Pubquizvragen series

169 resultaten

Pubquiz vraag Series 6976

Brains is al jaren het uithangbord van onze kwis. Dit personage komt uit een Britse sciencefictionserie gemaakt in de jaren zestig door Gerry Anderson en zijn vrouw Sylvia. De serie draait om de organisatie International Rescue, een organisatie die als doel heeft rampen te bestrijden met geavanceerde machines en apparatuur. De serie bestaat uit 32 afleveringen van ongeveer 50 minuten en twee films. Graag de naam van deze serie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6966

U ziet een foto uit een sciencefictionfranchise bedacht door de Amerikaanse producent en schrijver Glen Larson. In een ver weg gelegen sterrenstelsel lanceren de Cylons een verrassingsaanval op de 12 koloniën en maken deze onleefbaar voor de mensen. Een paar duizend inwoners kunnen aan de vernietiging ontkomen, en verzamelen zich in het laatste militaire schip. Graag de naam van dit schip en tevens de naam van deze serie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6955

Van u vernemen we graag de naam van deze Amerikaanse dramaserie. De reeks, die gebaseerd werd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood, werd ontwikkeld door Bruce Miller. De hoofdrol wordt vertolkt door Elisabeth Moss. Het was de eerste serie van een streamingdienst die bekroond werd met de Emmy Award voor beste dramaserie. De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6945

U ziet hier een foto uit een Amerikaanse dramaserie over de Vietnamoorlog die op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden van 1987 tot 1990. De titelsong was vanaf de tweede aflevering Paint It Black van The Rolling Stones. De serie was vernieuwend omdat ze regelmatig ernstige verwondingen en doden toonde. Ook kwamen sociale problemen als racisme, zelfmoord, terrorisme, oorlogsmisdaden en drugsgebruik aan bod. Graag de naam van deze serie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6935

Baywatch is een Amerikaanse televisieserie over (fictieve) strandwachten die de stranden van Malibu in Los Angeles County bewaken. De reeks liep van 1989 tot 2001. De show verwelkomde veel verschillende acteurs over de jaren, waarvan David Hasselhoff en Pamela Anderson wellicht de bekendste waren. Dat Hasselhoff Mitch Buchannon speelde weet u wellicht nog wel. Wij willen echter de voornaam weten van het personage dat Pamela Anderson speelde.

Goed zo !

U zag net een fragment uit een Amerikaanse actieserie die op de Amerikaanse tv werd uitgezonden van 1984 tot en met 1987. De serie ging over een geheime supersonische militaire helikopter en diens bemanning. De show werd ontwikkeld door Donald Bellisario. Van zijn hand zijn ook series als Magnum P.I., Quantum Leap, JAG en NCIS. Graag de codenaam van deze helikopter en tevens de naam van deze TV serie.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6915

In deze rubriek gaan we uw kennis testen over TV series. Als eerste zag u een fragment van een Amerikaanse tienersoap die van 1990 tot 2000 op de televisiezender Fox Network uitgezonden werd. De soap speelde rond een groep tieners in de chique wijk Beverly Hills op de West Beverly Hills High School. Als u de naam van deze serie weet dan weet u ook de postcode van Beverly Hills. Graag de postcode.

Goed zo !

Jullie zagen de trailer voor de miniserie “Appel Tree Yard” waarin onze gezochte Engelse actrice de rol van Dr Yvonne Carmichael speelde. Eerder maakte ze haar debuut op het witte doek als Bess McNeil in Lars von Triers Breaking the Waves uit 1996, waarvoor ze ook meteen genomineerd werd voor een Oscar. Dit jaar schitterde ze als Ulana Khomyuk in Chernobyl, waarvoor ze dit jaar een Emmy-nominatie voor in de wacht sleepte. Welke actrice zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6609

De eerste was nog redelijk intelligent. Hij was de zoon van Robin de mestverzamelaar en vriend van Prins Edmund. De tweede was al minder intelligent, werd mishandeld en moest in de dakgoot slapen. Ook de derde werd nog mishandeld, maar schopte het wel tijdelijk tot Lord, ook al at hij vaak mest. De vierde was fan van Lord Flashheart, had communistische neigingen en werd uiteindelijk uit de loopgraven gestuurd. Wie bracht ons vaak aan het lachen met een "cunning plan" ?

Goed zo !
Pubquiz vraag Acteurs 6472
© THMS.nl

Deze Amerikaanse acteur speelde reeds in tal van series, met als uitschieters zijn rol van F.B.I. Assistant Director Kendall in Alias en uiteraard die van John Locke in Lost. In 2017 kon u hem bezig zien als presentator van de documentaire serie Mysteries of the Missing op Discovery Science. Zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6433

Deze Britse legerkapitein is een fictief personage uit de boeken van Agatha Christie. Hij raakt gewond in de oorlog en keert terug naar Engeland. Daar leert hij Hercule Poirot kennen en hij wordt zijn assistent. In de tv-serie Agatha Christie's Poirot, die liep van 1989-2013, werd zijn personage vertolkt door Hugh Fraser. Naam van dit personage?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6405

We zoeken een reeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. Het eerste seizoen ging van start op 26 april 2017 bij de streaming dienst Hulu. Het is tevens de eerste serie van een streaming dienst die bekroond werd met zowel een Emmy Award als de Golden globe. De hoofdrol wordt vertolkt door Elizabeth Moss.

Goed zo !
Pubquiz vraag Netflilx 6181

Black Mirror is een Britse televisieserie, waarvan iedere aflevering een andere cast en een losstaande verhaallijn heeft. Overkoepelend thema van Black Mirror vormen de snelle technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw, mogelijke verdere ontwikkelingen en hoe deze de werkelijkheid beïnvloeden. Maar wie is de bedenker en schrijver van Black Mirror?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6147

We zoeken een personage uit de serie Family Guy. Het gaat over een bejaarde homofiele pedofiel die verderop in de straat woont. Hij is bijzonder geïnteresseerd in Chris. Hij heeft een hoge, zachte verwijfde stem en spreekt medeklinkers sissend uit met een hoge fluittoon. Hij komt regelmatig voor in de serie, en draagt dan een lichtblauwe badjas met slippers. Hij heeft een lamme hond genaamd Jesse en maakt wandelingen met een ouderwets looprek. Ook maakt hij vaak ongepaste, seksueel getinte opmerkingen naar tienerjongens. Van zijn geschiedenis is niet veel bekend, maar er wordt aangenomen dat hij heeft veel heeft rondgehangen bij schoolpleinen. Ook was bij een veteraan ten tijden van de Tweede Wereldoorlog.

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 6145

TV-geschiedenis: Iedereen kent waarschijnlijk nog het TV-programma uit de jaren negentig ‘Baywatch’ waarin wulpse dames in rode badpakken het strand bewaakten. Er zaten ook sommige gebruinde mannen in deze serie. Hoe heette het personage van David Hasselhof in de serie?

Goed zo !