Pubquizvragen 2012

33 resultaten

Deze rijzige kerel is een voetballer die vooral op de linkerflank speelt. Bekend werd hij door zijn intrede bij de mannschaft in 2011. Zijn professionele carrière besteedde hij vrijwel uitsluitend bij ‘borussias’. Hij speelde tot 2012 bij Borussia Möndchengladbach en maakte dan de transfer naar Borussia Dortmund. Wat is de naam van deze stervoetballer?

Goed zo !
Pubquiz vraag Religie 4092

De Verenigingskerk is een nieuwe religieuze beweging. De sekte raakte onder meer bekend vanwege de massahuwelijken die de leider inzegende. De leider stierf in 2012. Wat is de onofficiële naam van deze sekte?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kinderboeken Auteur 3918

Welke voormalige Glee-acteur schreef de populaire kinderboekenreeks The land of Stories, of Toverland?

Goed zo !
Pubquiz vraag Oscars Acteurs 3771

Daniel Day-Lewis won in 2012 de Oscar voor beste acteur. Dit voor zijn rol in een Amerikaanse historische dramafilm onder regie van Steven Spielberg. Welke rol vertolkte hij in deze dramafilm?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ronde van Italië Bergen Wielrennen 3670

Thomas de Gendt is dankzij zijn ritzege in de vuelta 2017 de 96ste die een rit in de drie grote rondes op zijn naam heeft staan. In 2016 won hij de 12de rit in de ronde van Frankrijk op de Mont Ventoux. Eerder, in 2012 won hij de Koninginnerit in de ronde van Italië. Op welke mythische berg eindigde deze rit?

Goed zo !

Wat was de naam van deze Nederlands dichter, schrijver, vertaler, criticus, polemist en toneelschrijver. Hij was van 2000 tot 2004 de Dichter des Vaderlands. Hij stond bekend om zijn virtuoze en kleurrijke taalgebruik . Hij overleed in 2012.

Goed zo !

Deze Braziliaan heeft het wereldrecord van de 50 en de 100 meter vrije slag op de langebaan. Hij werd olympisch kampioen op de 50 meter vrije slag op de Olympische Spelen in Peking. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 3373

Gedaan met het fileleed als de hyperloop is een concept voor een toekomstig transportsysteem. Het is een luchtdrukbuis, enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen getransporteerd worden. Een groot verschil met buizenpost is dat er niet met overdruk gewerkt wordt; de hyperloop vereist een middenvacuüm. Het traject Los Angeles - San Francisco (550 km) wordt genoemd als mogelijkheid, het zou in 30 minuten afgelegd dienen te worden. We zoeken de naam van de Amerikaanse bedenker van de Hyperloop.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bieren Middeleeuwen 3344

In de Middeleeuwen was bier één van de meest genuttigde dranken in Europa. Vanwege het feit dat de drank tijdens het productieproces verhit moest worden, bevatte het gerstenat namelijk minder schadelijke bacteriën dan water, en was daarmee dus gezonder. Naar schatting dronk de gemiddelde Belg tegen het einde van de middeleeuwen dan ook maar liefst 275 tot 300 liter per jaar. Wel moet daarbij vermeld worden dat men in de middeleeuwen het bier vaak thuis brouwde, waardoor het slechts een zeer laag alcoholpercentage bevatte. Dit in tegenstelling met dit biertje gebrouwen in De Kluis te Hoegaarden. Het bier kent een hoge gisting en hergisting op fles en heeft een alcoholpercentage van 8,7%. Sinds 2012 heeft AB Inbev, gezien de toegenomen vraag naar zware blonde bieren, dit bier terug op de markt gebracht. Hoe heet dit bier waarvan we hier een fles met passende afbeelding zien.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 3308

Reeks 5, vraag C: Jullie kennen natuurlijk de serie onder de regie van Jan Matthys, Quiz Me Quick. Het antwoord dat we zoeken, is niet het paard van Parijs, maar wel hoe dit quizteam (zie foto) zichzelf noemde in de serie.

Goed zo !