Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren,
tonen we deze reclame.
Na het bekijken van deze advertentie,
krijg je dit 2 uur niet meer te zien.

Quiz Giscokwis 2019

Quizronde 6: Ronde 6

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: Ronde 7R8: Ronde 8Andere quiz
   Organisatie quiz Scouts Gisco
   Datum:
   Aantal ronden8
   Aantal vragen79
   Moeilijkheid62.1%

Quizvraag Aardrijkskunde 6963Van u vernemen we graag de naam van een eiland en Frans overzees departement in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Een oude benaming, die in 1848 werd afgeschaft, is Île Bourbon. Tot de opening van het Suezkanaal was het een belangrijke stop onderweg naar Oost-Indië. Omdat het een Frans departement is, maakt het deel uit van de Europese Unie.

We give a name to something that has been with the team for years. We are a family, we race together, win together and live together – and nobody is ever left behind. The team is stronger than the single individuals, that is the very core of our team. Deze tekst staat op de webpagina van het wielerteam van Patrick Lefevere. Het verwijst naar de bijnaam die Brian Holm introduceerde voor de hongerige renners van het team. Wat is deze bijnaam van de ploeg?Quizvraag Eten en drinken 6965Kaviaar, ook wel het zwarte goud genoemd, bestaat uit de onbevruchte eitjes van een vis. De naam "kaviaar" is afkomstig van het Perzische woord ??????? (Khag-avar). De eerste kaviaareters waren Perzen (Iraniërs) die geloofden dat kaviaar hun uithoudingsvermogen en hun potentie zou verbeteren. Negentig procent van de kaviaar die op de markt gebracht wordt, is ofwel van Russische of van Iraanse afkomst. Graag de naam van de vis waaruit deze delicatesse komt?Quizvraag Series 6966U ziet een foto uit een sciencefictionfranchise bedacht door de Amerikaanse producent en schrijver Glen Larson. In een ver weg gelegen sterrenstelsel lanceren de Cylons een verrassingsaanval op de 12 koloniën en maken deze onleefbaar voor de mensen. Een paar duizend inwoners kunnen aan de vernietiging ontkomen, en verzamelen zich in het laatste militaire schip. Graag de naam van dit schip en tevens de naam van deze serie.
Quizvraag Algemeen 6967Het getal pi is een wiskundige constante. Het getal is de verhouding tussen de omtrek en de diameter van een cirkel. Het symbool pi is de kleine letter uit het Griekse alfabet. Dit symbool werd door Engelse wiskundigen William Oughtred in 1647, en Isaac Barrow in 1664 al gebruikt als afkorting van het Griekse woord periphereia (= omtrek van een ronde vorm). Van u vernemen we graag de getalwaarde van pi afgerond op 6 (zes) cijfers na de komma.Quizvraag Mythologie 6968Van u vernemen we graag de naam van de zoon van de Titaan Iapetus en de broer van onder andere Atlas en Epimetheus. Bij de oorspronkelijke toebedeling van gaven en vaardigheden door de Griekse goden was de mens er bekaaid afgekomen. Uit hybris stal de mythische figuur die we zoeken het vuur bij de Olympische goden en schonk het aan de mensen. De mens leerde er metaal mee te bewerken en zich technische vaardigheden toe te eigenen.Quizvraag Politiek 6969We zoeken de naam van een Amerikaanse belangenorganisatie die zich van oorsprong inzette voor scherpschutterskunst voor militairen en meer recentelijk voor het recht van burgers om vuurwapens te mogen bezitten. Als gevolg van haar grote ledenaantal en sterke lobby is de groep een invloedrijke en machtige organisatie in de Verenigde Staten. De afkorting is voldoende.

Wendy Van Wanten, aka Iris Vandenkerckhove, is een model en zangeres. Ze begon haar carrière als model en verscheen onder meer in Elle, Vogue,... Ze werd vooral bekend van het programma De PinUp Club. In 2006 was ze het onderwerp van het VTM programma Wie wordt de man van Wendy? Graag de voornaam van de partner die ze daarmee gevonden heeft. Laatste maanden hebben de boekjes hun blaadjes vol met hun knipperlichtrelatie. Volgens de laatste info zou het nu weer aan zijn…


Van u vernemen we graag de merknaam voor een elektrisch aangedreven voertuig dat is opgezet voor het vervoer van kinderen in het kader van de buitenschoolse opvang. Na een tragisch ongeval op 2 oktober 2018 in het Nederlandse Oss is tot nader order het gebruik van het vervoermiddel op de openbare weg in Nederland en in de Belgische gemeente Haacht verboden vanwege te grote veiligheidsrisico's.


Courtney Hadwin (13) liep rood aan toen ze voor het eerst het podium van ‘America’s Got Talent’ betrad. Niemand had verwacht dat net dit verlegen meisje zou transformeren tot een superster vanaf het moment dat de muziek begon te spelen. In het komende fragment zingt ze een nummer van een zangeres met de bijnaam Queen of Rock of "Queen of Rock 'n' Roll". Graag de naam van de originele uitvoerder dus.Volgende ronde

R1: Ronde 1R2: Ronde 2R3: Ronde 3R4: Ronde 4R5: Ronde 5R6: Ronde 6R7: Ronde 7R8: Ronde 8Andere quiz