1A) In de finale van het WK dit jaar (2018) waren er maar liefst twee spelers met een Belgische connectie. De ene bleef negentig minuten op de bank, de andere maakte een doelpunt en een penaltyfout. Wij willen graag de naam van een van beiden.

Goed zo !


1B) Deze man speelde maar liefst twee WK-finales en heeft een wel heel duidelijke link met België. Hij speelde zes jaar bij Anderlecht en twee bij Standard. Daarnaast was hij twee maal trainer van Anderlecht en trainde hij Antwerp en Standard in ons land. Wat is de naam van deze man?

Goed zo !


1C) Deze man is de enige die kan zeggen dat hij ooit als basisspeler een WK-finale won en in de Belgische competitie actief was. In de nadagen van zijn carrière speelde hij in 2015 een half seizoen in de Belgische competitie. Dit was echter geen succes, want hij speelde maar vier matchen. Zijn naam graag.

Goed zo !


2A) Deze pinguïn wordt gemiddeld 110 cm groot en kan tot 37 kilo wegen. Deze grootste pinguïnsoort wordt ook nog gekenmerkt door een kromme snavel. Het zijn bijzonder sterke dieren die broeden in de volle winter wanneer de temperatuur tot -60°C kan bedragen. Welke pinguïn zoeken we?

Goed zo !


2b) Deze meeuw lijkt sterk op een zilvermeeuw, maar mist de zwarte vleugelpunten. Hij heeft een wit zomerkleed met lichtgrijze rug, maar in de winter krijgt hij donkere strepen op zijn kop. Er bestaat zowel een grote als kleine variant van deze meeuw, maar u ziet de foto van een grote. Welke meeuw is dit?

Goed zo !


2C) Dit klein vogeltje is iets groter dan de goudhaan en heeft twee opvallende geelachtige vleugelstrepen. Hij komt soms bij ons overwinteren, maar zijn broedgebied ligt in Siberië. Ervaren spotters zullen hem wel gemakkelijk herkennen aan zijn typische geluid. Aangezien wij niet zo goed zijn in vogelimitaties, krijgt u er een filmpje van.

Goed zo !


Quizvraag Eten en drinken 4290

3A) Deze choco is een klassieker. En alhoewel er ook witte variant bestaat, blijft de pure chocoladepasta de beste voor ons. Wij willen graag de naam van het merk dat al bestaat sinds 1913.

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 4291

3B) Dit product is een artisanaal streekproduct uit de Antwerpse Kempen dat al bestaat sinds 1970. Het is eigenlijk geen choco, maar verse kaas waar chocolade is bijgevoegd. Zo wordt het een frisse, zoete smeerpasta die u ook bij u in de supermarkt vindt. Hoe heet dit product?

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 4292

3C) U ziet op het scherm een foto van uw dagelijkse pot Nutella. Alleen zijn de ingrediënten gescheiden weergegeven. Het zal u niet verbazen dat suiker het ingrediënt is dat het meest aanwezig is. Wij willen graag weten welk ingrediënt tweede meest, dus meer dan cacao en hazelnoten aanwezig is?

Goed zo !

4A) De Britse premier woont al jaren op dit adres met de beroemde voordeur. Wij willen graag weten op welk huisnummer deze voordeur zich bevindt.

Goed zo !

4B) Inderdaad, dit is werkelijk de Man van Melle. In zijn eeuwige beige regenjas maakte hij elke week zijn opwachting in het televisieprogramma “Schalkse Ruiters” op zoek naar knappe vrouwen. Die mochten hem altijd schrijven op zijn adres in Melle. Op welk huisnummer in de Koekoekstraat was dat?

Goed zo !

Quizvraag Samson en Gert 4295

4C) “Ik moest kloppen, want de bel doet het niet”, één van de vaakst gebruikte zinnen in Samson en Gert. Onze vraag is heel simpel. Op welk huisnummer was dat?

Goed zo !


5A) Thomas Detry, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts zijn op dit moment de beste Belgische spelers van deze sport. Over welke sport hebben we het?

Goed zo !

5C) Deze stad is gelegen in Andalusië in de provincie die dezelfde naam heeft als de stad. De stad telt nu iets meer dan 300.000 inwoners, maar was in de 10de eeuw de op een na grootste stad ter wereld. Uit die tijd zijn heel wat monumenten overgebleven waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Door de omvangrijke Spaanse kolonisatie zijn er op het Amerikaanse continent meer dan 1000 plaatsen vernoemd naar deze stad. Wat is de naam van deze Spaanse stad?

Goed zo !