Makkelijke pubquizvragen

6434 resultaten

Pubquiz vraag Architecten 2269

Wat is de naam van de wereldberoemde architect die het station Luik-Guillemins ontwierp?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 1 Oorlog 2268

Dit is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog gelegen in het Belgische dorp Passendale. Er liggen meer gesneuvelden begraven dan op elke andere Britse militaire begraafplaatsen op het Europese vasteland. Hoe heet deze begraafplaats?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2266

Wie landde op 28 mei 1987 op 18-jarige leeftijd met een Cessna 172P op een brug in de buurt van het Rode Plein in Moskou? Hij voerde deze actie naar eigen zeggen uit om de mensheid vrede te brengen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 2265

De titel van deze popart is 'the girl with hair ribbon'. Van welke Amerikaanse popartkunstenaar is dit werk? Zijn werken zijn vooral bekend vanwege de aan cartoons herinnerende afbeeldingen met felle, veelal primaire kleuren omlijnd door vette zwarte contouren. Hij maakte schilderijen, litho's en beelden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bruggen UNESCO 2264

Wat is de naam van dit Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot brug? Het bouwwerk ligt in het zuiden van Frankrijk, niet ver van Nîmes en Uzès, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders Schilderij 2260

De dood van Marat is een neoklassiek schilderij dat in 1793 is geschilderd. Het geldt als zijn voornaamste werk en is tevens één van de opvallendste stukken uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Van wiens hand is dit kunstwerk?

Goed zo !
Pubquiz vraag MTV 2259

Wat is de titel en de naam van de groep van onderstaande single? Nog een leuk weetje: het was het allereerste nummer op MTV om 12:01am op 1 August 1981.

Goed zo !

In de jaren 1965 - 1967 kende Griekenland heel wat politieke problemen. In de vroege ochtend van 21 april 1967 pleegde een groep middelhoge officieren (merendeels kolonels) een staatsgreep. De junta verklaarde dat de nieuwe regering verregaande hervormingen zou doorvoeren die vooral de boeren en arbeiders ten goede zou komen. Wat is de populaire benaming van de militaire junta die van 21 april 1967 tot 24 juli 1974 de dienst uitmaakte in Griekenland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Asterix 2256

Deze knappe blondine komt oorspronkelijk uit het dorp en is later in Condatum gaan studeren. Obelix – en later ook Asterix – heeft een oogje op haar, hoewel ze tijdens een verhaal trouwt met Tragicomix. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 2255

In 2015 startte de Schotse Indi-rock band Franz Ferdinand een supergroep met een Amerikaanse rock-pop band. Wat is de naam van deze nieuwe supergroep?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Brazilië Wereldkampioenschap Duitsland 2254

In 2014 won Duitsland het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Wie scoorde de winnende goal tegen Argentinië?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 2253

In 1998 werd van deze soort brommer de laatste gebouwd. Deze kleine brommer is een kleine 49cc-bromfiets aangedreven door een viertaktmotor en met kleine 10 inchwieltjes. Het is van het merk Honda, maar weet jij hoe dit type heet?

Goed zo !

Hoe noemen we de traptechniek waarbij een voetballer de bal achter het steunbeen trapt?

Goed zo !

Sinds 2015 bestaat K3 uit drie nieuwe zangeressen. Wat is de naam van deze Nederlandse blondine?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 2248

Deze film is een Amerikaanse thriller uit 2012 onder regie van Kathryn Bigelow. De film won de Oscar voor beste geluidsmontage. De film gaat over de Amerikaanse inlichtingendiensten die kosten noch moeite sparen om Osama bin Laden te vinden. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart Apollo Maan NASA 2247

Deze voormalig Amerikaanse astronaut was één van de drie die tweemaal naar de maan reisde. Met Apollo 17 (1972) was hij de laatste man die tot nu toe op de maan was. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 2246

Dit is een diakritisch teken. Meestal wordt het boven een letter aangebracht, maar onder andere in de natuurwetenschappen wordt het ook als zelfstandig symbool gebruikt. Hoe heet dit leesteken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Media 2245

Wat is de naam van deze humoristische tekenfilmserie die werd vertoond op het tekenfilmkanaal Cartoon Network? Tegenwoordig is het net als vele andere klassieke series ook te zien op Boomerang.

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek Babes 2244

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Goed zo !
Pubquiz vraag Planten 2243

Welk geslacht van vleesetende planten zien we hier? De botanische is naam Drosera. De plant lokt, vangt en verteert insecten door een glinsterende, kleverige substantie aan diens tentakeltjes.

Goed zo !
Pubquiz vraag Games 2242

Tom-Tom, een holbewoner, dient zijn vriendin Tanya te bevrijden uit het kasteel van een monster. Hiervoor dient hij 8 gebieden te passeren die elk bestaan uit 4 levels. Van welke computerspelserie van Sega zien we hier Tom-Tom?

Goed zo !

We zien hier een bergpas in de Italiaanse Alpen. De bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is een van de zwaarste beklimmingen tijdens de ronde van Italië vanwege de lengte en het hoogteverschil. Wat is de naam van deze bergpas?

Goed zo !
Pubquiz vraag Restaurant 2240

Sergio Herman opende een restaurant in Cadzand-Bad. Het huist in het Strandhotel Cadzand aan Boulevard de Wielingen. Wat is naast The Jane, het andere restaurant van Sergio Herman?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2239

Mijn pop-uprestaurant is in 2016 gewonnen door de twee zusjes uit Kortrijk. Strombowli won het van Jalapeño Loco, nochtans koos Sergio Herman voor die laatste. Wie was er naast Sergio en Gertje het derde jurylid? We zoeken enkel haar voornaam?

Goed zo !

In 2016 richtte Q music een nieuwe radio zender op waar je constant kan luisteren naar foute muziek. Van welke groep was het allereerste liedje op deze zender?

Goed zo !