Gemakkelijke pubquizvragen aardrijkskunde

480 resultaten

Dit gebouw is een voormalige christelijk-orthodoxe kerk welke later in een moskee is veranderd. Met jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers, is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Istanboel. Wat is de naam van dit gebouw?

Goed zo !

Voor de mensen die van een goed glas wijn houden is deze geografische vraag waarschijnlijk geen probleem. We zijn op zoek naar een departement in Frankrijk dat een deel is van de historische streek Bourgondië. Hoewel de naam het anders doet vermoeden, ligt dit departement niet aan de kust. De naam doelt op het reliëf en is verwant met de geologische term voor reliëf. De grootste steden binnen dit departement zijn Beaune en natuurlijk Dijon. Welk Frans departement zoeken we?

Goed zo !
Pubquiz vraag Amerika Amerikaanse staten 3677

Wat is de hoofdstad van de Amerikaanse stad New Mexico?

Goed zo !
Pubquiz vraag Spanje 3672

We zoeken de naam van een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie . Uit die glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de kathedraal Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Sinds 1984 staat het historisch centrum van de stad als een geheel dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In culinaire kringen staat de stad bekend om het gerecht ‘Rabo de Toro’, oftewel de bekende stoofpot van stierenstaart en verschillende andere ingrediënten.

Goed zo !

Wat is de hoofdstad van het met rood aangeduide land?

Goed zo !

We zoeken de naam van een gebergte in Centraal Azië , op het grensgebied van Pakistan, India, China en Afghanistan. Het gebergte wordt ook wel als onderdeel van de Himalaya gezien. De hoogste top is de K2, de op één na hoogste berg in de wereld.

Goed zo !

Net zoals België is Nederland ook verdeeld in provincies. Wat is de naam van deze Nederlandse provincie die hier in het rood is aangeduid? De hoofdstad van de provincie is Zwolle.

Goed zo !

Wat is de naam van het Frans departement die op de kaart in het rood is aangeduid? Het grootste skigebied in het departement is Les Trois Vallées en de belangrijkste steden zijn Chambéry en Albertville.

Goed zo !

Welke Amerikaanse staat is op de kaart in het rood aangeduid? De staat wordt ook wel de Bay State genoemd en ligt in de regio New England. De hoofdstad is Boston.

Goed zo !

We zoeken de naam van een natuur- en recreatiegebied in de Belgische stad Sint-Niklaas. Het domein ligt ten oosten van het stadscentrum en is zo'n 100 ha groot. In het domein ligt een zwem-, roei- en een visvijver . Daarnaast beschikt het domein over een speeltuin, kinderboerderij, een kruidentuin en sportfaciliteiten, waaronder een atletiekbaan en een sporthal.

Vanaf 2003 wordt op het domein een internationale A-veldrit georganiseerd, met name de Waalslandcross. Door organisatorische problemen vond er twee jaar geen wedstrijd plaats maar sinds veldritseizoen 2012-2013 werd het terug georganiseerd. De wedstrijd vond in 2017 plaats op 23 december en werd gewonnen door Wout Van Aert

Goed zo !
Pubquiz vraag Vlaggen 3560

Van welk land zien jullie hier de vlag?

Goed zo !

In 2017 werd er een gloednieuwe verbindingsweg tussen de haven van Zeebrugge en het binnenland geopend. Geef de letter + het volggetal van deze snelweg.

Goed zo !
zeestraat tussen Halland in Zweden en Jutland

We zoeken de naam van de zeestraat tussen Halland in Zweden en Jutland in Denemarken die deel uitmaakt van de verbinding tussen de Noordzee en de Oostzee.

Goed zo !

We zoeken de Duitstalige naam van één van de bekendste lanen in de Duitse hoofdstad Berlijn. Deze laan was de praalweg van Pruisische koningen en de Duitse keizers en de flaneerlaan van de bourgeoisie. Later is het de laan van de commerciële industriële revolutie en tevens de laan van het triomferende socialisme van de toenmalige DDR geworden.  Sinds de hereniging van Duitsland in 1990 zijn er verschillende cafés en restaurants en een groot aantal fraaie winkels geopend.

Goed zo !

In het noorden van de Verenigde Staten van Amerika vinden we op de grens met Canada de 5 Grote Meren. Wij zoeken het bekendste meer, met aan zijn oevers onder andere Milwaukee. De naam van het meer is dezelfde als die van één van de staten die aan het meer ligt en die Detroit als grootste stad heeft. Hoe heten staat en meer?

Goed zo !