Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Als slimste mens ooit hebben we een Amerikaans wonderkind. Hij leefde van 1898 tot 1944, nog voor de IQ-test bestond, maar zijn IQ wordt geschat tussen 250 en 300. Op 11-jarige leeftijd ging hij naar Harvard, en op 20-jarige leeftijd sprak hij 40 talen vloeiend, maar zijn grote liefde en interesse lag in de mathematica.

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Aanslagen 5729

Twintig mensen zijn om het leven gekomen bij de schietpartij in een winkelcentrum van Walmart in augustus 2019. In welke stad in Texas aan de grens met Mexico vond deze aanslag plaats?

Goed zo !

We zoeken een nomadisch volk, dat ook zigeuneurs wordt genoemd. Het woord dat we zoeken is de meervoudsvorm. De term kan zowel op het gehele volk als op één van de groepen slaan. Zij trekken rond in de Balkan en westelijk Anatolië. In andere delen van de wereld leven ze in woonwagenkampen of achter gestelde wijken. Wat is de naam van dit volk?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5676
© Arnaud 25

We zoeken de benaming voor een Zuid-Franse traditionele herenboerderij in de Provence. Het is eveneens een afkorting van een historisch merk van motorfietsen uit Italië en Duitsland.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5580

We zijn op zoek naar een communicatiemiddel met vlaggen dat vroeger vooral gebruikt werd in de scheepvaart. Door de opkomst van de radio is de betekenis ervan afgenomen, maar aangezien vlaggenseinen moeilijk zijn "af te luisteren" kent dit alfabet nog altijd militaire toepassing. Er bestaan diverse van deze alfabetten, het internationale alfabet is echter het meest gangbaar. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van twee vlaggetjes, maar ook andere voorwerpen zijn bruikbaar, mits ze goed zichtbaar zijn.

Goed zo !

Op Netflix kan u naar "22 July" gaan kijken. De film vertelt het verhaal van de schietpartij door Anders Breivik op het eiland Utoya. Maar 2 uur eerder maakte hij ook al 8 dodelijke slachtoffers met een bomaanslag. In welke stad was dat?

Goed zo !
Pubquiz vraag Auto 5573
© Morven

Van welk Amerikaans automerk ziet u hier een model?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5563
© Formulanone

Voor deze vraag zoeken we de gangbare naam van het internationale vliegveld van de stad Houston in de Amerikaanse staat Texas.

Goed zo !

Deze stad is zeer bekend voor zijn “messe” waar er jaarlijks talrijke beurzen plaatsvinden waarvan de IT beurs CEBIT misschien wel de bekendste is, deze werd opgestart sinds de jaren 80 als spin-off van de bekende industrie en technologie-beurs die iets na WOII van start is gegaan.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5468
© Jan Arkesteijn

The Ocean Cleanup is een groots opgezette organisatie om plastic afval op te ruimen uit de oceanen die bedacht is door een jonge Nederlandse uitvinder en milieuactivist die er talrijke prijzen mee heeft gewonnen. Een eerste project zwom als het ware als een grote V door de oceanen om zo platsic te vangen. Wat is de naam van deze Nederlander?

Goed zo !
Pubquiz vraag Disney 5402

Aladdin kan altijd rekenen op zijn aapje, dat meestal heel lief is maar soms ook wel een beetje egoïstisch kan zijn. Hij is ook gek van blinkende voorwerpen. Wat is zijn naam?

Goed zo !

"De dikke en de dunne" waren een Brits-Amerikaans komisch duo uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Wat waren hun namen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5380
© Björn Láczay

De Belgische warenhuisketen Galeria Inno is sinds 2001 een dochteronderneming van het Duitse Galeria Kaufhof. Welke naam had de keten sinds de oprichting in 1897 tot de fusie met Bon Marché en Vaxelaire in 1969?

Goed zo !
Pubquiz vraag Londen 5369
© Bjørn Christian Tørrissen

We zoeken een spoorweg- en metrostation in London. Tot 2007 was het station de eindhalte van de Eurostar die sindsdien aankomt in St-Pancras Station. Tot de renovatiewerken die startten in 2015, was het het metrostation met het meest aantal reizigers.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 5360
© Isis

Wat is de naam van de cassette waarmee vier stereo-opnames parallel kunnen worden opgenomen? Door de magneetkoppen dwars op de looprichting van de band te verplaatsen, kan tussen de vier opnames heen en weer worden geschakeld. Begin jaren 70 verdween dit type cassette van het toneel, om plaats te maken voor de populairdere compact cassette. We zoeken de Engelse naam.

Goed zo !