Quizvraag  4252

Welk beroep heeft de volgende persoon? Voor alle duidelijkheid, het gaat om een fictieve persoon en u dient het beroep te vormen met de letters uit de naam en de gemeente waaruit de persoon afkomstig is.

Goed zo !

Quizvraag  4253

Welk beroep heeft de volgende persoon? Voor alle duidelijkheid, het gaat om een fictieve persoon en u dient het beroep te vormen.

Goed zo !

Een “straffe madam” die we zoeken. Deze Engelse aristocrate was hertogin van Newcastle upon Tyne en vooral bekend om haar filosofische en feministische geschriften. Met “The Blazing World” was zij de auteur van een van de eerste sciencefiction-verhalen. Wie zoeken wij?

Goed zo !


Quizvraag Media 4255

De titel van dit programma is geleend van een legendarische scene uit een al even legendarische Nederlandse film uit 1986. Wij willen graag weten in welk TV-programma Cath Luyten dit najaar al voor het vierde seizoen indringende portretten maakt?

Goed zo !

In het stadion van deze voetbalclub hangt een unieke klok die bijhield hoe lang de club in de Bundesliga actief was. De klok stond op 12 mei 2018 op 54 jaar, 261 dagen en 19 uur. Daarmee was de club de enige die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken in de eerste klasse speelde. Ze werd zes maal landskampioen, maar zakte in mei voor het eerst naar tweede. Hoe heet deze club?

Goed zo !


Op algemeen verzoek is er dit jaar terug een spellingsvraag. Welk woord is fout gespeld in volgende zin: “De rancuneuze procureur des Konings vorderde dertig jaar cel tegen de sjoemelende antiquair die maar liefst honderddrieënveertig miljoen euro verdonkermaande”?

Goed zo !

Quizvraag Chemie 4258

Een base, ook wel een loog of alkali genoemd, is de tegenhanger van een zuur. Je kan een base in oplossing herkennen door de blauwe kleur op lakmoespapier. Een base in oplossing heeft een pH-waarde hoger dan een bepaalde waarde. Welke waarde?

Goed zo !


Enkele scholieren aan de middelbare school in Florida willen hun maagdelijkheid verliezen. Daarom gaan ze naar een seksclub, om er prostitueés te bezoeken. Ze krijgen het aan de stok met de uitbater en de politie, maar in de eindscene slaagt hoofdpersonage Pee Wee in zijn opzet en verliest hij zijn maagdelijkheid. Wat is de titel van deze komische Amerikaanse cultfilm uit 1982?

Goed zo !