Gemakkelijke pubquizvragen sport

580 resultaten

Het citaat "Voetbal is oorlog" verwijst naar een interview waarin die trainer letterlijk zei: “Topvoetbal is zoiets als oorlog. Wie te netjes blijft, is verloren.” Maar dat hoeft niet zo te zijn in sport; kijk maar naar het tennis, met het toernooi van Wimbledon als schoolvoorbeeld. Daar werd in 2010 de langste tenniswedstrijd ooit gespeeld. Allemaal heel hoffelijk en netjes. Tennissers John Isner en Nicolas Mahut stonden in totaal 11 uur en 5 minuten op de baan. Maar weten jullie nog wie er na drie dagen uiteindelijk won?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 4805
© Wikipedia

Honkbal of baseball is een van de meest gespeelde sporten ter wereld. Het spel is zo populair dat voetbalclub Ajax lange tijd een honkbalafdeling had. De bekendste oud-speler is ongetwijfeld Johan Cruijff, die er speelde tot hij definitief voor het voetbal koos. Geen slechte keuze, want tussen 1964 en 1971 werd Cruijff met Ajax vier keer landskampioen. Onder welke trainer was dat? De man is later uitgeroepen tot de beste coach van de twintigste eeuw, en is ook bekend om zijn uitspraak “Voetbal is oorlog”, maar… Kent u ook de naam van deze man?

Goed zo !

Alaphilippe, Capecchi, De Clercq, Devenyns, Gilbert, Jacobsen, Keisse, Lampaert, Martinelli, Sabatini, Terpstra maken allemaal deel uit van de wielerploeg geleid door Patrick Lefevere. Wat is de huidige – volledige – naam van deze wielerploeg?

Goed zo !

Aagje Vanwalleghem is een beroemde turnster en haalde voor België vele medailles. Op welk toestel behaalde ze de 7e plaats in juni 2005 op het EK in Debrecen?

Goed zo !
Pubquiz vraag Stadion 4769
© Baschti84

Het geometrisch mooi uitgewerkte stratenplan van New York drukte ook haar naam op vele namen van plaatsen in de stad. Hoe heet het sportstadion waar oa de New York Knicks en de New York Rangers hun thuisbasis hebben? Voor de liefhebbers… De plek gaf ook z’n naam aan een onderdeel in de koppelkoers op de piste, aangezien dit onderdeel voor het eerst werd gereden tijdens de Zesdaagse van New York. Hoe heet dit sportstadion?

Goed zo !

In 1913 werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd. De winnaar was toen Paul Deman. Er zijn zes recordhouders die de wedstrijd elk drie keer gewonnen hebben. Wat is de naam van deze wedstrijd waarin Philippe Gilbert in 2017 nog met de 1e prijs ging lopen?

Goed zo !

Een korte sportvraag: Wat is de naam van deze Nederlandse wielrenner en veldrijder. Bij het baanwielrennen kon hij nog niet veel potten breken maar ter velde staat hij zijn mannetje. In 2017 begon hij bij Telenet Fidea Lions, waar hij gecoacht wordt door Sven Nys. In zijn persoonlijk leven zit hij op een tandem met zijn geliefde Lucy Garner, een Britse Wielrenster. Welke fietser?

Goed zo !

Deze rijzige kerel is een voetballer die vooral op de linkerflank speelt. Bekend werd hij door zijn intrede bij de mannschaft in 2011. Zijn professionele carrière besteedde hij vrijwel uitsluitend bij ‘borussias’. Hij speelde tot 2012 bij Borussia Möndchengladbach en maakte dan de transfer naar Borussia Dortmund. Wat is de naam van deze stervoetballer?

Goed zo !

5B. De Scheldeprijs is een ééndaagse wielerwedstrijd die sinds 1907 wordt georganiseerd. Het is niet de meest prestigieuze koers die meestal eindigt in een massasprint. Hoewel het overgrote deel van de winnaars Belg is, is er toch een Duitse wielrenner die op eenzame hoogte staat in de laatste 7 edities. Hij won namelijk 5 keer deze prijs in de laatste 7 jaar. Wat is zijn naam?

Goed zo !
Pubquiz vraag Voetbal 4681

Deze Argentijnse aanvaller maakte in januari 2019 de overstap van Nantes naar Cardiff. Voordat de betaling rond was, verdween hij. Hij stapte op 21 januari in een klein vliegtuigje op weg naar zijn nieuwe club. Het toestel verdween van de radar en werd zondag op de bodem van Het Kanaal gevonden. Wat is zijn naam?

Goed zo !

C. Als we het over de top-6 hebben van onze Belgische eerste klasse dan wordt daar steevast KRC Genk bij genoemd. De jongeren onder ons horen het waarschijnlijk in Limburg donderen, maar deze ploeg is eigenlijk een fusieploeg die dateert uit 1988. Toen smolten twee gevestigde ploegen uit de koolmijnstreek samen, Thor Waterschei en de ploeg waarvan we de naam zoeken. De club-kleuren waren rood en zwart en bekende leden waren oa Robert Waseige en Luc Nilis. Welke ploeg?

Goed zo !

B. Het WK in Rusland bezorgde België een collectieve euforie. Onze rode duivels blonken niet alleen uit qua spelniveau maar zorgden tevens voor vermaak zoals u kon zien. Wie scoorde in de groepswedstrijd tegen Engeland het enige doelpunt en werd er zowaar door de helft van de natie voor verguisd?

Goed zo !

Sentatie in Berlijn dit jaar toen een Keniaanse loper brandhout maakte van het oude wereldrecord op de marathon. Hij finishte in 2u01:39, en deed zo de volle 1:18 van het record van zijn landgenoot Dennis Kimetto uit 2014. Wie is deze topatleet?

Goed zo !

De tienkamp is een sportwedstrijd, waarbij atleten in twee dagen tijd tien atletieknummers moeten afleggen. Deze discipline is sinds de Olympische Zomerspelen van 1912 (Stockholm) een olympische discipline.

Eerste dag: 100 m, verspringen, kogelstoten, hoogspringen 400 m.
Tweede dag: 110 m horden, Discuswerpen, Polsstokspringen, ???, 1500 m
Welk onderdeel ontbreekt?

Goed zo !

Tijd voor een basketvraagje : iedereen kent wel de Chicago Bulls, de Los Angeles Lakers en natuurlijk zijn de Landegem Young Ones jullie ook niet vreemd. Maar wat is de volledige naam van het team uit Philadelphia? Ze wonnen 3 NBA titels en hadden ooit echte toppers als Dr j Erving, Will Chamberlain en Charles Barkley in hun rangen.

Goed zo !