Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizronde 3: Reeks 2

Organisatie quiz: TTC De Pinte

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 92

Moeilijkheid: 89.14 %

Pubquiz vraag BBC 4243
© gordonflood

Een tv-legende zette na het vorige voetbalseizoen een punt achter zijn carrière. Deze 72-jarige voetbalcommentator nam immers na een dienstverband van 50 jaar afscheid van de BBC. De populaire commentator was aanwezig op liefst tien WK’s en EK’s en gaf ook commentaar bij ruim 200 interlands van de Engelse nationale ploeg. Hoe heet deze man die in ons land ook bekend werd via het programma ‘Match of the Day’?

Goed zo !

In Back to the Future maken Marty McFly en Dr. Emmett Brown een reis door de tijd. Maar weet u ook met welke auto zij dat deden? Met de merknaam zijn we al tevreden.

Goed zo !

Ze vormt de grens tussen Azië en Europa, verbindt de Zwarte Zee en de Zee van Marmara en splitst de stad Istanboel. Hoe heet deze zeestraat?

Goed zo !

Sinds Antwerpen de start van De Ronde Van Vlaanderen organiseert, ging de Scheldeprijs op zoek naar een nieuwe startplaats. In 2017 startte de wedstrijd eenmalig in Mol als eerbetoon aan de afscheidnemende Tom Boonen. De oudste wielerwedstrijd ter wereld start vanaf dit jaar (2018) in deze Nederlandse stad. Wat is de naam van deze stad aan de Westerschelde die de derde grootste haven van Nederland herbergt?

Goed zo !

We zoeken de naam van een certificaat dat aan een document wordt toegevoegd om de vormelijke juistheid ervan te bevestigen. Dit certificaat wordt uitgereikt door de FOD Buitenlandse Zaken en vervangt de legalisatie. Wat is de naam van dit certificaat dat enkel kan worden gebruikt door de staten die partij zijn bij het gelijknamige verdrag uit 1961?

Goed zo !
Pubquiz vraag Mode 4248

Dit Engelse merk is in de eerste plaats bekend uit de bokswereld, met als bekendste uithangbord Mohammed Ali. Daarnaast produceert het ook truien, broeken en schoenen waarmee het merk in de jaren zestig populair werd bij de arbeidersklasse in Londen. Maar alhoewel het elders goed verkoopt staat de verkoop in België, Nederland en Duitsland onder druk door de associatie met racisme en de rechts-radicale jeugd. Naam graag van dit merk.

Goed zo !
Pubquiz vraag Astronomie 4249

Welk natuurfenomeen dat op 21 januari volgend jaar opnieuw zichtbaar is in België wordt op het scherm weergegeven?

Goed zo !

Nadat een nieuw softwarepakket door de ontwerpers zelf is getest, wordt het in een tweede fase vaak vrijgegeven aan een groep gebruikers of aan het grote publiek. Er wordt dan gevraagd de software te testen en feedback te geven om zo bugs, compatibiliteitsproblemen of andere inconsistenties op te lossen. Hoe noemen we een dergelijke testversie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaamse film 4251

Deze film begint bij Sinterklaas, die een hartstilstand krijgt vlak voor de stoomboot de haven van Antwerpen binnenvaart. Hij wordt vervangen door de knorrige Sint Jan. Vanaf dan lopen verschillende verhaallijnen door elkaar, maar allemaal komen ze in aanraking met Sint Jan en spelen ze zich af in Antwerpen. Liefde is de rode draad in de film: je moet erin geloven zoals in Sinterklaas. Wat is de titel van de film uit 2010?

Goed zo !