Mogen we vragen om deze advertentie te bekijken?
Om onze kosten te compenseren, tonen we deze reclame, zo blijft de website gratis!
Na het bekijken van deze advertentie, krijg je dit 2 uur niet meer te zien.
De links zijn gecontroleerd en 100% veilig!

Quiz Vragen zonder Vlees quiz 3

Quizronde 5: Alfabetronde

R1: OpwarmrondeR2: Ronde 1R3: Ronde 2R4: Ronde 3R5: AlfabetrondeR6: Ronde 4R7: FotorondeR8: Ronde 5R9: FinalerondeAndere quiz
Organisatie quiz Bosuilen. De dorstige laven
Datum: 2019-08-23
Aantal ronden9
Aantal vragen137
Moeilijkheid29.71%

Quizvraag Aardrijkskunde 5919Deze eilandengroep in het noorden van de Grote Oceaan is gelegen tussen de USA en Rusland, en strekt zich over 1900 km uit van Alaska tot Kamtsjatka. De meeste van deze eilanden zijn in 1867 door de VS van Rusland gekocht en horen nu bij Alaska. De eilanden waren voor 1867 bekend als de Catharina-archipel. De naam komt waarschijnlijk uit het Tsjoektsjisch en betekent letterlijk ‘eiland’. Hoe heet deze eilandengroep?Quizvraag Geschiedenis 5920

© Bundesarchiv


Prominent nazi-ambtenaar die leefde van 1900 tot 1945. Hij werd het hoofd van de partijkanselarij en privésecretaris van Adolf Hitler. Zo had hij veel macht binnen het Derde Rijk doordat hij de toegang tot de führer controleerde en de activiteiten regelde van mensen die dicht bij Hitler stonden.


‘My way' is een evergreen die vooral bekend is in de versie van Paul Anka en Frank Sinatra. Het is echter een bewerking van het Franse origineel, uitgebracht door Claude François in 1967. Wat is de originele Franse titel van 'My way'?

Popcultuur met grote D, recht van Wikipedia: Bekende dansmove, denkt u gerust even visueel mee, waarbij de danser het hoofd laat zakken terwijl arm en elleboog worden omhoog geworpen. [Enter] Faut le faire. Hoe heet die bezigheid?


Aan welke Britse componist en dirigent hebben wij het in zijn 'Pomp and Circumstance March No. 1 in D' vervatte stuk 'Land of hope and glory' te danken?

Amerikaans bedrijf, opgericht in 2007 dat zogenaamde activity trackers maakt, apparaten die om de pols gedragen worden en allerlei gegevens meten zoals het aantal stappen, de hartslag, de slaapkwaliteit enzovoort. Bekende modellen zijn de Charge en de Inspire. Welk bedrijf?

Amerikaanse actrice die leefde van 1893 tot 1993, en die vooral bekend was van de stomme film. Toen dat medium uitstierf, hield ze echter niet op met acteren. In 1971 ontving ze een Oscar voor haar carrière. De grootmoeder van Billy Corgan was ook fan, en dat is de reden waarom het eerste album van The Smashing Pumpkins dezelfde naam draagt als deze actrice.

Een Japans woord dat 'transformatie' of 'abnormaliteit' betekent, maar het kan in het dagelijkse taalgebruik ook wel worden vertaald als 'pervers'. Buiten Japan wordt het vaak gebruikt als woord voor pornografische manga of anime. In Japan wordt het woord daar echter nooit voor gebruikt. Welke term zoeken we?
Quizvraag Sport 5927

© Kjetil Ree


Iers voormalig voetballer, geboren in 1965, die 56 keer uitkwam voor de nationale ploeg. Deze linkse vleugelverdediger is het bekendst van zijn periode bij Manchester United, van 1990 tot 2002, met wie hij onder andere 7 landstitels, 3 FA Cups en één keer de Champions League won.Quizvraag Media 5928

© Stadsradio Delft


Voor- en achternaam van de Nederlandse acteur die in de reeks 'Crimi Clowns' als Wesley Tersago het geheel aan elkaar praat en middels een video dagboek presenteert.

Legendarische Amerikaanse bigband-drummer die leefde van 1909 tot 1973. Hij stond bekend om zijn energieke en flamboyante manier van spelen. U kan hem onder andere kennen van zijn drumwerk in het nummer 'Sing, sing, sing' van Benny Goodman.
Quizvraag Wetenschap 5930Deze Russische wetenschapper was adjunct-directeur aan het Kurchatov Instituut voor Atomische Energie. Hij was lid van de regeringscommissie om de gevolgen van het ongeluk bij de kerncentrale van Tsjernobyl te beperken waarvoor hij in 1996 van Boris Jeltsin de titel Held van Rusland kreeg. Postuum, want de man pleegde zelfmoord in 1988. Hij is één van de hoofdpersonages in de HBO-miniserie ‘Chernobyl’. Daar wordt hij vertolkt door Jared Harris.Quizvraag Aardrijkskunde 5931Bekend, en in ons land dus meteen ook gevreesd, verkeersknooppunt tussen de A1/E19 en de Ring rond Brussel. De verkeerswisselaar heeft in technische zin de kenmerken van een turbine- en of sterknooppunt. Welk verkeerskundig kruispunt is dat? Postcode 1830.

2 in 1. In 1999 opgericht Brits sportwagenmerk waarvan u het M15 - type op het scherm ziet. Tevens de naam van de redelijk geweldige acteur die in ‘The Lord of the Rings’ met overgave gestalte gaf aan Denethor, stadhouder van Gondor.


Album van Michael Jackson uit 1979, met daarop hits zoals 'She's out of my life' en 'Dont't stop 'till you get enough'.Quizvraag Eten en drinken 5934Auguste Escoffier bedacht, ter ere van de gelijknamige opera, het originele recept voor de 'Dame Blanche'. Centraal daarin figureerde de witte variant van een bepaalde vrucht. Welke vrucht?

De leuke en lekkere eitjes van de vogel op de foto zijn erg in trek in de betere keukens. Hoe heet dat vleugeldier in het Engels?

Programma op Radio 2, elke zondag van 18u tot 20u. De presentatie is in handen van Vanessa Vanhove. Het programma is helemaal gewijd aan evergreens, standards en classics door crooners, jazzzangeressen en orkesten van toen en nu. Het lidwoord mag u weg laten.Quizvraag Mode 5937De naam van het logo van sportmerk Nike, in 1971 ontworpen toen het bedrijf nog Blue Ribbon Sports heette. Algemeen wordt aanvaard dat dit logo verwijst naar de vleugels van de godin Niké, maar dat klopt dus niet. Wat is de Engelstalige naam voor het bekende Nike logo?Quizvraag Muziek 5938

© David Shankbone


69-jarige Engelse schrijver van liedjesteksten, vooral bekend van zijn samenwerking met Elton John. De teksten van praktisch elke hit van Elton John zijn van zijn hand.Met deze term bedoelt men een lang en hoog trillend geluid. Het wordt gemaakt door volkeren in Afrika, India en het Midden- en Verre Oosten. De term die we zoeken is een soort van onomatopee.Quizvraag Eten en drinken 5940Italiaans gerecht van lapjes koud kalfsvlees, bedekt met een soort van tonijnsalade of mayonaise op smaak gebracht met tonijn. U ziet ook een afbeeldingQuizvraag Aardrijkskunde 5941Een rivier in de Amerikaanse staat Washington, bij het stadje Aberdeen. Kurt Cobain groeide hier op en een derde van zijn as is in deze rivier uitgestrooid. We vinden de naam ook terug in een live-album van Nirvana, uitgebracht in 1996.Quizvraag Series 5942Britse komische televisieserie, geschreven door Jimmy Perry en David Croft, die liep van 1990 tot 1993. Hoofdrollen waren er voor onder andere Paul Shane, Jeffrey Holland en Su Pollard. De serie speelt zich af in de jaren '20 en draait rond het aristocratische gezin Meldrum en hun bediendes; er wordt de spot gedreven met het upstairs and downstairs-systeem dat toen nog bestond. Naam van deze serie?Om taalkundig al mijn wauwelen, zeveren en zagen te resumeren: werkwoord uit onze Nederlandse taal, met als betekenissen 'praten zonder nadenken over wat je zegt', 'bluffen', 'grootspreken', 'leuteren', 'lullen', 'onzin uitkramen', 'raaskallen', 'zwammen', ja zelfs 'schwadronneren'. Indien een fervent beziger van deze hobby bent u een 'grootspreker', een 'windbuil' of desgewenst een 'pochhans'. Welk is dat prachtig werkwoord?Volgende ronde

R1: OpwarmrondeR2: Ronde 1R3: Ronde 2R4: Ronde 3R5: AlfabetrondeR6: Ronde 4R7: FotorondeR8: Ronde 5R9: FinalerondeAndere quiz