Moeilijke pubquiz vragen taal

45 Moeilijke quizvragen over Taal

Quizvraag Spanje 8321
© Willtron

Spanje heeft zoals meerdere Europese landen, meerdere officiële regionale talen. Er zijn ook twee niet-officiële waaronder het Asturisch. Wij zoeken die andere niet-officiële taal welke door ongeveer 10.000 mensen gesproken wordt.

Goed zo !


Welk woord werd door Van Dale uitgekozen van het woord van het jaar in 2016?

Goed zo !


Quizvraag Taal 4011

Een taalvraagje: ze worden en masse opgegeten op thanksgiving. In het frans verwijst de naam naar india, namelijk Dinde. In het Engels verwijst het echter naar een ander land. Hoe noemen ze eens kalkoen in het Engels.

Goed zo !

Hoe noemt men woorden of uitdrukkingen die ten onrechte zijn overgenomen uit een andere taal?

Goed zo !

De vraag kan je horen in het filmpje.

Goed zo !

Quizvraag Taal 3668

Wat is de naam van de 24ste en tevens laatste letter uit het Griekse alfabet?

Goed zo !

Jullie krijgen nu een vraag over taalbeschouwing derde leerjaar. In een zin staat meestal ‘ wie het doet’. Dat noemen we het ??????? Het kan een persoon, dier of een ding zijn. Naast ‘ wie het doet’ staat bijna altijd een werkwoord, soms ervoor, soms erachter. De term die we zoeken en de persoonsvorm (het werkwoord) moeten grammaticaal met elkaar overeenkomen. Op de dia zien jullie daarvan een voorbeeld:
De jongen fietst naar school.
De jongens fietsen naar school

Goed zo !

Quizvraag Taal 3454

Met deze term uit het Engels wordt de pose bedoeld waarbij de fotograaf bij het nemen van een “selfie” met een zwoele blik en naar voren getuite lipjes in de camera kijkt.

Goed zo !

Het groot dictee der Nederlandse taal komt helaas niet meer op de buis. Wij vinden een correcte spelling wel belangrijk en zoeken daarom naar het woord dat fout gespeld is in volgende zin: “Als de wiedeweerga heeft de gestreste ict’er het doorgefaxte resumeetje gedigitaliseerd en geüpdatet” Welk woord werd fout geschreven?

Goed zo !

Quizvraag Taal 3379

Ook de Franse taal heeft nog een toekomst, ‘le futur’ hoor ik jullie denken, maar welke futur vinden we in deze wel heel toepasselijke zin?

Nous allons boire un verre.

Goed zo !

Filters