Quizronde 7: Drietrapsspecial

Organisatie quiz: TTC De Pinte

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 100

Moeilijkheid: 87.17 %

Uitleg ronde: Drietrapsspecial: De volgende 7 vragen bestaan elk afzonderlijk nog eens uit 3 vragen. Men mag de tweede vraag niet beantwoorden als de eerste niet is beantwoord. Wie de derde vraag wil oplossen, moet op de eerste 2 vragen een antwoord geformuleerd hebben. Een correct antwoord op de eerste vraag levert 1 punt op. Wie de eerste 2 vragen foutloos kan oplossen, krijgt 2 punten. De 3 vragen correct, levert 3 punten op. Van zodra 1 antwoord fout is, kunnen op de gehele vraag geen punten meer verdiend worden.

Hierna volgen een aantal mogelijke scenario’s om het voorgaande te verduidelijken. Indien u twee vragen juist heeft en geen antwoord weet op de derde vraag, vult u beter geen antwoord in op die derde vraag. Een fout antwoord zal immers gelijkstaan met nul punten voor de gehele vraag. Het derde antwoord niet invullen, zal u nog twee punten opleveren voor de eerste twee vragen, indien deze correct waren natuurlijk. Indien u enkel het antwoord weet op de eerste en de derde vraag, antwoordt u beter alleen op de eerste vraag. Om de derde vraag te beantwoorden moet u immers het antwoord op de tweede vraag kennen. Kent u het niet, loopt u het risico nul punten te halen voor de gehele vraag indien u gokt.

Quizvraag Wielrennen Eddy Merckx 7436

We moeten eerlijk bekennen dat we dit Italiaans merk van espresso- en koffiemachines alleen maar kennen als naam van de wielerploeg waar Merckx voor reed toen hij zijn eerste tour won. De gelijknamige wielerploeg met grote Belgische en Spaanse inbreng was wielersponsor van 1955 tot 1969. Wat is de naam van deze wielerploeg?

Goed zo !


In 1975 zou Eddy Merckx zijn zesde Tour winnen. Als eerste ooit. Elke zichzelf respecterende Belg gelooft nog altijd dat hij en niet Bernard Thévenet de Tour gewonnen had als Merckx geen vuistslag gekregen had in de lever tijdens de 14de etappe. Tijdens de beklimming van een col in het Centraal Massief zorgde een gefrustreerde Fransman er voor de ondergang van Merckx. Op welke col, voor het laatst beklommen in 1988, gebeurde dat?

Goed zo !


In 1969 reed Eddy Merckx met de gele trui om de schouders over de. De streep lag toen nog niet op de Champs-Elyssees, dat was pas het geval vanaf 1975. De eindstreep van de laatste rit lag tussen 1968 en 1974 op deze wielerbaan in Parijs. De baan heet tegenwoordig vélodrome Jacques-Anquetil, maar ze wordt nog altijd vaakst aangeduid met de naam van de gemeente vlak bij Parijs waar ze ligt. Welke gemeente is dat?

Goed zo !


Quizvraag Games 7439

Graag de naam van deze game die vooral op de Gameboy werd gespeeld.

Goed zo !


Quizvraag Games 7440

Wat is de naam van deze Nintendo-klassieker uit 1986?

Goed zo !


Quizvraag Games 7441

Hoe heet dit avontuurlijk spel dat in 1996 werd uitgegeven?

Goed zo !


Bij elke verkiezing staan er op de politieke lijsten wel een aantal witte konijnen die een carrièreswitch proberen te maken. Bij de vorige verkiezingen waren er maar liefst twee exwinnaars van de miss-Belgiëverkiezing die op een open-VLD lijst probeerden verkozen te raken in respectievelijk het Europees en het federale parlement. Wij willen de naam van een van beiden.

Goed zo !

Quizvraag Skiën 7443
© Stef from gap

Deze man won in zijn carrière éénmaal de algemene wereldbeker skiën. Hij won de wereldbeker afdaling in 1995, ‘96 en ‘97 en de wereldbeker super-G in ‘97. Later maakte hij een serieuze carrièreswitch, hij won immers de Dakar Rally in 2006. Wat is de naam van deze Fransman?

Goed zo !


Quizvraag James Bond Auteurs 7444

In de vijfde James Bond film “You Only Live Twice” uit 1967 gaat James Bond, nadat er een paar ruimtecapsules zijn gekaapt, naar Japan om uiteindelijk de zoveelste keer de strijd aan te gaan met de misdaadorganisatie SPECTRE. De naam van de scenarioschrijver valt op, want het is een Britse schrijver die iedereen kent. Wie?

Goed zo !


Quizvraag Eten en drinken 7445

Eind jaren ‘60 was Procter & Gamble op zoek naar een manier om hun chips te verbeteren nadat klanten geklaagd hadden over gebroken en verschaalde chipjes en te veel lucht in de zak. Dus werd dit merk bedacht. Het is tegenwoordig eigendom van Kellogg, maar is nog steeds het vaakst verkochte merk van zogenaamde stapelchips. Hoe heet dit merk?

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 7446

Dit bedrijf gaat er prat op chips te maken van natuurlijke producten. De chips worden gebakken in koud geperste en enkelvoudige, saffloer- zonnebloem canola-olie. Dat moet dus wel wat duurder zijn. Ze hebben ook enkele speciale smaken. Hoe heet dit Amerikaanse merk dat je tegenwoordig ook bij ons terug vindt in de supermarkt?

Goed zo !

Quizvraag Muziek 7447

Het liedje “Video killed the radio star”, de eerste en bekendste single van een Britse band die eind jaren ‘70 een belangrijke rol speelde bij de opkomst van de elektronische popmuziek. Wat is de naam van deze band?

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 7448

Sommige whiskeys hebben een typische rooksmaak. Deze rokerige whiskeys krijgen hun smaak omdat er bij het drogen van de gerst een bepaald product verbrand wordt. Welke grondstof is dit?

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 7449

Wat wordt er precies verstaan onder een ‘single malt’?
a. Whiskeys op basis van gerst die uit hetzelfde vat komen
b. Whiskeys op basis van gerst die bestaan uit een of meer destillaten van dezelfde distilleerderij
c. Whiskeys op basis van gerst die minstens 12 jaar gerijpt zijn in vaten
d. Schotse whiskey op basis van gerst

Goed zo !

Quizvraag Eten en drinken 7450

We zoeken een bekende distilleerderij op het Schotse eiland Skye. Een van hun bekendste whiskeys heeft de naam storm gekregen, naar het zeer wisselvallige weer op het eiland. Hoe heet deze distilleerderij?

Goed zo !

Quizvraag Muziek 7451

Wij kennen deze Deense groep eigenlijk alleen maar van dit nummer dat in 1997 een wereldhit werd. Hoe heetten ze?

Goed zo !

Barbie bestaat echt. Het is immers de bijnaam van een Nederlandse televisiepersoonlijkheid die vanaf 2010 te zien was in diverse Nederlandse realityprogramma’s. De titels van de programma’s “Barbie’s bruiloft”, “Barbie’s Baby” en “Huisje, Boompje, Barbie” zeggen wat ons betreft genoeg. Wij willen graag weten in welk programma Samantha De Jong, alias Barbie, voor het eerst te zien was?

Goed zo !

U ziet Barbie samen met drie van haar vriendinnen. De linkse is het eerste vriendinnetje van Barbie met Afrikaanse afkomst en zag in 1968 het levenslicht. De middelste is van LatijnsAmerikaanse afkomst en werd in 1988 geboren. En de rechtse tenslotte is het allereerste vriendinnetje van Barbie. Ze werd in 1963 voor het eerst verkocht en alhoewel de versie met rood haar en sproeten het bekendst is, heeft ze ook al bruin en blond haar gehad. Wij willen graag de naam van één van de drie poppen. Met de voornaam zijn we tevreden.

Goed zo !

Quizvraag Muziek 7454

Deze Duitse band die opgericht werd in 1970 wordt beschouwd als een van de pioniers van de latere technomuziek. Wat is de naam van de band?

Goed zo !

Deze DJ uit Gent was vroeger bekend als Raving George. Ze was kind aan huis op I Love techno, Laundry Day en Tomorrowland. U ziet ze zo meteen live aan het werk op dat laatste festival. Jawel “ze”, want vanaf 2015 treed ze op onder haar eigen naam. Welke is dat?

Goed zo !

Quizvraag Muziek 7456
© Dave Walker

De koning van de techno wordt hij genoemd. Het nummer dat u zo meteen hoort, is een echte klassieker voor de fans. Voor sommigen onder u is dit dus een weggevertje. Maar hoeveel technofans zitten er echt in de zaal? We zoeken de naam van deze bekende techno DJ uit Detroit.

Goed zo !