Quiz van TTC De Pinte 2018

Quizronde 9: Reeks 7

Organisatie quiz: TTC De Pinte

Aantal ronden: 9

Aantal vragen: 92

Moeilijkheid: 89.21 %

Pubquiz vraag Taal 4319

Spreekwoorden. U moet op zoek gaan naar een spreekwoord waarvan u enkel de klinkers ziet. Om het niet onmogelijk te maken hebben we de klinkers al per woord gegroepeerd. Het is de bedoeling dat u het volledige spreekwoord neerpent.

Goed zo !

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar vorige maand (oktober/november 2018) werd deze man dan toch benoemd als directeur van de Nationale Bank. Er was heel wat commotie ontstaan omdat hij de enige vrouw in dat mannenbastion verving. Na zijn aanstelling besliste de regering wel tot een hervorming die meer vrouwen in de bestuurstop van de Nationale Bank moet brengen. Hoe heet hij?

Goed zo !
Pubquiz vraag Boeken 4321

Met dit boek won Arnon Grunberg zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs, iets wat niet veel schrijvers kunnen zeggen. In de roman uit 2006 begint Jörgen Hofmeester aan de epiloog van zijn overbodige leven. Zijn enige reden van bestaan is zijn hoogbegaafde jongste dochter. Hij is dan ook vervuld van angst om die te verliezen. Naam graag van de jongste dochter, tevens titel van het boek.

Goed zo !

Wielrennen. Op het EK in Glasgow pakten Robbe Ghys en Kenny de Ketele goud in de ploegkoers. Mooie prestatie, ook met het oog op de volgende Olympische Spelen, want in 2020 zal het terug op het programma staan. We willen graag de Engelse naam van dit pistenummer die verwijst naar de plaats waar het nummer voor het eerst werd gereden tijdens een zesdaagse.

Goed zo !

Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is het dier dat we zoeken wel degelijk een kip. Meer nog, het Oud-Belgische kippenras wordt door lekkerbekken gewaardeerd voor de fijne smaak. Hoe heet dit kippenras?

Goed zo !

“Zoals een paleis een beerput nodig heeft, zo heeft de wereld hoeren nodig.” Het is geen wijsheid die u als excuus kan gebruiken bij uw vrouw, maar wel een uitspraak van een Italiaans filosoof en theoloog, die tot de scholastici wordt gerekend. Hij leefde van 1225 tot 1274 en wordt gezien als de meest invloedrijke denker op theologisch gebied uit de middeleeuwen. Zijn belangrijkste werk is Summa Theologiae, waaraan hij werkte tot 1 jaar voor zijn overlijden. Wat is zijn naam?

Goed zo !

Te veel is te veel. Dat geldt zeker ook voor het aantal calorieën in dit Canadese gerecht. Frieten met daarover verse kaas en dat nog eens overgoten met vleessaus, gezond kan je dit niet noemen. Toch is het het gerecht van de inwoners van Quebec. Hoe heet het?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 4326

Film Fest Gent ging van start met deze film van de jonge Gentse filmmaker Lukas Dhondt. De film is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en gaat over Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. De uitdaging om dat doel te bereiken wordt nog groter gemaakt doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. Naam graag van deze film.

Goed zo !