Rozequiz zomereditie 2017

Quizronde 1: Steden en gemeenten

Organisatie quiz: Alexander Adams

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 89

Moeilijkheid: 90.81 %

Op 12 april 2006 stond het land in rep en roer: een jongeman werd op klaarlichte dag in Brussel op agressieve wijze van het leven beroofd toen dieven hem van zijn MP3-speler wilden beroven en hij zich hiertegen verzette. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk nog dit voorval, maar kennen jullie ook nog de naam van het felbetreurde slachtoffer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilderij 2911

Het schilderij dat jullie hier zien is onder meer bekend onder de namen Hille Bobbe en de Heks van Haarlem maar nog bekender onder de naam die wij hier zoeken. Die naam deelt het schilderij met een lied van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh dat de meesten van jullie zullen kennen in de uitvoering van Rob de Nijs. Wat is de titel van dit lied en dus ook van het schilderij?

Goed zo !
Pubquiz vraag VTM 2912

Jullie zien hier een afbeelding van 3 personages uit de serie die wij zoeken. De komische serie verscheen in 2011 op VTM en in het afgelopen voorjaar (2017) konden we op dezelfde zender het derde seizoen van de serie bekijken. Over welke serie hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vogels 2913

Jullie zien hier een foto van een vogel. Ze hebben een zwarte kop en rug en een witte onderzijde, zoals jullie kunnen zien. In de zomer zijn ze onder meer langs de kust van Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië te spotten. Deze zeevogel staat sinds 2015 als gevoelig op de rode lijst ('s werelds grootste lijst van statusbeoordelingen met betrekking tot de instandhouding van planten-, diersoorten en schimmels). Wat is de naam van deze vogels? Let op, we zoeken wel degelijk het meervoud.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2914

De man die we hier zoeken is burgerlijk ingenieur in de scheikunde van opleiding maar wij kennen hem vooral als tv-kok. Bij het brede publiek werd hij bekend door zijn publicaties over gastronomie en vanaf 1992 verscheen hij op televisie. Hij presenteerde er samen met Felice het kookprogramma 1000 Seconden, waarin hij in 1000 seconden een gerecht moest bereiden. Wat is de naam van de man die wij zoeken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Praag 2915
© Andre Engels

We zijn op zoek naar de langste rivier in Tsjechië. Met zijn 440 km loopt deze rivier door het bohemer woud om uiteindelijk in de Elbe uit te monden. Voor de toeristen onder ons, de rivier maakt ook zijn passage in Praag.

Goed zo !

De sportvedette won ondermeer de vijfde etappe in de Tour van 2014 en maakte eind dat jaar de overstap naar de Kazachse ploeg Astana. Momenteel rijdt hij voor LottoNL-jumbo. Bekend bij het grote publiek is hij echter door zijn prestaties een kleine tien jaar geleden. In 2008 werd hij namelijk wereldkampioen veldrijden bij de elite en Nederlands kampioen op de weg en in de tijdrit. Wat is de naam van kampioen die we hier zoeken?

Goed zo !

De man die we hier zoeken werd geboren in 1957 te Kapellen waar hij als Open-VLD’er sinds 2001 burgemeester is. In het verleden was hij onder meer minister van Media, Ruimtelijke Ordening en minister van Wetenschappen en Technologische innovatie. Van 2001 tot 2009 was hij Vlaams Minister van Financiën en Begroting. Bij de verkiezingen van mei 2014 stond hij op de tweede plaats op de Kamerlijst van Open Vld en werd hij verkozen. Wij zoeken de naam van deze man.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren Drank 2918

Het biermerk dat we zoeken werd in 2005 gelanceerd na een grondige renovatie en modernisering van de brouwinstallatie van de brouwerij waarin het gebrouwen wordt. Het bestaat in het blond en in het dubbel en heeft een alcoholpercentage van 6%. Welk bier is herkenbaar aan zijn logo met deze nar?

Goed zo !

Welke band horen en zien we hier aan het werk?

Goed zo !