Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Vanaf 2010 mocht er al eens gelachen worden. In het soort komedie die we zoeken spelen lichamelijke acties de hoofdrol. Klassieke voorbeelden zijn de onvermijdelijke glijpartij over een bananenschil, taarten die in iemands gezicht worden gegooid, mensen die een langwerpig voorwerp dragen en bij het draaien er iemand mee tegen het hoofd stoten. Buster Keaton, den dikke en den dunne, Charlie Chaplin… ze gebruikten het allemaal. De benaming zelf vindt z’n oorsprong in een houten instrument waarbij twee planken tegen elkaar geslagen worden. Dit zorgt voor veel lawaai maar weinig impact.

Goed zo !

Wat is de naam van dit animatiefiguurtje?

Goed zo !

We zoeken de naam van een Belgisch bedrijf in handen van de Vlaamse Milieuholding. Het is in Vlaanderen verantwoordelijk voor de prefinanciering, de uitbouw en het beheer van infrastructuur voor waterzuivering. Het zuivert rioolwater tot een waterkwaliteit die geen noemenswaardige belasting meer vormt voor de natuur. Verder werkt het bedrijf aan een leefomgeving in harmonie met water. Dat betekent onder meer proper water in stadskernen, duurzame omgang met regenwater, om droge bodems te helpen voorkomen en de gevolgen van zware buien te beperken. Ook in Oudenaarde is er zo’n bedrijf gevestigd.

Goed zo !

Wat is de naam van dit soort voetjes? Het heeft betrekking op het misvormen van de damesvoeten, een praktijk in het oude China die voetinbinding of Chinese voetinbinding wordt genoemd. Deze voeten werden gevormd door het omzwachtelen van de voeten met stroken stof. Dit dagelijkse procedé werd uitgevoerd bij jonge meisjes . De voet werd gehinderd in de groei en de vier kleine tenen werden naar binnen geplooid en braken uiteindelijk vanzelf waardoor ze nog verder onder de voet geschoven konden worden. De grote teen bleef recht. Het resultaat was dat de botten werden vervormd en dat de tenen naar binnen groeiden.

Goed zo !

Wat is de naam van dit werktuig om vastzittende laarzen of schoenen uit te trekken.Het bestaat uit een houten plank die aan één zijde ondersteund is zodat ze enigszins scheef staat ten opzichte van het horizontale vlak. Aan de hoogste zijde is een inkeping gemaakt waarin men de hak kan plaatsen. Met de andere voet gaat men op de plank staan waarna de laars of schoen uitgetrokken kan worden.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 4512

De zoektocht naar het Spaanse jongetje dat vastzat in een honderd en tien meter diepe schacht in de buurt van Malaga, heeft niet mogen baten. Wat is de naam van de overleden jongen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 4471
© Quirit

Bart Vertenten werd in oktober 2018 aangehouden en in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie in het onderzoek naar een criminele organisatie, witwaspraktijken en private corruptie in het Belgische voetbal. Wat was echter de naam van zijn advocaat die ervoor zorgde dat Raskin vervangen moest worden?

Goed zo !

Wat is de naam van dit model van Kia, een stadsauto die groot is in praktische bruikbaarheid en veiligheid?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 4455

Wat is de naam van deze felgekleurde figuur, meestal gemaakt van papier-maché? De figuur van oorsprong niet uit Mexico, maar uit China en wordt gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Oorspronkelijk werd dit gedaan om geesten te verjagen. De figuur wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna ze wordt opgehangen.

Goed zo !

We zoeken een jaartal waar volgende gebeurtenissen plaatsvonden:

  • Vanaf ruimtevaartuig Voschod 2 voert kosmonaut Aleksei Leonov de eerste ruimtewandeling uit.
  • Churchill overlijdt
  • Gimondi wint de ronde van Frankrijk
  • De musicalfilm the sound of Music kwam uit

Goed zo !

Wat is de naam van dit Belgische merk van polshorloges?

Goed zo !

We zoeken de naam van een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur te doven om energiebesparing te promoten en de koolstofdioxide-uitstoot te verminderen.
Het evenement wordt gesponsord door het Wereld Natuur Fonds in Australië en zal dit jaar doorgaan op zaterdag 30 maart.

Goed zo !

In het Plopsa Theater is deze Antwerpse verkozen tot de nieuwe Miss België. Ze volgt een andere Antwerpse, Angeline Flor Pua, op. Wat is de naam van de nieuwe miss België?

Goed zo !

Hoe heet het kaartspel van 78 kaarten dat gebruikt wordt om iemands toekomst te voorspellen? Kaarten zoals 'De dood', 'De nar' en 'De keizer' maken onderdeel uit van dit kaartspel.

Goed zo !

Welke dierenrechtenorganisatie met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten en meer dan 2 miljoen leden, claimt de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld te zijn? Deze dierenorganisatie is oa bekend van zijn campagne 'I rather go naked than wear fur', waarvoor heel wat supermodellen en andere beroemdheden uit de kleren gingen.

Goed zo !