Pubquizvragen aardrijkskunde

679 resultaten

Pubquiz vraag Afrika 4665

A. Ons eerste land zou het meest bekend moet zijn. Onze eigenste oud-kolonie Kongo kreeg van 1971 tot 1997 een andere naam toebedeeld door wijlen president Mobutu. Hij wilde met die naamswijziging de Afrikaanse bewustwording uitdragen. Hoe heette Kongo in die jaren?

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 4647

De dorpen en het gelijknamige nationaal park zijn in 1997 opgenomen als werelderfgoed. Deze toeristische topper is te vinden langs de Italiaanse kust vlak bij La Spezia in Ligurië . Door de steile kust zijn ze erg moeilijk bereikbaar maar wel onderling verbonden dmv een wandelpad en een treinspoor. Dit Vernazza hier zou het meest pittoreske dorpje zijn ..

Goed zo !

Een korte vraag: wat hebben volgende Belgische dorpjes gemeen: Ouren Gemmenich en Aubange?

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 4595

Welke stad zien we hier?

Goed zo !

Het Paaseiland is een Polynesisch eiland in de Grote Oceaan en staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De grootste bezienswaardigheid zijn de moai’s, ook wel paasbeelden genoemd. Tot welk land behoort dit eiland?

Goed zo !

U ziet hier een streek in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen tussen 2 rivieren. Het gebied ligt ten westen van Nijmegen, ten zuiden van de Betuwe en ten noorden van de provincie Noord-Brabant. In het westen wordt het Kanaal van St. Andries als begrenzing opgevat. Welke streek bezongen in een lied van Boudewijn de Groot is dit?

Goed zo !

Wat is de naam van deze staat in het noordoosten van Australië. Het is in oppervlakte op één na de grootste en in bevolking op twee na de grootste deelstaat van Australië.. De hoofdstad en grootste stad van de staat is Brisbane, gelegen in het zuidoosten van de staat. Het wordt de ‘sunshine state’ van Australië genoemd. Niet alleen hebben veel toeristen deze zonovergoten staat ontdekt, maar ook voor Australiërs zelf is dit een favoriete vakantiebestemming. Het antwoord op deze vraag zat reeds verscholen in een vraag bij de ronde vier op een rij.

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 4539

Wat is de naam van dit ontzettend leuk stukje , gelegen aan de Italiaanse Rivièra en deel uitmaakt van het gelijknamige National Park. Het bestaat uit de pittoreske dorpjes Monterosso Al Mare, vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.

Goed zo !

We zoeken de naam van een stad in het oosten van Australië. Het is de hoofdstad van de deelstaat Queensland. De stad is gelegen aan de oostkust van Australië aan de gelijknamige rivier, zo'n 20 kilometer verwijderd van Moreton Bay. Het is de derde stad van Australië, na Sydney en Melbourne. De stad is vooral bij jonge toeristen populair vanwege de twee grote uitgaansgebieden in de stad. In deze gebieden zijn veel clubs, bars, eet- en uitgaansgelegenheden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 4504

Van welk land zien jullie de vlag ? De hoofdstad van het land die we zoeken is Kuala Lumpur.

Goed zo !

We zoeken de naam van het grootste draslandgebied ter wereld. De regio bevindt zich in Zuid-Amerika, voor het overgrote deel in Brazilië maar het bestrijkt ook delen van Bolivia en Paraguay. In totaal bedraagt het gebied 150.000 km².

Goed zo !
Pubquiz vraag Italië 4474

Welke Noord-Italiaanse regio is op de kaart in het rood aangeduid? De regio strekt zich uit van de Centrale Alpen in het Noorden tot de rivier de Po in het zuiden. Het wordt door het lago Maggioro begrens in het westen en door het gardameer in het oosten. Milan en bergamo zijn 2 belangrijke steden in de regio.

Goed zo !

We zoeken de naam van een meer in het zuidoosten van Zwitserland, aan de grens tussen Zwitserland en Italië. Het meer ligt tussen het Lago Maggiore en het Comomeer in. Het meer watert via de Tresa af op het Lago Maggiore. Het diepste punt, 288 meter, ligt iets voorbij Gandria in het Italiaanse deel van het meer. De oppervlakte bedraagt 48 km².

Goed zo !
Pubquiz vraag Aardrijkskunde 4440

Lange tijd was dit het land waar het laatste Nieuwjaar werd gevierd, namelijk om 12:00 uur Nederlandse tijd. Het eiland besloot echter om per 29 december 2011 over te stappen van de oostelijke naar de westelijke kant van de datumgrens. Dit betekent dat er een dag werd overgeslagen: 30 december kwam dat jaar op het eiland niet voor, want na 29 december 2011 volgde direct 31 december 2011. Deze wijziging vergemakkelijkte het zakendoen met de voornaamste handelspartners Australië en Nieuw-Zeeland, die beide al aan de andere kant van de datumgrens lagen. Wat is dus de naam van het land die vooral om economische redenen een dag oversloeg in 2011? Op het scherm zien jullie ook de vlag van het land dat we zoeken.

Goed zo !

Groenland is een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken. Dat weet iedereen. Maar weet jij wat de hoofdstad is van Groenland?

Goed zo !