Quiz van TTC De Pinte 2019

Quizronde 6: Reeks 5

Organisatie quiz: TTC De Pinte

Aantal ronden: 10

Aantal vragen: 100

Moeilijkheid: 84.08 %

Pubquiz vraag Auto 7428

Volkswagen gaat zijn legendarische busje in 2020 uitbrengen in een elektrische versie. Van dit ooit iconische busje zijn inmiddels al 6 generaties op de markt gebracht die steeds minder gemeen hebben met de eerste generatie die in de jaren zestig door de hippiegemeenschap in de armen werd gesloten. Wat is de naam van Volkswagens busje?

Goed zo !

Deze Duitser, op 95-jarige leeftijd overleden in 2016, werd de patentkoning genoemd. Op zijn hoogtepunt had hij maar liefst 1093 patenten op zijn naam staan. Hij is echter vooral bekend omwille van een uitvinding die op het eerste zicht eerder banaal is, met name een plastieken muurplug. Op vandaag dragen de meest verkochte plastieken pluggen nog steeds zijn naam. Welke is dat?

Goed zo !

“Met twee zinnen kan ik iemand met de grond gelijk maken.” Dat is volgens deze legendarische radiomaker zijn stijl geworden in de loop van de jaren. Begin februari ging hij na een jarenlange carrière bij Radio 1, Studio Brussel en de Nederlandse radio-omroep met pensioen. Hoe heet deze man, die u ook zou moeten kennen van zijn scherpe bindteksten als presentator van Rock Werchter en Pukkelpop?

Goed zo !
Pubquiz vraag Eten en drinken 7432

Het mooie weer is inmiddels voorbij, maar de kans is groot dat u tijdens de zomermaanden deze barbecue bent tegengekomen. Het betreft een veelzijdige barbecue die zowel om te grillen, te roken en als oven gebruikt kan worden. Naam graag van het bedrijf en gelijknamige keramische barbecue dat in 1974 werd opgericht en bekend is omwille van zijn herkenbare donkergroene kleur.

Goed zo !
Pubquiz vraag Geschiedenis 7433

Deze Engelsman is één van de grondleggers van de moderne politieke filosofie. “De staat beschermt ons tegen anarchie en het recht van de sterkste, zodat wij zonder angst kunnen leven en werken, maar in ruil daarvoor mag de staat wel beslissingen nemen in onze naam.” Deze impliciete afspraak heet een sociaal contract, en werd voor het eerst beschreven in Leviathan, het bekendste boek van deze man uit 1651. Hoe heet deze filosoof?

Goed zo !
Pubquiz vraag Kunst 7434

Dit Brusselse centrum voor hedendaagse kunst ligt in Vorst. Het opende in 2007 de deuren in een voormalige brouwerij die in 1930 ontworpen werd door Adrien Blomme. Tal van kunstenaars kregen reeds een platform in het centrum, waaronder volgende Vlamingen: AnneMie van Kerckhoven, Luc Tuymans, David Claerbout en Ana Torfs. Wat is de naam van dit kunstcentrum?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 7435

U ziet hier een foto van een Disney-Pixar samenwerking uit 2017. Het verhaal speelt zich af op het Mexicaanse platteland, waar Miguel een familiegeheim ontdekt waarmee hij contact kan leggen met zijn overleden voorouders. Wat is de naam van deze veelvuldig in de prijzen gevallen animatiefilm?

Goed zo !