Makkelijke pubquizvragen

6433 resultaten

Pubquiz vraag Voetbal 7756

Een flitsende tegenaanval van de Rode Duivels in de achtste finale heeft Japan de das omgedaan van het WK voetbal in Rusland. Het begon bij Thibaut Courtois die een hoekschop plukte en later tikte Chadli de 3-2 in doel. De Japanse openbare omroep NHK maakte een documentaire over die countergoal. Wat was de naam van deze documentaire?

Goed zo !
Pubquiz vraag Geneeskunde en lichaam 7755
© Vincesherman

We zoeken de naam van een lijmvormend eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan er grotendeels uit. Het is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd ervan voldoende gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie ervan gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed op de huid. Het komt van het Grieks voor samenbinden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren 7754

In welke abdij worden de Westvleteren trappisten gebrouwen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflix 7753

We zoeken de naam van een Amerikaanse tienerdramaserie van Netflix. In de serie staat het verhaal van Hannah Baker centraal. Hannah heeft zelfmoord gepleegd en de mensen die daar in haar ogen verantwoordelijk voor zijn, krijgen cassettebandjes toegestuurd. Op deze bandjes vertelt ze de rede voor haar zelfmoord. Twee jaar na de premiere heeft Netflix echter de zelfmoordscene geschrapt.

Goed zo !
Pubquiz vraag Wijn 7752
© Geoff Parsons

We zoeken de term voor het overschenken van wijn in een glazen karaf. Dit wordt gedaan om het bezinksel van de wijn te scheiden, of om bij oude wijn lucht bij de wijn te laten komen, zodat de wijn zich opent en zichzelf zachter presenteert. Karafferen wordt niet goedgekeurd. De term is ook een scheidingsmethode die ook in de scheikunde wordt toegepast.

Goed zo !
Pubquiz vraag Star Wars 7751

Wat is de naam van deze mensachtige protocoldroid, een personage uit de Star Wars-saga? Hij komt in alle acht films uit de Star Wars-reeks voor, samen met zijn maatje R2-D2 en wordt in al deze films gespeeld door acteur Anthony Daniels.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 7750

Wat is de naam van deze serie? Het is een Vlaamse dramaserie, die sinds 3 november 2019 uitgezonden wordt op de zender Eén. De reeks vertelt het verhaal rond een volksjury in een assisenproces.

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7749

Naam van deze frituursnack?

Goed zo !
Pubquiz vraag Fauna 7748

Wat is de andere naam voor de ruigkever? De lengte is zonder uitsteeksels ongeveer 7 tot 10 millimeter, de kleur van de dekschilden is bruin, de rest van het lichaam is geheel zwart. De kever heeft een typisch uiterlijk; zeer langwerpige dekschilden die dicht en vrij borstelig behaard zijn. Het lichaam is eveneens behaard, maar dit is door de zwarte kleur minder goed te zien. De ogen zijn opvallend groot en rond. De kever komt voor in vochtige, begroeide terreinen als open plekken in bossen en graslanden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Speelgoed 7746

Wat is de naam van dit speelgoed, een kijker waarin je een schijfje insteekt om dan naar mooie beelden te kunnen kijken?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 7745

Wat is de naam van het van oorsprong Nederlands kledingmerk, waarvan jullie ook het logo zien?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7744

Wat is de naam van deze Amerikaanse dramafilm uit 2016? De film won in 2017 de Oscar voor beste film.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7743

Wie is de auteur van ‘Terug naar Oegstgeest‘ en ‘Turks fruit’?

Goed zo !
Pubquiz vraag Festivals 7742

We zoeken de naam van een openluchtfestival in Mechelen dat jaarlijks eind augustus plaatsvindt. Het hoofdpodium bevindt zich op de Grote Markt en de zijpodia op de Botermarkt en de IJzerenleen.

Goed zo !
Pubquiz vraag Literatuur 7741

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. Wat is de titel van dit boek van Houssini waarvan ik daarnet de inhoud vertelde?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vissen 7740

Wat is de naam van dit type vis?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7738

We zoeken de naam van deze film noir uit 1950 met in de hoofdrollen William Holden en Gloria Swanson . De film is vernoemd is naar een bekende boulevard in Los Angeles. De film wordt tegenwoordig beschouwd als een klassieker en staat vermeld in de top 250 beste films aller tijden. De film opent met een scène waarin een man zojuist is vermoord en in het zwembad drijft. De verteller legt uit dat de man een scenarioschrijver was die moeilijk aan de bak kwam. De film werkt vanaf dan terugblikkend toe naar dit ogenblik.

Goed zo !
Pubquiz vraag Flora 7737
© Ericsteinert

Wat is de naam van deze paddenstoel? De soort komt algemeen voor op stammen van loofbomen waar ze in groepen zijn gerangschikt. Vooral op de beuk zitten ze vaak. Ze hebben een laag vochtgehalte en zijn beperkt houdbaar. Tijdens het bakken verliezen ze weinig vocht.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaamse film 7736

Wat is de naam van deze Vlaamse dramafilm uit 2016.De film gaat over een koppel, vertolkt door Jo De Meyere en Chris Lomme, die een liefdesgeschiedenis delen die vijftig jaar eerder begon maar na tien jaar eindigde toen zij met zijn beste vriend trouwde. Veertig jaar later zagen ze elkaar terug en flakkert de passie terug op.

Goed zo !
Pubquiz vraag Kuifje 7735

Wat is de naam van dit album uit de Kuifje strips?

Goed zo !
Pubquiz vraag Muziek 7733
© Jim Summaria

Wat was de naam van deze drummer van de rockgroep The Who? Hij werd beschouwd als één van de drummers uit de Rock-'n-rollmuziek die tegelijk origineel en controversieel waren.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 7730

Wat is de voor- en familienaam van de chemieleraar die Bryan Cranston speelt in de serie Breaking Bad?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 7729

Op het scherm zien jullie het schilderij "De koning drinkt". Wat is de voor- en familienaam van de schilder?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 7728

Wat zijn de namen van deze twee mascottes die kinderen informeren over verkeersveiligheid?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 7727

We vragen de naam van het hoofdpersonage uit de populaire TV-serie “Roots” uit 1977 naar het gelijknamige boek van Alex Haley. Het betreft de rol van de jonge Gambiaan die vlakbij zijn dorp door slavendrijvers wordt gevangen genomen en wordt verscheept naar de Amerikaanse stad Baltimore om daar als slaaf te worden verkocht. Zijn slaven- naam wordt Toby. Hij onderneemt talrijke ontsnappingspogingen maar wordt telkens opnieuw gevat. Bij zijn laatste vluchtpoging wordt zijn voet afgehakt door de slavenjagers. Deze rol wordt vertolkt door de Afro-Amerikaanse acteur LeVar Burton, die daarvoor werd beloond met een Emmy-award.

Goed zo !