Makkelijke pubquizvragen

6428 resultaten

We zoeken de naam van een juridisch schandaal dat rond 1900 grote gevolgen had in de Franse politiek. Het draaide om de onterechte veroordeling van de joods-Franse officier. Hij werd er valselijk van beschuldigd een spion voor Duitsland te zijn. De doorslaggevende rol in de openbaarmaking van het schandaal werd gespeeld door de schrijver Émile Zola. Welke affaire zoeken we?

Goed zo !

Deze Belgische voetballer speelde in België voor onder meer KV Mechelen en RSC Anderlecht. Tussen 1988 en 1994 kwam hij ook 37 keer uit voor de Rode Duivels. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 2293

We zoeken het woord voor iemand die bij een bar of discotheek mensen probeert over te halen naar binnen te gaan. Dit woord is bij ons bekender geworden door de film Costa!. Welk woord zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Urbanus Stripfiguren 2292

Dit is de moeder van Urbanus en de echtgenote van Cesar. In album 51, Vaarwel ...!, sterft ze, maar in album 58, "Een ... te veel", komt ze terug. Wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eilanden Noorwegen 2291

In de wereldzadenbank worden plantzaden van zo veel mogelijk plantenrassen opgeslagen, waaronder de zaden van veel voedselgewassen. De wereldzadenbank wordt ook schertsend de ‘ark van Noach’ genoemd. Het opslaan van zaden is voor de belangstellenden gratis. Op welk Noors eiland is deze databank gelegen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Games Nintendo Mario Bross 2290

Wat is de naam van deze videospelpersonage uiit de videospelserie Mario van Nintendo, die vaak de "dame in nood"-rol speelt in de avonturenserie? Ze is de menselijke prinses uit het fictieve Mushroom Kingdom, waar de vele spellen plaatsvinden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Islam 2289

Wat is de Arabische benaming voor een sluier die het gezicht bedekt en alleen de ogen vrijlaat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Londen Aanslagen 2288

Wat is de naam van deze Engelse militair? Hij is bekend geworden wegens zijn rol in de samenzwering om koning Jacobus I en een groot deel van de in Londen wonende Schotse adel te vermoorden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Museums Italië 2287

Wat is de naam van het paleis in Florence, waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Boeken 2286

We zoeken de titel van een roman uit 2013 van de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. De roman reconstrueert het leven van de grootvader van de schrijver, Urbain Martien, vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, respectievelijk de delen I, II en III van het boek. Welk boek zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Afrika Tanzania 2285

We zoeken de naam een streek van savannes en boslandschappen in Afrika, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km². Tachtig procent ligt in Tanzania. Welke vlakte zoeken we?

Goed zo !

Nonkel Jef is een Vlaamse komische televisieserie over een fictieve bejaarde landbouwer, uitgezonden tussen 1995 en 2001 op VTM. Welke acteur schuilde achter Nonkel Jef?

Goed zo !

Iedereen weet dat het vrijheidsbeeld van Amerika gelegen is op Liberty Island. Maar weten jullie ook de naam van het eiland dat we hier op de voorgrond zien? Het deed dienst als grenspost voor aankomende nieuwe immigranten die zich in de Verenigde Staten wilden vestigen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 2281

Deze strip is vijftiende album uit de stripreeks De avonturen van Kuifje van de Belgische tekenaar Hergé. Wat is de titel van dit album?

Goed zo !

De roman 'Het smelt' is het debuut van een Belgische schrijfster. Welke Kempense bracht deze roman uit in 2016?

Goed zo !
Pubquiz vraag Scheikunde 2279

Dit scheikundig element heeft atoomnummer 27. Welk zilverkleurig overgangsmetaal zien we hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kathedralen Turkije Architecten UNESCO 2278

Deze voormalige kathedraal (gedurende de hele periode van 537 - 1453 de grootste ter wereld) en moskee ligt in de stad Istanboel. Het gebouw staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wat is de naam van dit sterk stukje architectuur?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vliegtuigen Israël 2277

Wat is de naam van de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël? Het hoofdkantoor bevindt zich op Ben Gurion International Airport nabij Tel Aviv.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Monumenten 2275

Dit is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills in de Amerikaanse staat South Dakota, ter ere van een 19e eeuwse Lakotaleider. Wat is de naam van de leider en dit monument?

Goed zo !

Deze vogel is een van de kleinere leden van de reigerfamilie. Hoe heet deze rare vogel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 2273

In 1982 kwam dit toestel op de markt. Het werd aangesloten op een televisietoestel dat als monitor voor beeld en geluid diende. Was is de naam van dit toestel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vruchten 2272

Deze vrucht is ontstaan uit een kruising tussen de pompelmoes en de grapefruit. Wat is de naam van deze vrucht?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2271

Wat is de naam van deze antropomorfe kraanvogel die een personage is uit de Donald Ducks strips?

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 2270

Welk woord omschrijft een ziekelijke, irrationele angst van vrijdag de dertiende?

Goed zo !
Pubquiz vraag Architecten 2269

Wat is de naam van de wereldberoemde architect die het station Luik-Guillemins ontwierp?

Goed zo !