Pubquizvragen 2016

90 resultaten

Tot op de dag twee jaar geleden, op 13 oktober 2016, overleed de toenmalige koning van Thailand op 88-jarige leeftijd. In gans het land ging een rouwperiode van maar liefst één jaar van start. Deze koning, die ook de koninklijke naam Rama IX droeg, was tot voor zijn overlijden het langst regerende staatshoofd met ruim 70 jaar heerschappij. Sinds zijn dood draagt Queen Elizabeth II deze titel. Onder welke naam stond deze Thaise koning internationaal bekend?

Goed zo !

Deze 21 jaar oude Amerikaanse gymnaste is met haar 19 medailles op Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen de meest gelauwerde Amerikaanse gymnaste aller tijden. 4 Gouden medailles haalde ze nog in Rio. Maar wat is haar naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Brazilië Presidenten 4023

Een beetje politiek. De dame die we zoeken is een Braziliaans politica die tussen 2011 en 2016 de 36ste en tevens de eerste vrouwelijke president van Brazilië was. Ze werd in 2016 na beschuldigingen van corruptie afgezet. Nu is huidig president Temer nog steeds daar aan de macht. Wat was de naam van deze politica? We zijn enkel op zoek naar de achternaam.

Goed zo !

Welk woord werd door Van Dale uitgekozen van het woord van het jaar in 2016?

Goed zo !

Welke voetballer wist in 2016 als eerste Belg ooit te scoren in een finale van de UEFA Champions League?

Goed zo !

Hoe heet het soloproject van Balthazar-lid Maarten Devoldere?

Goed zo !
Pubquiz vraag Architectuur 3958

Welke architecte tekende het Antwerpse Havenhuis dat in 2016 de deuren open deed?

Goed zo !
Pubquiz vraag Ruimtevaart 3767

1 september 2016 is een dag om snel te vergeten voor Mark Zukerberg, de CEO van Facebook. Iets na 15u ontplofte er namelijk op een Amerikaanse ruimtebasis de Falcon 9, een onbemande raket. Diezelfde raket zou 2 dagen later de Amos 6 satelliet moeten lanceren. De Amos 6 satelliet moest dienen voor een internetproject van Facebook in Afrika. Op welke Amerikaanse ruimtebasis had deze ontploffing plaats?

Goed zo !

De foto die we hier zien staat bekend als een van de meest spectaculaire finishfoto’s uit de atletiek. Met deze fenomenale duik hield de 22-jarige Bahamaanse atlete de topfavoriete Allyson Felix achter zich. Naar wie zijn we op zoek?

Goed zo !

Zonder een minuut te hebben gespeeld, is een Noord-Ierse bankzitter uit de Engelse derde divisie uitgegroeid tot dé ster van het EK 2016. Toen bezetten Noord-Ierse supporters een uur na de wedstrijd nog het verder lege Parc des Princes. Luidkeels bezingen ze hun held: 'xxx on fire'. Wie is 'on fire'?

Goed zo !