geweest van verschillende superheldenteams waaronder de X-Men en de Avengers. Welk personage zoeken we hier?

Goed zo !

In deze film uit 2004 speelt Will Smith Del Spooner. De film werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Visuele Effecten. Welke film gemaakt door 20th Century fox zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3728

De Golden Raspberry Award, ook wel de Razzie of in het Nederlands Gouden Framboos genoemd, is de filmprijs voor onder andere de slechtste film. Welke film ontving in 2018 vier Razzies, onder andere voor slechtste film, slechtste regie en slechtste scenario?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 3690

Welke Amerikaanse fantasyfilm, geregisseerd werd door Guillermo del Toro, won in maart 2018 de Oscar voor beste film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 3682

The Iron Lady is een Britse dramafilm uit 2011. Wie speelde de rol van Margaret Thatcher?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 3649

We zoeken de naam van deze film uit 1954, geregisseerd en geproduceerd door Alfred Hitchcock. Het wordt door veel filmcritici beschouwd als één van Hitchcocks beste en spannendste films. De film gaat over L.B. Jeffries, een professioneel fotograaf die door een gebroken been gebonden is aan een rolstoel, en zijn kleine appartement niet kan verlaten. Regelmatig krijgt hij bezoek van zijn vriendin en zijn verpleegster Stella maar hij is vaak alleen. Om de verveling te voorkomen, vervalt hij in voyeurisme: hij bespioneert door zijn achterraam met een verrekijker en zijn fotocamera de appartementen aan de overkant . Op een bepaald moment krijgt hij het vermoeden dat één van zijn buren zijn vrouw heeft vermoord.

Goed zo !

In de film uit 1999, The Green Mile, werd deze reusachtige Afro-Amerikaan beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Deze John Coffey heeft als celgenoot een kleine muis. Wat is de naam van deze muis in The Green Mile?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een film uit 2008 geregisseerd door David Fincher. De film is deels gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van F. Scott Fitzgerald. Het gaat over een man die naarmate hij ouder wordt een steeds jonger lichaam krijgt. Of was het nu omgekeerd? Jullie weten het wel! Welke 3-voudig Oscar winnende film zoeken we hier? (de volledige naam)

Goed zo !

In de filmtrilogie ‘The Hobbit’, gebaseerd op het gelijknamig boek van Tolkien, speelt deze draak een hoofdrol. Hij verovert op bloedige wijze de berg Erebor, tot dan het rijk van de dwergen van Durin, en de naastgelegen stad Dal [“deel” uitgesproken]. Na twee eeuwen werd de draak opnieuw uitgedaagd door de expeditie van Thorin Oakenshield en werd hij finaal door boogschutter Bard verslagen. De tweede film van The Hobbit is naar deze draak vernoemd. Wat is zijn naam?

Goed zo !