Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Pubquiz vraag vis van het jaar 2022Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing heeft samen met de visserijsector een schaaldier uitgeroepen tot vis van het jaar 2022. Geen vis dus als opvolger voor de rog. Welke soort mag zich 'vis' van het jaar noemen?
Pubquiz vragen over Eten en drinken

Quizvraag Eten en drinken
Dit Frans geitenkaasje komt uit het departement Cher. Het heeft een cilindrische vorm met een diameter en hoogte van 5 cm. De kaas is genoemd naar een piepklein dorpje van amper 200 inwoners, gelegen op 4 km van Sancerre. De smaak past dan ook perfect bij een lekker glaasje Sancerre wijn. Wat is de naam van deze culinaire lekkernij?
Quizvraag Eten en drinken
Het is een zwarte theesoort uit China. Hij wordt in bamboemanden gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout, waardoor hij een uitgesproken rooksmaak krijgt. Deze thee is zeer sterk van smaak en kan goed gecombineerd worden met zout of sterk gekruid eten of sterk smakende kaassoorten of met het drinken van single malt whisky. Welke theesoort?
Quizvraag Eten en drinken
3C) U ziet op het scherm een foto van uw dagelijkse pot Nutella. Alleen zijn de ingrediënten gescheiden weergegeven. Het zal u niet verbazen dat suiker het ingrediënt is dat het meest aanwezig is. Wij willen graag weten welk ingrediënt tweede meest, dus meer dan cacao en hazelnoten aanwezig is?
Quizvraag Eten en drinken
De Gentse broers Maarten en Jeroen pakten uit met een drankje van vlierbloesems. Sommige proeven ervan en zijn onmiddellijk verkocht, andere vinden het maar niets, buiten de mooie fles. Welk trendy Oma’s drankje met 14,9% alcohol zoeken we?