Makkelijke pubquizvragen

6433 resultaten

1 mei 1994 was een zwarte dag in de formule 1. Ayrton Senna liet het leven na een zware crash. Een dag eerder verloor Roland Ratzenberger het leven tijdens de kwalificaties. Op welk circuit in San Marino verloren deze twee rijders het leven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Voetballers Paraguay 2378

Deze extravagante doelman van Paraguay liet op het WK 2014 enkele flaters optekenen. Hij staat ook bekend om graag een strafschop of vrije trap te nemen. Welke doelman zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 2377

Wie won in januari 2015 de Austrilian Open in het tennis bij de mannen?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Amerikaans schaakgrootmeester. Hij is geboren in 1943 en was wereldkampioen van 1972 t.e.m. 1975. Voor Kasparov was hij de aller grootste. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Als je een brief stuurt met als postcode 8400, in welke stad komt de brief dan terecht?

Goed zo !

Welke 2 landen worden met elkaar verbonden door de Khyberpas? Het hoogste punt ligt op 1070 meter. De pas is door de eeuwen heen een belangrijke handelsroute tussen Centraal-Azië en Zuid-Azië geweest, evenals een strategische militaire locatie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 2373

Wat is de naam voor haar dat op het lichaam groeit in een poging om de huid op temperatuur te houden vanwege een tekort aan vet? Het is dan ook een bekend symptoom bij anorexiapatiënten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Jommeke 2372

In het 95 ste album van Jommeke heeft professor Gobelijn geen tijd voor zijn huishouden. Daarom ontwerpt hij een robot die dat voor hem doet. Uiteraard loopt het mis door de verstrooidheid van de professor en uiteraard redden Jommeke en zijn vrienden nadien de meubelen. Hoe heet deze robot, tevens de titel van het album?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wiskunde Uitvinders 2371

Deze man vond het decimale stelsel voor breuken uit en gaf de vestingbouw een wiskundige grondslag. Wat is de naam van deze toegepast natuurkundige, wiskundige en ingenieur afkomstig uit Vlaanderen?

Goed zo !

In deze film wordt eenzaam pubermeisje verliefd op het populairste meisje van de school, maar die kwetst haar bewust om haar imago niet te beschadigen. Nadien zoeken ze toenadering tot elkaar. De film, geregisseerd door Lukas Moodysson, kwam in sommige landen uit als ‘Show Me Love’, maar wij vragen de originele titel, zoals die ook in de Belgische zalen te zien was.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Belgische vereniging die zich inzet om festivals, voorstellingen in cultuurcentra, sportmanifestaties en vele andere evenementen toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Welke vzw zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 2368

We zoeken de naam van een piercing die vlak onder de onderlip gedragen wordt. Deze piercing kan in het midden van de onderlip worden geplaatst of aan de zijkant. Zowel vlak onder de lip als een stukje meer richting de kin behoren tot de mogelijkheden. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

We zien hier Mark Cavendish en zijn vriendin Peta Todd. Wat is de naam van hun dochtertje geboren in 2012?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart Kazachstan 2366

We zoeken de naam van de oudste en grootste raketlanceerplaats ter wereld. Het ligt op ongeveer 200 kilometer ten oosten van het Aralmeer, in Kazachstan. Tijdens de Koude Oorlog moest de plaats van de basis geheim blijven voor het Westen, omdat er raketten met kernkoppen gelanceerd konden worden, daarom kreeg de basis de naam van een dorp 320 kilometer noordoostelijker. Welke naam zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 2365

We zien hier Joan Holloway uit de serie Mad Men. Ze won in 2009 de prijs voor "beste actrice in een dramaserie" op het "Festival de télévision de Monte-Carlo" voor haar rol. Wat is haar echte naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 1 Wereldoorlog 2 Oorlog 2364

We zoeken de naam van een Duits politicus, militair leider en een vooraanstaand lid van de NSDAP. Tijdens de Eerste Wereldoorlog haalde deze Duitse piloot vele vijandelijke vliegtuigen neer. In 1946 pleegde hij zelfmoord. Wie zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Desserts 2363

Hier zien we een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Welk gebak zoeken we?

Goed zo !

We zoeken deze Belgische eventing ruitster. Nadat ze reeds jong gestart was met de paardensport, kwam haar doorbraak er in 1992. Ze nam deel aan de Olympische Spelen in Barcelona en haalde er individueel en in team respectievelijk de achtste en de vierde plaats. Ze nam reeds deel aan 5 Olympische Spelen. In 2005 stond ze als beste vrouw vijfde en in 2007 tweede op de Wereldranglijst Eventing. In België staat ze aan de top: tussen 1998 en 2010 werd ze zesmaal Belgisch kampioen. Geef de naam van deze dame.

Goed zo !
Pubquiz vraag Olympische Spelen Hitler 2360

Wat is de naam van deze Amerikaanse atleet, die vier gouden medailles won bij de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn? Adolf Hitler was hier helemaal niet tevreden mee.

Goed zo !
Pubquiz vraag Architecten 2359

De Chileen die we zoeken, won de Pritzker Architectuur prijs in 2016. Hij is ook de directeur van de Architecture Section of the Venice Biennale. Een fantastisch idee van hem, waren deze huizen voor een groep werknemers. Ze konden zelf de helft van hun huis volledig inrichten. Welke architect zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Nobelprijs 2354

In 2015 verloren we deze Duitse schrijver en beeldend kunstenaar van Duits-Kasjoebische afkomst. In 1999 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Welke auteur had als bekend werk onder andere 'De blikken trommel'?

Goed zo !

We zoeken deze voormalig Belgische turner uit Kessel-Lo. Zijn favoriete toestel was het paard met bogen. In 2007 maakte hij zijn debuut bij de senioren. In 2016 zette hij een punt achter zijn carrière om zich toe te spitsen op een job in de verpleegkunde. Welke turner zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Museums Brussel 2352

We zoeken een museum aan het Koningsplein in Brussel. Het herbergt een kunstverzameling van meer dan 200 werken van een Belgische surrealist. Deze grootste verzameling van de schilder zijn oeuvre is ondergebracht in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel. Welk museum zoeken we?

Goed zo !

De dame die we zoeken is een Belgische hordeloopster. Ze is op dit onderdeel tienvoudig Belgisch kampioene, in het bezit van het nationale record op de 60 m horden en veroverde in 2009 op ditzelfde onderdeel de Europese indoortitel. Graag de naam van deze lichtvoetige dame?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 2325

Deze Amerikaanse actrice brak in 1999 door in de film Mumford. Sinds 2011 heeft ze de hoofdrol in de sitcom New Girl. Wat is haar echte naam?

Goed zo !