Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Pubquiz vraag Dans 4385

Ik ben op zoek naar een andere naam voor het voorgeborchte, in de rooms-katholieke theologie een aanduiding van het verblijf van de zielen die na het sterven niet toegelaten worden tot de hemelse glorie van Christus en ook niet naar de hel of het vagevuur gezonden worden. De naam waarnaar we op zoek zijn is afgeleid van het Latijns voor rand. Wie dit niet weet, mag ook antwoorden met een acrobatische dans uit Trinidad, die wel eens gedanst wordt op zatte momenten op een trouwfeest.

Goed zo !

Onder welke naam is de brandstof ligniet beter bekend? Het ontstaat door de transformatie door toenemende blootstelling aan druk en temperatuur van veen. Het wordt vooral gewonnen in Duitsland, waar het één van de belangrijkste brandstoffen is voor elektriciteitsopwekking na het sluiten van de kerncentrales.

Goed zo !
mascotte bandenfabrikant Michelin

De Franse bandenfabrikant Michelin gebruikt sinds 1898 een figuurtje dat bestaat uit witte autobanden als mascotte. Wat is de naam van dit figuurtje, dat in het Latijn zoveel betekent als 'te drinken'?

Goed zo !
Pubquiz vraag Walt Disney Duitsland 4343

In het dorp Hohenschwangau in Beieren ligt een indrukwekkend kasteel, met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar één van de populairste toeristische attracties van Duitsland. Walt Disney bezocht het slot voordat de bouw van zijn eerste themapark begon en het was de inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland in Californië. Wat is de naam van dit kasteel?

Goed zo !
Pubquiz vraag Middeleeuwen 4337

De enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem bevindt zich in Gent. Wat is de naam van deze burcht, dat ook voorkomt in het lied 'Vlaanderen boven' van Raymond van het Groenewoud?

Goed zo !

In welke Waalse gemeente staan er drie kernreactoren op de oevers van de Maas? De kerncentrale komt regelmatig in het nieuws als er weer één van de reactoren stil ligt.

Goed zo !

Wat is de naam van de koepelorganisatie van Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen? Deze vereniging ondersteunt de provinciale en lokale holebi-en transgendergroepen en komt op voor gelijke kansen en rechten voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Goed zo !

Op het scherm ziet u een beweegbare brug, waarvan het brugdek open en dicht klapt. Het speciale aan deze brug is dat het gewicht van het brugdek gecompenseerd wordt door een contragewicht, dat soms onder de grond in een kelder zit. Het openen en sluiten van de brug vraagt daardoor veel minder energie. De naam van dit brugtype is gebaseerd op een toestel dat u in veel huisartsenpraktijken terugvindt en waarvan de werking vroeger op dezelfde principes als dit type brug gebaseerd was. Hoe wordt dit brugtype genoemd?

Goed zo !

Wij willen graag weten met welk soort wagen u rijdt als uw nieuwe Europese nummerplaat begint met de letter O of met 1, gevolgd door de letter O.

Goed zo !

Wij zullen er waarschijnlijk nooit geraken en de belangrijkste Amerikanen hopen dat ze er nooit naar toe moeten. Dit is immers een soort overlevingsbasis waar de belangrijkste burgers en militairen terechtkunnen bij een apocalyps. Het complex, dat zich grotendeels ondergronds bevindt, bevat onder meer commandocentra, scholen en ziekenhuizen, maar dat hebben we enkel van horen zeggen. Hoe heet dit complex in Virginia?

Goed zo !
Pubquiz vraag Samson en Gert 4295

4C) “Ik moest kloppen, want de bel doet het niet”, één van de vaakst gebruikte zinnen in Samson en Gert. Onze vraag is heel simpel. Op welk huisnummer was dat?

Goed zo !

4B) Inderdaad, dit is werkelijk de Man van Melle. In zijn eeuwige beige regenjas maakte hij elke week zijn opwachting in het televisieprogramma “Schalkse Ruiters” op zoek naar knappe vrouwen. Die mochten hem altijd schrijven op zijn adres in Melle. Op welk huisnummer in de Koekoekstraat was dat?

Goed zo !

4A) De Britse premier woont al jaren op dit adres met de beroemde voordeur. Wij willen graag weten op welk huisnummer deze voordeur zich bevindt.

Goed zo !

Internetdiscussies kunnen we ondertussen niet meer wegdenken. Eerder dit jaar (2018) hoorden heel wat mensen 'Yanny', maar anderen beweerden iets anders te horen. Wat?

Goed zo !

"You have the right to remain silent. Should you waive that right, anything you say can be held against you in the court of law.”. Met deze waarschuwing start elke aanhouding door de politie in de VS. Met welke Engelse term wordt deze waarschuwing aangeduid? Die verwijst naar de familienaam van de vrouw die in een rechtszaak in 1966 door het Amerikaanse Hooggerechtshof in het gelijk werd gesteld omdat zij tijdens haar aanhouding geen dergelijke waarschuwing had gekregen.

Goed zo !