Gemakkelijke pubquizvragen aardrijkskunde

488 resultaten

Pubquiz vraag Vlaggen 3560

Van welk land zien jullie hier de vlag?

Goed zo !

In 2017 werd er een gloednieuwe verbindingsweg tussen de haven van Zeebrugge en het binnenland geopend. Geef de letter + het volggetal van deze snelweg.

Goed zo !
zeestraat tussen Halland in Zweden en Jutland

We zoeken de naam van de zeestraat tussen Halland in Zweden en Jutland in Denemarken die deel uitmaakt van de verbinding tussen de Noordzee en de Oostzee.

Goed zo !

We zoeken de Duitstalige naam van één van de bekendste lanen in de Duitse hoofdstad Berlijn. Deze laan was de praalweg van Pruisische koningen en de Duitse keizers en de flaneerlaan van de bourgeoisie. Later is het de laan van de commerciële industriële revolutie en tevens de laan van het triomferende socialisme van de toenmalige DDR geworden.  Sinds de hereniging van Duitsland in 1990 zijn er verschillende cafés en restaurants en een groot aantal fraaie winkels geopend.

Goed zo !

In het noorden van de Verenigde Staten van Amerika vinden we op de grens met Canada de 5 Grote Meren. Wij zoeken het bekendste meer, met aan zijn oevers onder andere Milwaukee. De naam van het meer is dezelfde als die van één van de staten die aan het meer ligt en die Detroit als grootste stad heeft. Hoe heten staat en meer?

Goed zo !

Reeks 2, voor 3 punten: Iedereen kent hoogstwaarschijnlijk de versie van de Vengaboys die naar Ibiza gingen. Wij willen graag de titel van het origineel nummer uit 1975. We kunnen u alvast meegeven dat het land dat aan de basis lag van het nummer van Typically Tropical in de Caraïben ligt en Bridgetown als hoofdstad heeft.

Goed zo !

Reeks 2, voor 2 punten: Met een goede 90 000 inwoners en een oppervlakte van ongeveer 450 km² is dit één van de kleinste landen ter wereld. Het land is eigenlijk een eilandengroep, die te noorden van Madagaskar ligt in de Indische Oceaan. Niet alleen vanwege de stranden, maar ook door de unieke flora en fauna is het een toeristisch aantrekkelijke locatie. Hoe heet dit land?

Goed zo !

Reeks 2, voor 1 punt: Reuzenschildpadden, zeeleguanen, zeehonden, flamingo’s, pinguïns en pelikanen. Als we alle dieren op deze eilandengroep zouden opnoemen, komen we papier tekort. Deze eilanden inspireerden Darwin bij zijn evolutietheorie. Hoe heet deze eilandengroep die tot Ecuador behoort?

Goed zo !

Met zijn 744.000 km² is het eiland Borneo het op twee na grootste eiland van de wereld, alleen Groenland en Nieuw-Guinea zijn groter. Het grondgebied van Borneo is verdeeld onder drie staten. Indonesië en Maleisië zijn er twee van. Wij willen graag de naam van de derde staat, een sultanaat.

Goed zo !

Wat is tegelijkertijd

  • … een quartier in het 12e arrondissement van Parijs;
  • … het sportpaleis in dit quartier;
  • … een luchthaven in dit quartier;
  • … en het Franse Ministerie van Financiën dat in dit quartier is gevestigd?

Goed zo !
Pubquiz vraag Bergen Zwitserland 3432

Deze berg is waarschijnlijk één van de bekendste bergen van Europa. De berg van 4478 meter hoog ligt in de Alpen, op de grens van Zwitserland en Italië. Gezien vanuit de Zwitserse kant heeft de berg een piramidevorm, het is bijna een toren. Dat maakt hem meteen moeilijk te beklimmen. De foto zo u ook moeten herkennen van het logo van Toblerone. Naam graag van deze berg.

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaggen 3421

U ziet de vlag van een autonome regio. Of is het toch een land? Feit is dat de vlag vaak gebruikt wordt om de onafhankelijkheidseisen van de regio kracht bij te zetten. Wij willen graag de naam van de afscheidingsbeweging die al jaren ijvert voor de onafhankelijkheid.

Goed zo !

Bij een aanslag in 2017 van terreurgroep al-Shabaab op een hotel in de Somalische hoofdstad zijn 15 doden gevallen. Ook de voormalige Somalische minister, Bur'i Mohamed Hamza, is daarbij om het leven gekomen. Wat is de hoofdstad van Somalië?

Goed zo !

Dit dorp aan de Oosterschelde in de gemeente Reimerswaal op Zuid-Beveland in de Nederlandse provincie Zeeland wordt voor het eerst vermeld in de geschiedenisboeken in het jaar 966 met als naam Gersika. Het is vooral bekend om zijn mossel- en oestercultuur en trekt wekelijks massa’s Vlamingen naar z’n pittoreske restaurantjes

Goed zo !
Pubquiz vraag Rivieren Italië Caesar 3338

Wij zijn met de klassieke oudheid weer beland bij de klassieke kwisvragen. Een Romeins veldheer, een rivier en een dobbelsteen: ja, u weet het al Julius Caesar stak de Rubicon over en sprak daarbij de historische woorden “Alea jacta est”. Of die fameuze rivier de Rubicon dezelfde is als de huidige Rubicon weten we niet zeker want de huidige Rubicon kreeg haar naam in 1933 van Mussolini. Wel weten we wat de langste rivier van Italië is, maar weet U dat ook.

Goed zo !