Pubquizvragen 2023

29 resultaten

Tour Beyoncé

In 2023 gaat de Amerikaanse singer-songwriter Beyoncé voor de negende keer op toer. Het geheel werd aangekondigd op 1 februari 2023, ter ondersteuning van haar zevende studioalbum. Wat is de naam van haar tour?

Goed zo !
moederbedrijf Delhaize

Delhaize kondigde begin maart 2023 aan dat het al zijn winkels in eigen beheer wil overdragen aan zelfstandige uitbaters. Het gaat om nog 128 supermarkten in eigen beheer in België. Begin dit jaar kondigde het moederbedrijf van Delhaize aan dat het wereldwijd 1 miljard euro wil besparen. Wat is de naam van het moederbedrijf?

Goed zo !
actrice Wednesday

Deze Amerikaanse actrice is nauwelijks 20 jaar maar heeft al een indrukwekkend cv opgebouwd. Na kleine rollen in bekende films als ‘Iron Man 3’ en ‘Insidious: Chapter 2’ was ze jarenlang te zien als de jonge versie van het hoofdpersonage Jane in ‘Jane the Virgin’. Daarna had ze een hoofdrol te pakken in de spannende Netflix-serie ‘You’ en was ze te zien in de bioscoopfilms ‘Yes Day’ en ‘The Fallout’. In 2023 speelt ze een hoofdrol in een Netflix serie, Wednesday. Haar naam?

Goed zo !
popzangeres en rapper
© Andy Witchger

Hoewel ze een klassieke opleiding achter de rug heeft, ken je haar vooral als popzangeres en rapper. Ze is trots op haar lichaam en staat erom bekend zich in te zetten voor body positivity. Zo poseerde ze onlangs nog in een wel zeer kleine bikini. Als u het ons vraagt gaat het niet over haar gewicht, maar over haar uitzonderlijk talent. Op 24 februari 2023 staat ze in het sportpaleis. We zijn benieuwd wat ze nu weer in petto zal hebben. Graag haar artiestennaam.

Goed zo !
schilder Rijksmuseum in Amsterdam

Vanaf 10 februari 2023 kan je in het Rijksmuseum in Amsterdam de bekendste, maar ook nooit vertoonde werken van deze 17de eeuwse meester gaan bekijken. Maar liefst 28 van de 36 geverifieerde doeken zullen kunnen worden bezichtigd waaronder ‘Het straatje’, ‘De onderbreking van de muziek’ en ‘De geograaf’. Welke kunstschilder staat centraal in het Rijksmuseum tussen 10 februari en 4 juni?

Goed zo !
ploeg Ronaldo

"Siuuuuuu", galmde door Saudi-Arabië op 3 januari 2023. Op die dag werd Ronaldo officieel gepresenteerd door zijn nieuwe ploeg in het Mrsool Park-stadion. Bij welke ploeg tekende Ronalda een lucratieve overeenkomst van 200 miljoen euro per jaar?

Goed zo !
Ant-Man 2023
© Walt Disney Studios Motion Pictures

In februari 2023 kwam er een nieuw film uit van de An-Man reeks uit de Marvel Comics. De film wordt geregisseerd door Peyton Reed. We horen graag de volledige titel van deze film.

Goed zo !
Chinees nieuwjaar 2023

Welk dier staat centraal in het Chinese nieuwjaar van 2023? Het is het vierde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Goed zo !
WK darts 2023
© Sven Mandel

Geen vierde wereldtitel darts voor Michael van Gerwen, de Nederlander die al een heel WK op een torenhoog niveau aan het gooien was. In een hoogstaande finale werd Van Gerwen overklast door deze 'Bully Boy'. Wat is zijn naam?

Goed zo !