Pubquizvragen 2012

33 resultaten

Pubquiz vraag Films 3266

De naam Mario Verstraete zegt jullie waarschijnlijk weinig. Hij was een MS patiënt die jarenlang vocht voor de euthanasiewetgeving in België. In 2012 maakt Nic Balthazar hier een film over waarin een fel vermagerd Koen De Graeve de rol van Mario op zich nam. Graag de naam van deze film.

Goed zo !
Pubquiz vraag Syrië 3200

Aardrijkskunde en de laatste jaren ook jammer genoeg actualiteit: Het is de grootste stad van Syrië, gelegen in het noordwesten tegen de grens met Turkije, is ze een van de langst bewoonde en oudste steden ter wereld.
De 2 miljoen inwoners zijn daar wel wat gewoon want sinds 670 na christus is er met de regelmaat van de klok wapengekletter.
Vanaf 2012 zorgden opeenvolgende belegeringen ervoor dat de volledige historische binnenstad werd platgelegd. Vorig jaar werd ze bevrijd door de troepen van Assad. Welke stad zoeken we ?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 2802

Intussen weten we het allemaal, je land per boot verlaten, is je leven riskeren. Ook in deze film vergaat de boot, maar als bij wonder overleeft één jongetje de ramp. Hij belandt wel op een vlot met een tijger, een zebra, een orang-oetang en een hyena. Uiteindelijk blijven enkel de jongen en de tijger over. In welke, op het gelijknamige boek gebaseerde, film konden we dit bizarre avontuur in 2012 mee beleven?

Goed zo !
Pubquiz vraag DJ 2649

Het dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike kent een vrouwelijke variant. Het vrouwelijke dj-duo Charline Vandergeeten en Justine Szpringer werd opgericht in 2012. Ze stonden al op festivals over heel de wereld en waren onder meer ook te zien in het programma The Sky is the limit. Maar wat is hun artiestennaam?

Goed zo !

In 2016 nam deze Belgische golfer deel aan het golftoernooi op de Olympische Spelen. Hij eindigde net buiten de medailles op een vierde plaats. Wie zoeken we hier?

Goed zo !
regisseur The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises, een film uit 2012, is een film gebaseerd op het personage Batman. De film is het laatste deel in de Batman-trilogie die begon met Batman Begins en verder ging met The Dark Knight. Wie regisseerde deze films?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 2449

We zien hier een Nederlandse politieserie die gebaseerd is op een reeks boeken. De serie is gedurende 12 seizoenen uitgezonden, ook bij ons op één. Het hoofdpersonage heet Jurre de Cock, met C O C K. Door wie word deze hoofdrol vertolkt?

Goed zo !

We zien hier Mark Cavendish en zijn vriendin Peta Todd. Wat is de naam van hun dochtertje geboren in 2012?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars 2248

Deze film is een Amerikaanse thriller uit 2012 onder regie van Kathryn Bigelow. De film won de Oscar voor beste geluidsmontage. De film gaat over de Amerikaanse inlichtingendiensten die kosten noch moeite sparen om Osama bin Laden te vinden. Wat is de titel van deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Atletiek Babes 2244

In 2012 eindigde zij op de Olympische Spelen als twaalfde op de zevenkamp, een jaar later gevolgd door een derde plaats op de wereldkampioenschappen, de eerste Nederlandse vrouw die op een senioren-WK een medaille veroverde. Wat is de naam van deze Nederlandse atlete?

Goed zo !