10e quiz Young Ones 2018

Quizronde 2: 2. Tweelingronde

Organisatie quiz: Basketbalploeg Young Ones Landegem

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 110

Moeilijkheid: 89.79 %

Uitleg ronde: 2. Tweelingronde: Deze ronde bestaat uit 20 kortere vragen en eigenlijk maar uit 10 antwoorden. Elk antwoord heeft immers één tweeling antwoord. Een antwoord dat hetzelfde is, zeer gelijkend, een vertaling of delen bevat van een ander antwoord. Soit er is verwantschap tussen de antwoorden. Ik geef een voorbeeld: wie was de zanger van de groep Gorki: Luc De Vos, andere vraag: hoe heet de Amerikaanse nieuwszender met een uitgesproken rechts conservatief en republikeinse inslag: Fox News: U begrijpt het plaatje. Voor alle duidelijkheid de vragen met hetzelfde tweelingantwoord worden niet noodzakelijk na elkaar gesteld.

We zien hier Stephen Curry, sterspeler van de Golden State Warriors in de Amerikaanse basketball competitie NBA. Maar welke stad gelegen aan de westkust van de VS aan de baai van San Francisco is de thuisbasis van de Golden State Warriors.

Goed zo !
Pubquiz vraag Munteenheden 4566

Een mooi beeld van het carnaval in Rio de Janeiro in Brazilië waar de gemiddelde Braziliaan heel wat geld aan spendeert. Maar welk geld ? Wat is de munteenheid van Brazilië?

Goed zo !
Pubquiz vraag  4567
© Doug Janson

Van de ene schoonheid met pluimen naar de andere schoonheid met pluimen. Wat is de naam van deze familie van vogels uit de orde van zangvogels, hun leefgebied is vrijwel beperkt tot Papoua-Nieuw-Guinea en omringende eilanden, en het noordoosten van Australië. Deze vogels zijn uitgedost met zeer weelderige veren. De mannetjes van de meeste soorten zijn felgekleurd en getooid met sluiers, capes, waaiers en dergelijke.

Goed zo !

Wat is de naam van deze Franse zangeres en actrice, die hits scoorde met Joe le taxi en Be my baby en die het bed deelde met onder andere Lenny Kravitz en Johnny Depp. Ze heeft een kenmerkend spleetje tussen de tanden.

Goed zo !

Mensen, mensen: dit gaat uiteraard over de aalstenaar Timtation. Iedereen die de boekskes volgt weet wat de volledige naam is van Tim.

Goed zo !
Pubquiz vraag Natuurkunde 4570

We zien hier een foto van George Lemaître, geboren in 1894 een Belgisch priester, wiskundige, natuurkundige, astronoom en kosmoloog. Hij wordt beschouwd als één van de grondleggers van welke theorie over het ontstaan van het heelal.

Goed zo !
Pubquiz vraag Bomen 4571

Welk geslacht van loofbomen wordt met de Latijnse benaming Quercus genoemd? Er bestaan Portugese, Mongoolse, Amerikaanse, Winter en Zomerversies van.

Goed zo !

Hij werd geboren als Jan Leverman. Deze Nederlander was zanger, componist, cabaretier en televisiepresentator en kwam al snel uit de kast. Onder welke naam kennen we deze man beter?

Goed zo !

We zoeken een voetbalploeg die uitkomt in de Spaanse Primera Division. Ze hebben als thuisbasis Sevilla en werden in 1907 opgericht door afvallige leden van FC Sevilla. Hoe heet deze ploeg waarvan U hier het logo ziet?

Goed zo !
Pubquiz vraag Wielrennen 4574
© Granada

We blijven bij de sport. “Auf Wiedersehen!” dat waren de woorden van Michel Wuyts toen dit Belgisch toptalent na een fenomenale inhaalrace zijn laatste Duitse concurrent ter plaatse liet om zo naar de wereldtitel wielrennen te rijden bij de junioren op het WK in Oostenrijk (2018). Wat is zijn naam?

Goed zo !

Erg korte vraag. Hoe heet dit bloempje?

Goed zo !

We zien een Vlaams schrijver en dichter. Hij staat bekend als de man die zijn volk poëzie leerde lezen. Zijn derde vrouw was schrijfster Kristien Emmerechts. Hij stierf plots aan een hartaanval in Lissabon. De Lenige Liefde is één van zijn bekendste dichtbundels. Wat is de naam van deze dode dichter?

Goed zo !
Pubquiz vraag Series 4577

We zien hier de cast van een populaire Amerikaanse TV serie die in 2007 startte en intussen aan seizoen 11 is aanbelandt. Het twaalfde en laatste seizoen werd al aangekondigd. De serie is zo populair dat de acteurs die de hoofdrollen voor zich nemen zowat 1 miljoen dollar per aflevering verdienen. Daar moet ik toch minstens twee kwissen voor presenteren. Hoe heet deze serie die ook op Q2 te zien is?

Goed zo !

Welk orgaan van het menselijk lichaam is omgeven door een dubbel vlies, de pleura. Het rechter deel van het orgaan bestaat uit drie kwabben het linker slechts uit twee.

Goed zo !

De Belgian Cats hebben op het WK in Spanje vele fans bijgekregen met hun sprankelend en gevarieerd basketspel, waarmee ze de vierde plaats behaalden. Namen als Mestdagh en Meesseman klinken voor de meesten niet meer zo onbekend. De naam van de veteraan in de nationale vrouwenploeg was al eerder bekend maar herinnert u zich deze nog. Hoe heet de oudste speelster bij de Cats?

Goed zo !

Deze Britse actrice werd wereldberoemd door haar prestaties in de zevende en de achtste Star Wars film, respectievelijk The Force Awakens en The Last Jedi waarin ze de rol van Rey speelde. Ze speelde ook mee in de film “Murder on the Orient Express” waar ze huidige vriend Tom Bateman leerde kennen. U kent ongetwijfeld juffrouw Ridley maar wat is haar voornaam?

Goed zo !

De Quick-Step formatie van manager Patrick Lefever kende dit jaar (2018) een boerejaar met een absoluut record van 73 overwinningen. Ze schrijven zelf dit succes toe aan de samenhorigheid in de groep, iedereen die voor iedereen opkomt. Zo hebben ze ook een bijnaam bedacht voor de groep om dit te illustreren. Hoe noemen de Quicksteppers zich?

Goed zo !
Pubquiz vraag Schilders 4582

Dit schilderij De Spanjaard in Parijs werd gemaakt door een Belgisch schilder, die geboren werd in 1872. Het belangrijkste deel van zijn werk wordt tot het Fauvisme gerekend. Hij werd in Parijs gevormd door Moreau en Matisse maar stierf al op 27 jarige leeftijd aan vlektyfus, nog voor de 27 club bestond. Hoe heette deze schilder naar wie in Schaarbeek, Antwerpen en Namen een straat vernoemd werd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4583

“Captain, my captain” een veel gebruikte zinsnede in deze Oscar-winnende film uit 1989 met de betreurde Robin Williams en de piepjonge Ethan Hawke in de hoofdrollen. Wat is de naam van deze film over het leven op een Amerikaanse kostschool?

Goed zo !

Een streepje muziek. Hoe heet deze Belgische band?

Goed zo !