Pubquizvragen algemeen

546 resultaten

Een fobie is een irrationele angst, van wat zijn mensen die aan phasmofobie lijden bang?

Goed zo !
luchthaven Berlijn

De luchthaven was tot 31 oktober 2020 de grootste van de twee in gebruik zijnde luchthavens, naast Schönefeld, in het hoofdstedelijke gebied van Berlijn. De luchthaven ligt op ongeveer acht kilometer van het centrum van Berlijn. Het vliegveld is vernoemd naar uitvinder Otto Lillenthal. Na de opening van de Flughafen Berlin Brandenburg op 31 oktober 2020 eindigden de reguliere vluchten naar deze luchthaven op 8 november 2020 en sloot de luchthaven voorgoed in mei 2021. Welke luchthaven zoeken we?

Goed zo !
Amerikaanse opperrechter

Ze was een bekende Amerikaanse opperrechter die bekend stond om haar progressieve standpunten. Bij haar benoeming was ze de tweede vrouw die een plaats kon verwerven in het Hooggerechtshof. In 2020 overleed ze op 87-jarige leeftijd.

Goed zo !
tweede kerst

Hoe wordt in de landen van het Gemenebest tweede kerstdag genoemd? Traditioneel werd op deze dag de kerstkist geopend. In de kerstkist konden mensen een cadeautje voor de armen stoppen. Ook werden op deze dag de traditionele vossenjachten gehouden.

Goed zo !

In juni 2021 werd het tweede kind uit het huwelijk van Harry van Sussex en Meghan Markle, de hertog en de hertogin van Sussex, geborden. Wat is de voornaam van de achtste in lijn voor de Britse troonopvolging?

Goed zo !
haar kleuren

Wil je iedere maand een frisse kleur in je haar en je wilt niet iedere keer naar de kapper dan is de haarverftechniek die we zoeken een ideale oplossing. Deze techniek gebruikt geen folies maar uw haar wordt met de losse pols gekleurd en wordt ook niet vanaf de hoofdhuid ingezet. Hoe noemt deze techniek waarbij veel kleuren worden gebruikt die mooi natuurlijk in elkaar overlopen?

Goed zo !
webshops

Amerika is de dag na Thanksgiving voor vele werknemers een vrije dag. Die dag wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om kopers aan te trekken komen veel winkels met speciale aanbiedingen. Ook naar ons land is die rage overgewaaid en dat konden we eind november vorig jaar meemaken. Wij vragen de Engelse benaming van deze koopjesdag.

Goed zo !

Jaarlijks worden in de Spaanse stad die we zoeken van 6 tot 14 juli de San Fermin- feesten gevierd. Wat de feesten wereldberoemd maakt is de “encierro”, een alledaags ochtendritueel waarbij enkele vechtstieren in de straten worden losgelaten en een paar duizend halfdronken waaghalzen voor deze stieren rennen. Welke stad staat bekend voor de beruchte stierenloop?

Goed zo !
luchtvaartindustrie

In 1945 werd in Montreal een handelsorganisatie opgericht met als doel te functioneren als samenwerkingsorgaan tussen de aangesloten luchtvaartmaatschappijen. De samenwerking moet zorgen voor veilige betrouwbare luchtvaartdiensten en economische voordelen. Over welke organisatie spreken we hier die als aanspreekpunt en vertegenwoordiger dient voor bijna de volledige luchtvaartindustrie?

Goed zo !
voedsel reactie

Sommige mensen reageren bij het eten van bepaalde voedingsproducten of contact met bepaalde stoffen, met een ongewone lichamelijke reactie. De reactie is niet gevaarlijk maar kan ongemakken veroorzaken. Hoe heet deze reactie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8406

Het bedrijf dat we zoeken ging onder een andere naam, in 1970 in Turnhout met zijn eerste drukpersen aan de slag voor het produceren van speelkaarten. Momenteel heeft het elf fabrieken over de ganse wereld en is de grootste speelkaartenproducent ter wereld. Geef de naam die het bedrijf sedert de fusie in 1970 aannam.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8369

In de vroege jaren tachtig was dit lid van de Siciliaanse maffia de belangrijkste leider. Zijn collega’s noemden hem “het beest” vanwege zijn gewelddadige aard. Hij voerde een meedogenloze campagne zowel tegen rivaliserende gangsters als de Italiaanse staat, wat leidde tot de moord op antimaffia- aanklager Paolo Borselino. Wij zoeken de naam van deze in november 2017 overleden gangster.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8268

In het Oostenrijkse Mattighofen werd in 1934 door Hans Trunkenpolz een motorfietsmerk opgericht. Het bedrijf is vooral bekend om zijn crossmotoren, maar sinds de introductie van de Duke in 1994 produceren ze ook wegmotoren. In 2020 komen er 2 special edition modellen vernoemd naar de huidige jonge wereldkampioen in de MX2 klasse Jorge Prado en de Italiaanse legende Antonio Cairoli. Inmiddels kan je van dit merk ook al fietsen verkrijgen. Welk merk zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8236

Wat is de naam van een Duits merk van allerhande elektrisch handgereedschap dat een partnerschap heeft met Brico? De kleuren zwart en oranje staan centraal.

Goed zo !
Pubquiz vraag Algemeen 8233

In Zuid-Afrika noemen ze het flaterwater. Onder welke naam kennen wij deze correctievloeistof?

Goed zo !