Makkelijke pubquizvragen

6428 resultaten

Pubquiz vraag Koningen 2389

Wat is een ander woord voor troonsafstand is het neerleggen van een meestal vorstelijke functie bij het leven, in tegenstelling tot beëindiging door overlijden? Hier zien we de troonsafstand van Napoleon.

Goed zo !
Pubquiz vraag Stripfiguren 2388

We zijn op zoek naar een Belgische fictie stripreeks geschreven en getekend door Hermann Huppen. Het verhaal gaat over een kind dat opgroeit in een post-apocalyptische wereld na een atoomoorlog. Welke stripreeks zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Informatica 2387

We zoeken een online presentatieprogramma in de cloud om ideeën te delen op een virtueel canvas. Met de betaalde versie is het ook mogelijk om offline te werken door de applicatie te downloaden voor zowel Windows- als Macgebruikers. Welk programma zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Economie 2386

Om het absenteïsme in bedrijven aan te pakken, hanteren ze een score. Dit is de formule: B= S² x D. S staat voor het aantal periodes afwezig. De D voor het totaal aantal dagen van afwezigheid. Hoe noemt deze factor?

Goed zo !
Pubquiz vraag Antwerpen 2385

We zoeken een schouwburg in Antwerpen. Het gebouw is opgetrokken in neoclassicistische stijl op de plaats van het vroegere Tapissierspand. De schouwburg werd in opdracht van de stad ontworpen in 1827 door stadsarchitect Pierre... Wat is de naam van deze schouwburg?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 2383

De hoofdacteur uit The Sopranos, James Gandolfini, overleed in 2013. Naast hem speelde deze acteur de tweede hoofdrol in The Sopranos. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Voor welke rockgroep ontwierp Andy Warhol deze herkenbare hoes?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auteurs Auteurs 2381

Wie scheef het boek "Zomerhuis met zwembad"? Het boek gaat over een huisarts Marc Schlosser die vanwege een medische fout voor de Medische Tuchtraad moet verschijnen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Beeldhouwers 2380

Wat is de naam van dit kunstwerk en wie ontwierp het?

Goed zo !

1 mei 1994 was een zwarte dag in de formule 1. Ayrton Senna liet het leven na een zware crash. Een dag eerder verloor Roland Ratzenberger het leven tijdens de kwalificaties. Op welk circuit in San Marino verloren deze twee rijders het leven?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal Voetballers Paraguay 2378

Deze extravagante doelman van Paraguay liet op het WK 2014 enkele flaters optekenen. Hij staat ook bekend om graag een strafschop of vrije trap te nemen. Welke doelman zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Tennis 2377

Wie won in januari 2015 de Austrilian Open in het tennis bij de mannen?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een Amerikaans schaakgrootmeester. Hij is geboren in 1943 en was wereldkampioen van 1972 t.e.m. 1975. Voor Kasparov was hij de aller grootste. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Als je een brief stuurt met als postcode 8400, in welke stad komt de brief dan terecht?

Goed zo !

Welke 2 landen worden met elkaar verbonden door de Khyberpas? Het hoogste punt ligt op 1070 meter. De pas is door de eeuwen heen een belangrijke handelsroute tussen Centraal-Azië en Zuid-Azië geweest, evenals een strategische militaire locatie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 2373

Wat is de naam voor haar dat op het lichaam groeit in een poging om de huid op temperatuur te houden vanwege een tekort aan vet? Het is dan ook een bekend symptoom bij anorexiapatiënten.

Goed zo !
Pubquiz vraag Jommeke 2372

In het 95 ste album van Jommeke heeft professor Gobelijn geen tijd voor zijn huishouden. Daarom ontwerpt hij een robot die dat voor hem doet. Uiteraard loopt het mis door de verstrooidheid van de professor en uiteraard redden Jommeke en zijn vrienden nadien de meubelen. Hoe heet deze robot, tevens de titel van het album?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wiskunde Uitvinders 2371

Deze man vond het decimale stelsel voor breuken uit en gaf de vestingbouw een wiskundige grondslag. Wat is de naam van deze toegepast natuurkundige, wiskundige en ingenieur afkomstig uit Vlaanderen?

Goed zo !

In deze film wordt eenzaam pubermeisje verliefd op het populairste meisje van de school, maar die kwetst haar bewust om haar imago niet te beschadigen. Nadien zoeken ze toenadering tot elkaar. De film, geregisseerd door Lukas Moodysson, kwam in sommige landen uit als ‘Show Me Love’, maar wij vragen de originele titel, zoals die ook in de Belgische zalen te zien was.

Goed zo !

We zoeken de naam van een Belgische vereniging die zich inzet om festivals, voorstellingen in cultuurcentra, sportmanifestaties en vele andere evenementen toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Welke vzw zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 2368

We zoeken de naam van een piercing die vlak onder de onderlip gedragen wordt. Deze piercing kan in het midden van de onderlip worden geplaatst of aan de zijkant. Zowel vlak onder de lip als een stukje meer richting de kin behoren tot de mogelijkheden. Welke naam zoeken we?

Goed zo !

We zien hier Mark Cavendish en zijn vriendin Peta Todd. Wat is de naam van hun dochtertje geboren in 2012?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart Kazachstan 2366

We zoeken de naam van de oudste en grootste raketlanceerplaats ter wereld. Het ligt op ongeveer 200 kilometer ten oosten van het Aralmeer, in Kazachstan. Tijdens de Koude Oorlog moest de plaats van de basis geheim blijven voor het Westen, omdat er raketten met kernkoppen gelanceerd konden worden, daarom kreeg de basis de naam van een dorp 320 kilometer noordoostelijker. Welke naam zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Actrices 2365

We zien hier Joan Holloway uit de serie Mad Men. Ze won in 2009 de prijs voor "beste actrice in een dramaserie" op het "Festival de télévision de Monte-Carlo" voor haar rol. Wat is haar echte naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wereldoorlog 1 Wereldoorlog 2 Oorlog 2364

We zoeken de naam van een Duits politicus, militair leider en een vooraanstaand lid van de NSDAP. Tijdens de Eerste Wereldoorlog haalde deze Duitse piloot vele vijandelijke vliegtuigen neer. In 1946 pleegde hij zelfmoord. Wie zoeken we?

Goed zo !