Pubquizvragen muziek

339 resultaten

band Marc Feld

U herkent ‘The dinosaur game’. Dit spel werd ontwikkeld door Google om u het wachten aangenamer te maken. Je speelt het spelletje immers als je moet wachten op een internetverbinding. De dinosaurus was oorspronkelijk bedoeld als grapje: geen internet hebben, staat volgens Google immers gelijk aan leven in prehistorische tijden. Google noemde het spel tijdens de ontwikkeling ‘Project Bolan’, weer een grapje, verwijzend naar een zekere Marc Feld. Jij schrijft de naam op van zijn band.

Goed zo !

De muziekstijl die we zoeken, kunnen we omschrijven als een subgenre van hiphop. Eén van de bekendste figuren in de scene is Chief Keef. Als we op zoek gaan naar de oorsprong van deze stijl komen we snel uit in het ondergrondse Chicago waar criminaliteit, moord en bendeoorlogen schering en inslag zijn. De naam verwijst dan ook letterlijk naar het plegen van geweld. Welke muziekstijl zoeken we?

Goed zo !
Funko poppetjes

Funko is een bedrijf dat in haar eigen stijl poppetjes maakt van celebrities, zowel bestaande als gecreëerde. Wie herken je hier?

Goed zo !
heads will roll

De remix ‘heads will roll’ werd door de Canadese DJ A-Trak nummer één in de nationale en internationale hitlijsten. Van welke New Yorkse indie rockband is het origineel?

Goed zo !
album The Beatles

Wat is de titel van het achtste studioalbum van de Engelse rockband The Beatles, uitgebracht in 1967, dat algemeen wordt beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke albums in de geschiedenis van de populaire muziek, en dat een iconische hoesontwerp heeft van Peter Blake en Jann Haworth?

Goed zo !
Green Green Grass

Green green grass, is een nummer van een Britse singer-songwriter van 28 jaar. Hij had eerder hits met Budapest en Shotgun, die wereldwijd veel succes kenden. Deze zomer was hij een van de headliners op Pukkelpop. Wat is de naam van deze singer-songwriter?

Goed zo !
overleden Maxi Jazz

Op 23 december 2022 kregen we het jammerlijke nieuws te horen dat Maxi Jazz, de frontman van de dancegroep Faithless, overleden is. Weet je zijn echte naam?

Goed zo !
Nederlandse band stopt 2022

Na 41 jaar besliste deze Nederlandse band om er mee op te houden. Elementen uit de soul, blues en rock worden tot een eigen geluid gecombineerd in de meer dan twintig albums die de groep uitbracht. Welke band ziet u?

Goed zo !
Vader Abraham
© G.Lanting

De man die u hier ziet, overleed in november 2022. Als vader Abraham zette hij het Nederlandse lichte lied en de smurfen op de kaart. We vragen naar zijn echte naam.

Goed zo !
rockband uit 2022

Voor deze vraag zoeken we een rockband uit de V.S., opgericht in 2002. Brandon Flowers is de leadzanger van de band. In 2005 braken zij, mede dankzij de vele aandacht voor indie, door. Hun singles Mr. Brightside en Somebody Told Me.

Goed zo !
Eurosongfestival Oekraïne

Zoals verwacht won Oekraïne het Eurovisiesongfestival 2022 in Italië. De folk-rapgroep Kalush Orchestra mocht zicht uitroepen tot winnaars. Met welk liedje wonnen ze?

Goed zo !
Boogie Wonderland

Welke discoband uit dde jaren 1970 hadd een wereldhit met het liedje 'Boogie Wonderland'?

Goed zo !

Een van de vreemdere hypes van de voorbije lockdowns was bardcore, het coveren van moderne popliedjes in een Middeleeuwse stijl. Zo meteen horen we een fragment. Welke artiest wordt hier gecovered?

Goed zo !
winnaar Eurosong 2019

Wie was de winnaar van Eurosong 2019 met het lied Arcade?

Goed zo !
Mozart

Wat is de dubbele voornaam van Mozart?

Goed zo !