Makkelijke pubquizvragen

6432 resultaten

Tiger King

We zoeken een voormalig Amerikaans dierentuineigenaar, showman, internetpersoonlijkheid, muzikant en veroordeeld misdadiger. Hij is vooral bekend om zijn liefde voor grote katachtigen en als hoofdpersonage van de Netflix documentaire Tiger King. Wat is zijn volledige artiestennaam?

Goed zo !

Op 15 oktober 2021 werden we onverwachts getrakteerd op niet één, maar wel twee muzikale comebacks van grote artiesten. Adele bewees opnieuw dat ze de koningin is van de dramatische ballads met haar nummer "Easy On Me". De Franstalige Belgische artiest die we echter zoeken staat bekend om zijn dansbare elektronische muziek. Zijn nieuwste hit "Santé" is een ode aan de diversiteit. Wie is deze artiest?

Goed zo !
helikopters
© EyOne

De laatste van deze legendarische toestellen werden begin 2019 uit dienst gesteld. De RS05 haalde op 21 februari 2021 nog een onwel geworden opvarende van een schip voor de kust van Oostende. Wat is de bekende naam van deze helikopter van het 40ste smaldeel Search and Rescue van de Belgische luchtmacht? De SAR-taken werden overgenomen door vier NH90 NFH Caimans.

Goed zo !
olympische marathonmedaille
© Paul Van Welden

Welke atleet haalde op de Olympische Zomerspelen van 2020 de eerste olympische marathonmedaille voor België sinds 1976 (en liep in hetzelfde jaar ook een nieuw Europees en parcoursrecord bij de marathon van Rotterdam)?

Goed zo !
taal app

In mei 2021 vond de 65e editie van het Eurovisiesongfestival plaats in Rotterdam. Het zou te gemakkelijk zijn om te vragen wie de winnaar was: Maneskin is intussen niet meer weg te denken van onze radiozenders en Spotify. De winst van deze Italiaanse groep had echter nog een aantal verrassende gevolgen. Welke bekende app waarop je talen kan leren, rapporteerde een stijging van 56% in nieuwe gebruikers die Italiaans wilden leren na de overwinning van Maneskin?

Goed zo !
superheldenfilm 2018

Black Panther is een superheldenfilm die in 2018 door Marvel werd uitgebracht en zodanig goed werd onthaald dat hij als eerste film van dat genre genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Film. Helaas overleed de acteur die de rol van The Black Panther op zich nam in 2020 aan een zware ziekte, waardoor het onduidelijk is of er nog een opvolger zal komen. Wat is de naam van deze acteur?

Goed zo !
Filipijnse-Amerikaanse zangeres

Welke zangeres van Filipijnse-Amerikaanse afkomst geboren in 2003, bracht in 2021 haar debuutalbum Sour uit, nadat ze eerder doorbrak met haar hitsingles "Driver's License" en "Good 4 U"? Ze schopte het ook tot een van de bestverkopende artiesten van 2021.

Goed zo !
podcast Lieven Scheire

Lieven Scheire heeft naast zijn populaire tv-programma ‘Scheire en de Schepping’, ook een eigen podcast. Volgens de eigen omschrijving is het ”Geen objectieve oplijsting van de feiten, maar een geanimeerde en vaak gepassioneerde babbel waarin naar hartenlust wordt vertakt naar beschouwing, opinie, wilde speculatie en sporadische onnozeliteiten. In 2020 was het de populairste Belgische podcast op Spotify. Wat is de naam van deze Podcast?

Goed zo !
accident Tour de France

26 juni 2021, Sizun, een stad op 45 kilometer van de finish van de eerste Tour-etappe. Een vrouw, gekleed in opvallend gele regenjas, houdt langs de kant van de weg een groot bord omhoog. Ze staat echter met haar rug naar het peloton en ziet niet dat ze te dicht bij de weg staat. Verschillende renners, onder wie Tony Martin en Jasha Sütterlin, kunnen haar niet ontwijken. De ravage is enorm. Wat stond er op het bord van deze Française?

Goed zo !
Johnny Weissmuller

Ook Tarzan heeft meegedaan aan de Olympische Spelen. Johnny Weissmuller, een sporter/acteur die Tarzan speelde in twaalf films, won in de jaren 20 vijf gouden medailles. In welke sport won hij deze medailles?

Goed zo !
verfilming Frank Herbert

In 1965 verscheen het eerste boek in wat later een hele reeks science fiction boeken zou worden. Deze boekenreeks, geschreven door Frank Herbert vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd en de toekomst van zijn volk veilig moet stellen. Wat is de naam van de recente verfilming die in september 2021 in België in première ging met Timothée Chalamet en Zendaya in de hoofdrol?

Goed zo !
ruimtetelescoop

Op 18 december 2021, zal de Nasa de opvolger van de Hubble Space Telescope lanceren. Sinds 1990 heeft Hubble vele van de meest iconische ruimtebeelden gemaakt die we allemaal gezien hebben. De nieuwe telescoop zal opnames maken in het infrarode spectrum, en zal vanop ruwweg 1,5 miljoen km van de aarde kijken naar de verste sterrenstelsels. Naar welk hoofd van Nasa, die in de jaren 60 de opstart van de bemande ruimtevaart leidde, is deze nieuwe telescoop vernoemd?

Goed zo !

De Brit Alex Dowsett is er op 3 november 2021 niet in geslaagd om het werelduurrecord te verbeteren op dezelfde wielerpiste als het huidige record op 16 april 2019 in het Mexicaanse Aguascalientes. Dowsett reed in 1 uur tijd 54,555 kilometer, het werelduurrecord bedraagt 55,089 kilometer. Wie was er op dat ogenblik recordhouder?

Goed zo !
vis

Deze vis heeft een grijsblauwe rug en een bijna witte buik. De romp is geleidelijk in de staart versmald. Hij heeft een hoge rugvin en een lange aarsvin, die beide zeil- of sikkelvormig zijn. De vis heeft sikkelvormige borstvinnen en geen buikvinnen. Hij heeft een extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard. De vis kan een lengte bereiken van 455 cm en een gewicht tot 590 kg.

Goed zo !
mosterdgas

Half juli 1917 zetten de Duitsers (bij Ieper) voor het eerst mosterdgas in als wapen. Geef een andere naam voor Mosterdgas.

Goed zo !

Wat is de x in het NAVO alfabet?

Goed zo !
katholieke vrouwelijke kloosterorde

Welke katholieke vrouwelijke kloosterorde werd in 1535 door Angela Merici (1474-1540) te Brescia gesticht?

Goed zo !
Callboys

Drie callboys, Devon, Wesley en Jay leven samen met hun "secretaris" in een loft op de bovenverdieping van een consultingbureau. Samen runnen zij een escortbedrijf. Wat is de voornaam van deze secretaris, vertolkt door Bart Hollanders?

Goed zo !
god Azteken

We zoeken de naam van een van de belangrijkste goden uit de mythologie van de Azteken. Zijn naam kan vertaald worden als de gevederde slang of de waardevolle tweeling. Kenmerkend voor hem was zijn groene veerdos en zijn uiterlijk, dat leek op een slang of draak.

Goed zo !
strip Asterix

Dit dorpje is er rond het jaar 50 v.Chr als enige in geslaagd de invasie door de Romeinen onder aanvoering van Julius Caesar te weerstaan met behulp van een toverdrank die de Galliërs oersterk en daardoor onoverwinnelijk maakt. De inwoners van het dorp vormen een ware nachtmerrie voor de Romeinen uit de omliggende legerplaatsen, en zijn een doorn in het oog van Julius Caesar. Asterix is een inwoner van dit dorp. Hij is klein van stuk, maar wel een van de slimste Galliërs. Samen met zijn vriend maakt hij vaak reizen door het Romeinse rijk voor uiteenlopende doeleinden. Hoe heet deze vriend?

Goed zo !
voorzitter van het Huis van Afgevaardigden

Wat is de voornaam van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in USA in het jaar 2021?

Goed zo !
president van Wit-Rusland

Wat is de achternaam van de president van Wit-Rusland, dewelke in 2020 herverkozen werd in verkiezingen die internationaal gecontesteerd werden en in eigen land tot grootschalige protestacties leidde? Hij staat bij ons vooral gekend voor zijn repressieve aanpak van zijn politieke tegenstanders.

Goed zo !
stad atoombom

Welke stad had de twijfelachtige eer om als eerste in de geschiedenis te worden aangevallen met een atoombom? De uraniumbom Little Boy werd op 6 augustus 1945 om kwart over acht 's ochtends afgeworpen uit de Amerikaanse B-29 Superfortress bommenwerper Enola Gay.

Goed zo !
Chinese vastgoedbedrijf

Bij het opmaken van deze quizvraag, was de beurswaarde van dit bedrijf al met meer dan 80% gekelderd dit jaar (2021). Dit Chinese vastgoedbedrijf kwam de laatste maanden in het nieuws omdat het door zijn enorme schulden, zijn leveranciers mogelijks niet meer kan betalen. Een ineenstorting van dit bedrijf zou door zijn enorme omvang schokgolven door de Chinese, en bij uitbreiding wereldwijde financiële markten kunnen sturen. Wat is de naam van dit bedrijf?

Goed zo !
Griekse god van de vruchtbaarheid

Oorspronkelijk was hij de Griekse god van de vruchtbaarheid. Later werd hij vooral bekend als god van wijn en plezier. De Romeinen noemden hem Bacchus. Hij was de zoon van oppergod Zeus en koningsdochter Semele. Welke god wordt hier omschreven?

Goed zo !