Makkelijke pubquizvragen

6437 resultaten

Pubquiz vraag Muziek 2255

In 2015 startte de Schotse Indi-rock band Franz Ferdinand een supergroep met een Amerikaanse rock-pop band. Wat is de naam van deze nieuwe supergroep?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Brazilië Wereldkampioenschap Duitsland 2254

In 2014 won Duitsland het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Wie scoorde de winnende goal tegen Argentinië?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 2253

In 1998 werd van deze soort brommer de laatste gebouwd. Deze kleine brommer is een kleine 49cc-bromfiets aangedreven door een viertaktmotor en met kleine 10 inchwieltjes. Het is van het merk Honda, maar weet jij hoe dit type heet?

Goed zo !

Hoe noemen we de traptechniek waarbij een voetballer de bal achter het steunbeen trapt?

Goed zo !

Sinds 2015 bestaat K3 uit drie nieuwe zangeressen. Wat is de naam van deze Nederlandse blondine?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 2248

Deze film is een Amerikaanse thriller uit 2012 onder regie van Kathryn Bigelow. De film won de Oscar voor beste geluidsmontage. De film gaat over de Amerikaanse inlichtingendiensten die kosten noch moeite sparen om Osama bin Laden te vinden. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart Apollo Maan NASA 2247

Deze voormalig Amerikaanse astronaut was één van de drie die tweemaal naar de maan reisde. Met Apollo 17 (1972) was hij de laatste man die tot nu toe op de maan was. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 2246

Dit is een diakritisch teken. Meestal wordt het boven een letter aangebracht, maar onder andere in de natuurwetenschappen wordt het ook als zelfstandig symbool gebruikt. Hoe heet dit leesteken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 2245

Wat is de naam van deze humoristische tekenfilmserie die werd vertoond op het tekenfilmkanaal Cartoon Network? Tegenwoordig is het net als vele andere klassieke series ook te zien op Boomerang.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek Babes 2244

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Goed zo !
Pubquiz vraag Planten 2243

Welk geslacht van vleesetende planten zien we hier? De botanische is naam Drosera. De plant lokt, vangt en verteert insecten door een glinsterende, kleverige substantie aan diens tentakeltjes.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 2242

Tom-Tom, een holbewoner, dient zijn vriendin Tanya te bevrijden uit het kasteel van een monster. Hiervoor dient hij 8 gebieden te passeren die elk bestaan uit 4 levels. Van welke computerspelserie van Sega zien we hier Tom-Tom?

Goed zo !

We zien hier een bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is een van de zwaarste beklimmingen tijdens de ronde van Italië vanwege de lengte en het hoogteverschil. Wat is de naam van deze bergpas?

Goed zo !
Pubquiz vraag Restaurant 2240

Sergio Herman opende een restaurant in Cadzand-Bad. Het huist in het Strandhotel Cadzand aan Boulevard de Wielingen. Wat is naast The Jane, het andere restaurant van Sergio Herman?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2239

Mijn pop-uprestaurant is in 2016 gewonnen door de twee zusjes uit Kortrijk. Strombowli won het van Jalapeño Loco, nochtans koos Sergio Herman voor die laatste. Wie was er naast Sergio en Gertje het derde jurylid? We zoeken enkel haar voornaam?

Goed zo !

In 2016 richtte Q music een nieuwe radio zender op waar je constant kan luisteren naar foute muziek. Van welke groep was het allereerste liedje op deze zender?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 2237

Deze tennisser werd in 1971 door Adidas benaderd om zijn naam te verbinden aan een tennisschoen. Tegenwoordig worden de schoenen niet meer gebruikt als tennisschoen maar als sneaker. Wat is de naam van deze voormalige tennisspeler?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ongeval Vliegtuigen Rampen 2236

Op 28 augustus 1988 om 15:44 uur vond een vliegtuigongeluk op Vliegbasis in Duitsland plaats tijdens een luchtshow. Een vliegtuig van het Italiaanse aerobatiekteam 'Frecce Tricolori' vloog in op vijf andere vliegtuigen van het team, omdat de piloot van dat vliegtuig te vroeg begon met het afronden van de stunt. Er vielen 70 doden. Wat is de naam van deze vliegbasis?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilderij Schilders 2234

Welke schilder staat bekend om zijn kunstwerken met gezichtsbedrog? Hier zien we zijn werk 'Relativity' uit 1953.

Goed zo !

Deze man werd bekend tijdens de aanslagen op Zaventem als 'De man met het hoedje'. Wat is de naam van deze terrorist?

Goed zo !

Welke eilandengroep zien we hier liggen links van Noord-Afrika?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sluizen Wereldoorlog 1 2230

Wat is de naam van het sluizencomplex in de achterhaven van de Belgische stad Nieuwpoort? In het complex komen zes waterwegen toe die zo met de Noordzee worden verbonden. De originele kunstwerken, daterend van de tweede helft van de negentiende eeuw, werden in de Eerste Wereldoorlog volledig vernield.

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren 2229

We zijn op zoek naar een kippenras uit Frankrijk. De kip wordt gezien als een luxeproduct van hoge kwaliteit, zoals een zeer mals en smakelijk vlees. Welke kippenras heeft dezelfde kleuren (blauwe poten, witte veren en een rode kam) als de Franse vlag?

Goed zo !

Wat is de naam van de 8611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens in de Karakoram? Het is de op één na hoogste berg ter wereld, na de Mount Everest. Deze berg geldt als 'de heilige graal' voor bergbeklimmers en is volgens veel kenners de moeilijkst te beklimmen bergtop ter wereld.

Goed zo !
Pubquiz vraag VTM Restaurant 2227

Wat is de naam van het restaurant en van de twee kandidaten die de € 100.000 hebben gewonnen in Mijn Pop-uprestaurant 2016?

Goed zo !