Makkelijke pubquizvragen

6434 resultaten

Pubquiz vraag Moord Koningen 2170

Hoe heet de nacht van 24 Augustus 1572 waar in Parijs 2.000 mensen werden vermoord na het huwelijk van Hendrik van Navarre en Margarete? Hendrik IV kon maar net ontsnappen aan de moordaanslag.

Goed zo !

Welke Britse popgroep had in de jaren zeventig een hit met 'Angel Eyes'?

Goed zo !

Hoe noemt men de tak van de motorsport waarbij een aantal 'non-stops' met zo weinig mogelijk fouten binnen een vastgestelde tijd moeten afgelegd worden?

Goed zo !
Pubquiz vraag Sport 2139

Op 14 februari 2013 werd deze Oscar Pistorius gearresteerd na het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Maar wat is de bijnaam van deze snelste man zonder benen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moordenaars 2138

We zijn op zoek naar de naam van deze crimineel. De man werkte zichzelf op tot sekteleider en verplichte zijn volgelingen om op rooftocht te gaan en hun bezittingen aan hem af te staan. In 1969 kreeg hij een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting tot moord. Eén van zijn slachtoffers was actrice Sharon Tate, de toenmalige vrouw van acteur & regisseur Roman Polanski.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaamse film 2137

In 2013 verscheen in de Vlaamse cinemazalen het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van Luc Segers, gespeeld door Koen De Bouw. In deze film slaan bij Luc segers de stoppen door wanneer de moordenaar van zijn vrouw vrijkomt door een procedurefout. Hij ziet maar één uitweg: het recht in eigen handen nemen. Over welke film van Jan Verheyen hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moordenaars 2136

Op 17 februari 2012 werd het naburige Maria Aalter het lichaam van Stijn Saelens teruggevonden. In het kader van het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens kwamen twee opdrachtgevers in beeld, namelijk de schoonbroer en schoonvader van Stijn Saelens. Wat is de uiteraard gedeelde achternaam van de schoonbroer en schoonvader die opdracht zouden gegeven hebben om Stijn Saelens een lesje te leren?

Goed zo !
Pubquiz vraag Moordenaars 2135

België lijkt bijna een broeihaar voor moordenaars voorbeelden zijn Els Clottemans, Hans Van Themsche, Ronald Janssens & uiteraard Marc Dutroux. Maar ook van buitenaf krijgt ons land het hard te verduren. Welke Franse seriemoordenaar die ook wel het monster van de Ardennen wordt genoemd werd in België beroemd nadat bekent raakte dat hij in totaal 7 meisjes/vrouwen had ontvoerd, verkracht en vermoord.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 2134

In de jaren tachtig werd het Brusselse misdaadmilieu overheerst door de bende Haemers. De bende werd vooral bekend omwille van hun gewelddadige overvallen op verscheidene geldtransporten. Op 19 januari 1989 voltrok hun meest sensationele actie en werden ze ook internationaal berucht en beroemd door de ontvoering van een Belgische hoogwaardigheidsbekleder. Wie werd er op die beruchte dag ontvoerd door de bende Haemers?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kooktermen 2133

We zoeken een woord van 13 letters. Het gaat om een proces in de voedselindustrie dat schadelijke bacteriën in aan bederf onderhevig voedsel vernietigt door het kort te verhitten zonder het product zelf te beschadigen. Het proces is naar zijn uitvinder genoemd, wat zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 2132

We zoeken een medische term van 6 letters. Het omschrijft een toestand waarbij er een te laag gehalte aan rode bloedcellen is, we noemen het ook wel eens bloedarmoede.

Goed zo !
Pubquiz vraag Argentinië Paraguay 2131

Sommigen zullen deze soort man herkennen uit de mol, anderen zullen dan weer een gokje moeten wagen om te kunnen raden hoe in Argentinië, Paraguay, Uruguay en zuid-Brazilië een nakomeling van de Spanjaarden en indianen noemt die zich voornamelijk met veehoeden op de pampa’s bezighoudt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 2130

We zoeken een 12 letters woord, het bevat het volgende woord dat synoniem staat voor klerk, kantoorbediende of ambtenaar.

Goed zo !
Pubquiz vraag Taal 2129

De lijst van de verschillende angsten is lang, maar hoe heet iemand die angst heeft voor vuurwapens?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wijnen 2128

Hoe noemt het feest ter ere van de Griekse God van de extase en de wijn?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2127

Welke culinaire tweeling dook vorig jaar voor het eerst op in het VTM-programma "Mijn pop-uprestaurant" als anonieme recensenten? Ze runden jarenlang een sterrenrestaurant in Kortrijk. Sinds 1997 baten ze hun eigen traiteur uit.

Goed zo !
Pubquiz vraag Pasta 2126

We zoeken een pastasoort in de vorm van langwerpige buisjes die meestal schuin zijn afgesneden onder een hoek van 30 of 45 graden. Deze pastasoort wordt normaliter met een tomaten/vleessaus gegeten. De naam van deze soort pasta is de meervoudsvorm van een Italiaanse woord dat in het Latijn "veer" betekent.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren Brouwerij 2125

Het paradepaardje van brouwerij Bockor uit Bellegem is een traditioneel blond bier. De naam van het bier verwijst naar de stichter van de brouwerij, iedere eerstgeboren zoon van de volgende generatie krijgt de voornaam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 2124

Daphne Aers was finaliste in het tweede seizoen van de beste hobbykok van Vlaanderen. Ondertussen is zij met haar bedrijf TNS uitgeroepen tot vrouwelijke ondernemer van het jaar. Welk voedingsproduct maakt ze in haar bedrijf?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kooktermen 2123

We zoeken een culinaire vakterm voor het in blokjes snijden van alles wat eetbaar is. Vaak worden de blokjes even in boter, vet of olie bruin gebraden, als onderdeel van garnituur.

Goed zo !
Pubquiz vraag Gin 2122

In april 2014 lanceerden Christophe Demeyer en Tim Veys een zeer uitzonderlijke gin op de Belgische markt. Voor het eerst werd de kiwibes als hoofdingrediënt in een Belgische gin gebruikt. Over welke gin hebben we het hier?

Goed zo !
Pubquiz vraag Dieren Hitler 2121

Deze katten lijken verdacht veel op Hitler en krijgen dan ook een toepasselijke bijnaam. Wat is deze?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aandelen Beurs 2120

Wanneer aandelen omhoog gaan gebruikt men de term stierenmarkt. Er kan zich ook een periode voordoen waarin aandelenkoersen langdurig in een dalend patroon zitten en er wijdverspreid pessimisme heerst. Dit kan voorkomen als de economie in een recessie zit, of daar op af lijkt te stevenen. Hoe noemt men zo’n markt?

Goed zo !
Pubquiz vraag Strips 2119

Lucky Luke had last van een schimmel met bruine vlekken tussen zijn benen. Hoe heet zijn schimmel?

Goed zo !

Welke bekende vlieg hielp knabbel en babbel van de Rescue Rangers meerdere keren uit de nood?

Goed zo !