Gemakkelijke pubquizvragen films

321 resultaten

Wat voor soort dier is Willie in de film Free Willie?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 6185

In deze film uit 2000 sluit hoofdpersonage Chuck Noland (gespeeld door Tom Hanks) vriendschap met een bal, die hij Wilson noemt. Welke film zoeken we?

Goed zo !

In de meeste Bond films drinkt James een Vodka Martini, waardoor het drankje heel populair is geworden. Hoewel het omgekeerd is van wat door de kenner wordt aangeraden, drinkt James Bond zijn Martini graag op een specifieke manier. Hoe heeft James Bond zijn Vodka Martini graag?

Goed zo !

We zoeken de naam van een filmpersonage. Hij staat op nummer 78 op de lijst van beste filmkarakters aller tijden van Empire’s Magazine. Het karakter is geboren op 25 augustus 1959. Hij groeide op in Detroit en ging daar naar de Mumford High School. In 1983 ging hij in dienst bij het Detroit Police Department waar hij als getalenteerd politieman vaak de regels niet zo nauw nam tot ergernis van zijn baas Inspector Todd. Hij zou meespelen in drie films. Noem zijn naam.

Goed zo !

Lekker cruizen door los angeles in een bus die niet trager dan 80km/h mag gaan. Goed idee toch? Dit is de opzet van een Amerikaanse actiefilm uit 1994 geregisseerd door Jan de Bont. De hoofdrollen worden vertolkt door Keanu Reeves, Sandra Bullock en Dennis Hopper. Stel dat de bus onder de 80km/h gaat dan ontploft die. Welke film zoeken we?

Goed zo !

In 2005 kwam er een biografische film uit over het leven van countryzanger Johnny Cash. en zijn huwelijk met June Carter Cash, gespeeld door respectievelijk Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Laatstgenoemde ontving voor deze rol een Academy Award. Het is een romantische, tragische, grappige en pakkende film. Maar kennen jullie ook de naam?

Goed zo !

Een pittige filmvraag. We zoeken een komische gangsterfilm uit 2000 geregisseerd door Guy Ritchie. De film speelt zich af in Londen en draait zowel om een enorme gestolen diamant als om perikelen in het plaatselijke illegale bokscircuit. Welke film zoeken we?

Goed zo !

We zijn op zoek naar een film uit 2007 van de regisseur van Von Donnersmarck. Het verhaal speelt zich af in 1984 in Oost-Berlijn. De Stasi, de veiligheidsdienst van de DDR, heeft als doel zo veel mogelijk burgers te controleren en zo veel mogelijk over hen te weten te komen. Kapitein van de Stasi Gerd Wiesler (Ulrich Mühe) krijgt de opdracht de internationaal erkende en aanvankelijk procommunistische toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn vriendin Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck) af te luisteren. Vanaf de kale zolder van het appartementencomplex krijgt Wiesler inzicht in het leven van Dreyman en Sieland. Hoe langer hij luistert naar de dagelijkse bezigheden van deze twee, des te meer besef hij krijgt van zijn eigen saaie leven. Niet alleen begint hij zich te interesseren voor de literaire werken waar hij tijdens het afluisteren over hoort spreken, maar langzaam groeit bij hem ook het inzicht dat hij aan de verkeerde kant staat en voor een misdadige organisatie werkt. Welke oscarwinnende film zoeken we? (Duitse naam)

Goed zo !

We zijn op zoek naar een personage uit de Star Warssage. Het personage wordt vertolkt door Samuel L. Jackson in de eerste drie episodes van de Saga. Welke Jedi met het stijlvolle paarse lichtzwaard zoeken we?

Goed zo !

Een beetje lichtvoetige film. Een komische film uit 2004 waarin een groepje Amerikaanse jongeren op zoek gaan naar een Duits meisje Mieke. Scotty het hoofdpersonage wil namelijk verkering met haar. Een ongelooflijk flauwe maar avontuurlijke reis neemt hen langs de grootste steden van Europa. Hoe heet deze film?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 6032

Film, en dan nog vers van de pers. David F Sandberg regisseerde deze film die uitkwam in maart dit jaar. De film is gebaseerd op de gelijknamige superheld van DC Comics en maakt deel uit van de DC Extended Universe. De hoofdrollen worden vertolkt door Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel en Jack Dylan Grazer.

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 6027

Een filmvraag uit een oudere doos. Een film van de hand van de meester zelve Stanley Kubrick uit 1964. Het scenario is gebaseerd op de roman Red Alert die de ondergang van de wereld beschrijft: de Amerikaanse president maakt een fout die een kernoorlog tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten uitlokt. We kunnen nog meegeven dat Peter Sellers magnifiek de hoofdrol speelt. Welke film? De titel kan nogal lang uitvallen dus we zijn al tevreden met de korte versie.

Goed zo !

B. Avonturenfilm uit 2013, geschreven en geregisseerd door J. C. Chandor, met één acteur, Robert Redford, die slechts een paar zinnen debiteert. De film werd bekroond met een Golden Globe voor beste muziek. Hij vertelt het verhaal van een man die moet zien te overleven op de Indische Oceaan nadat zijn zeiljacht beschadigd is geraakt. Graag de naam van deze prent uit 2013?

Goed zo !
Pubquiz vraag Films 5886

Film uit 2014 van regisseur Josh Boone, met in de geslaagde hoofdrollen jongmensen Shailene Woodley en Ansel Elgort. Beiden leren elkaar kennen tijdens een praatgroepsessie voor kankerpatiënten. Wat volgt, is een mooi geacteerd en in beeld gebracht portret van twee jonge snaken die elkaar 'vinden' in diverse betekenissen van het woord. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green, die voor de titel inspiratie vond in een passage uit Shakespeare's 'Julius Caesar'.

Goed zo !

We zoeken een film met Michael Douglas uit 1993. Het gaat over ene William Foster die niet zo'n goede dag heeft en beslist het heft in eigen handen te nemen, maar ontspoort langzaam maar zeker volledig. Wat is de titel van de film?

Goed zo !